Passie Pensioneert Nooit voor Maaike Peterse

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk is gelukkig worden door gelukkig te maken en geluk te krijgen. Blij te worden door blij te maken en gemaakt te worden. Liefde te krijgen door liefde te geven en te ontvangen. Passie te ontvangen door passie te geven. Muziek maken met m’n ogen dicht en de muziek via m’n hart laten klinken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is vrijheid voelen en zorgeloos en dapper door het leven te gaan. Te geven en te krijgen. Niet geven en nemen. Maar geven en krijgen. Een koffer inpakken. En reizen. Overal heen en dit kunnen delen met de mooiste mensen om me heen. Een vuurtje stoken, mijn lievelingsmensen eromheen, kaarsjes en muziek maken, drinken, vrijen, lachen ,volledig maar dan ook volkomen jezelf kunnen zijn, huilen en praten.

Wat is mijn grootste angst? Verliezen van dierbaren. Ik verloor veel. Kreeg veel terug. Heel veel. M’n andere angst is dat m’n lichaam het begeeft. Ik kamp met blessures die me af en toe proberen te dwarsbomen maar ik weiger toe te geven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Blije kindergezichten als blijkt dat ze iets voor elkaar krijgen als ze zelf de indruk hadden dit niet te kunnen. Ze het vertrouwen geven dat ze alles kunnen doen omdat in muziek alles kan. Maar ook op een podium staan en muziek maken. Mensen verwonderen en raken met muziek. Het plezier van samen muziek maken, de voorbereiding maar ook de nazit na een optreden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is onzekerheid. Hiervan kan ik soms dwingend en defensief worden. De angst om controle te verliezen zet zich om in een perfectionisme met een faal angstige onzekerheid

Wat is mijn grootste valkuil? Deze zelfde vreselijke nare onzekerheid.

Wanneer zou ik liegen? In principe nooit. Maar mocht een leugen tijdelijk voorkomen dat iemand gekwetst wordt zou ik het overwegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder Julie Scott, mijn hartsvriendin, mijn partner in muziek, in doorzettingsvermogen, in liefde, in vriendschap, in schoonheid en in strijd. Ik bewonder m’n bandleden van Kingfisher Sky met wie ik al tien jaar de meest prachtige muziek mag maken en vriendschap mee mag beleven.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Vroeg opstaan. Na een show moet ik vaak de volgende dag gewoon voor de klas. Hoe heerlijk is lesgeven ook vind, hoe verschrikkelijk vind ik vroeg opstaan.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?Ik stond in de zee om 03:00u snachts in Tel Aviv na een show met een cocktail in m’n hand te luisteren naar het geluid van golven, het gelach van m’n bandleden op het strand. Ik keek naar ze terwijl ze met kaarsjes en lampjes zaten na te genieten van een succesvol concert. Dit was een voor mij intens gelukkig moment. Maar ook rond het kampvuur na een weekend musiceren met prachtige muzikanten. Terwijl ik om me heen keek werd ik overmand door emoties. Bij deze mensen mocht ik volledig mezelf zijn. Dat is geluk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Zonder passie geen leven. Dus ik hoop nooit te pensioneren. Misschien als juf maar nooit als musicus en levensgenieter.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou m’n onzekerheid soms willen beteugelen omdat deze me af en toe als een naar monster wil belemmeren in m’n keuzes.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Heb een paar mooie prestaties op m’n naam staan en wil geen keuze maken eigenlijk. Maar de cd ‘Deary Deary’ van Julie Scott staat hoog in m’n top tien. Een liedje dat Judith en Ivar voor me maakten voor m’n veertigste verjaardag. De gouden plaat die ik ontving in 2016 maar ook een prachtig knutselwerk dat een groep 4 voor me maakte om me te bedanken voor de lessen die ik had gegeven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Zolang m’n lievelingsmensen maar om me heen zijn, er wijn vloeit, er gezongen en gemusiceerd wordt en we elkaar recht in de ogen kunnen blijven kijken. En het liefst ergens waar zee is, natuur en rust. Maar met een stad vol met terrassen om de hoek.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? In de zin van materieel bezit mijn cello. In emotioneel bezit m’n vrienden en familie.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk dat ik een gever ben. En dat mensen dat weten. Ik ben een gevoelsmens en dat weten mijn lievelingsmensen ook. Ik speel en leef alleen nog maar met passie. Echtheid, oprechtheid. Althans daarnaar streef ik.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Een wandeling naar het strand. Of in een bos. Of in een café. Of aan het water.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Strand. Zee. In de buurt van water. Maar ook op het terras van de Grote Markt in Den Haag.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Hier kan ik daadwerkelijk geen antwoord op geven dus doe ik dat ook niet. Er zijn zo ontzettend veel boeken waar ik een les uit heb gehaald. Het Parfum van Süskind, Alice in Wonderland, de ban van de ring, the hitchhikers guide to the galaxy, ook Harry Potter en vele Coelho boeken maar ook prachtige ouderwetse sprookjes. Onmogelijk om een keuze te maken.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Stabat mater dolorosa van Pergolesi, taste like blood van Archive, this is the thing van Fink, Sacred Tongue van Rival Sons, Animals van Muse, wish you were here van Pink Floyd, come together van the Beatles, Elusive van Scott Matthews, astronaut van Spinvis, Guineverre van Crosby, Time Flies van Porupine Tree, Lilac Wine van Jeff Buckley en de cellosuites van Bach om maar een paar dwarsstraten te noemen.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pippi Langkous. ‘ ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan’.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Julie Scott. Roeland Drost. Arthur Adam. Kingfisher Sky. Mijn familie en vrienden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain, alles is mogelijk. As it is in Heaven (Så som i himmelen), muziek in dienst van het leven.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dit klinkt als iets prachtigs waar ik dolgraag in zou willen geloven. Helaas zijn financiële problemen ook mij niet vreemd en tover ik elke maand weer een kunstig stukje magie uit de hoge hoed om te kunnen blijven creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Daar kan ik haast geen antwoord op geven. Kunst is m’n leven. Ik kan niet zonder kunst. Ik zoek kunst. Ik creëer kunst. Ik laat het leven zich kunstig om mij heen bewegen. Of ik beweeg kunstig om de kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Julie Scott.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik mocht werken met het Amenti Collective. Gepassioneerde dansers, dit zou ik graag nog eens doen. Maar ook met de vrienden waar ik the Dune Sessions mee maakte. Stuk voor stuk mooierds.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De Opera Satyagraha van Philip Glass. De volledige opera in drie aktes. Uitgevoerd door een strijkkwartet, traditionele Indiase Dansers, een prachtige modern balletdanser, een koor en solisten. Maar ook de première van een documentaire die gemaakt is waarin 13 muzikanten, waar ik er éen van ben, een weekend lang intens muziek maakten en 13 nummers opnamen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik zou nog steeds wel eens een heart to heart willen hebben met Tom Yorke van Radiohead. En een avond doorzakken met Matt Bellamy van Muse lijkt me ook een knus plan.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Van poppodia tot schouwburgzaal tot concertzaal en huiskamers. Maar zeker op 8 oktober in de documentaire ‘Dune Sessions’ in het Paard van Troje. Verder hou ik je graag via de sociale media op de hoogte.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Julie Scott. Arthur Adam. Roeland Drost.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Zoek me vooralsnog op via Facebook: https://www.facebook.com/MaaikePeterseOfficialPage
Er wordt hard gewerkt aan www.maaikepeterse.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s