Passie Pensioneert Nooit voor Merijn Everaarts

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De misse op een leuke en originele manier verkondigen. Zoeken naar interactie met de consument.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Wanneer werk en privé in goede balans is en dat werk echt plezier geeft. Dit is van groot belang  omdat dit één van de grootste onderdelen is van je leven.

Wat is mijn grootste angst? Dat multinationals niet zien dat het veranderen van bepaalde processen noodzakelijk is om de wereld van de toekomst mogelijk te maken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Creatief processen

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduldig

Wat is mijn grootste valkuil? Te snel willen gaan

Wanneer zou ik liegen? Leugentje om bestwil :).

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Lauren Singer, zij leeft een zero waste leven + eigenaar van Tesla: Elon Musk

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Op het moment dat evenementen / activaties in uitvoering zijn en succesvol verlopen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat als je over iets gepassioneerd bent, dit altijd kan blijven en dat er altijd nieuwe passies in het leven voorbij zullen komen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?Meer geduld voor processen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De verkochte Doppers van 0 tot meer dan 5 miljoen te hebben gebracht en dat steeds meer mensen bewust zijn van het gebruik van single use plastic.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Nederland, dit ben ik door ervaring te weten gekomen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Oneindige drive hebben.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In het huis is onder de douche. Buiten het huis tijdens of na het sporten (anywhere in the world).

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Bij Choux in Amsterdam

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik ben geen lezer, ik haal mijn inspiratie uit kranten en social media en ben groot fan van het luisteren naar Radio 1. Het volgen van nieuws items is iets wat ik erg graag doe.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Heb ik niet, lees niet erg veel maar vind boeken zoals: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween erg mooi om zo af en toe te lezen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?  Waarschijnlijk van Depeche Mode .

Wie is mijn held of heldin in fictie? Een profvoetballer/ prof atleet oid, dat zijn personen die ik echt als helden kan zien.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die verandering in de wereld teweeg brengen en die daarbij topprestaties leveren, henzelf continue uitdagen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Zonder geld bereik je niks maar ik ben ook van mening dat je met heel weinig middelen veel kan bereiken. Laat je niet beperken door gebrek aan financiën.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Groot, ik gebruik kunst en cultuur echt als inspiratie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Grootste fan is mijn moeder maar in het algemeen zijn mijn familie en vrienden toch wel de grootste fans / partner in crimes.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met Leonardo di Caprio omdat hij betrokken is met sociale ondernemingen en hij kan Dopper Wereldwijd op de kaart zetten.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De Plastic Bridge in Amerika, een project waar we aandacht vragen aan om het plastic afval in de rivieren te verminderen.

Welke stappen zou je extra zetten met jouw onderneming wanneer je een paar miljoen extra had om te investeren in 2017? Groter uitpakken in Amerika.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Lauren Singer wil ik nog steeds ontmoeten. De directeur van TED Amerika en een aantal grote multinationals die samen met Dopper de wereld PET vrij willen maken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In Duitsland, Amerika, Nederland, België en Brazilië (crowdfunding actie loopt nu voor Brazilië)

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Wat ik tof zou vinden is Dirk Groot (zwerfinator) .

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via assisant@dopper.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s