Passie Pensioneert Nooit voor Sherina Leerdam

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is verhalen vertellen. Van jongs af aan speelde ik samen met mijn buurjongen dat we eigen talkshow hadden. Hij was de cameraman en ik de host. Op zoek gaan naar bijzondere verhalen, alles uitpluizen en dit vastleggen op camera vind ik het leukste wat er is.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een goede gezondheid voor mijn naasten vind ik het allerbelangrijkste. Daarnaast is mijn ultiem geluk om elke dag op te staan en met plezier je werk te doen. Dan voelt het ook niet echt als werk.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik spijt krijg van de dingen die ik niet gedaan heb, maar wel graag wilde doen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik op plekken kom waar ik normaal nooit zou komen. Als journalist gaan er deuren voor je open die voor anderen gesloten blijven. Ook vind ik het geweldig dat ik de meest uiteenlopende mensen mag interviewen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan soms nogal koppig zijn . Ik weet wat ik wil en hoe ik het wil. Ik zou het zelf niet helemaal omschrijven als koppig, maar als doelgericht en een tikkeltje eigenwijs.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben iemand die veel plannen en ideeën heeft. Doordat ik zoveel ideeën heb, kan het nog wel eens gebeuren dat er niets van terecht komt. Maar gelukkig kan ik ook wel weer goed plannen.

Wanneer zou ik liegen? Ik lieg nooit 😉

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Oprah Winfrey. Ze is helaas niet meer op tv te zien met haar eigen talkshow, maar nog steeds zie ik haar als een voorbeeld. Als zwarte vrouw heeft ze laten zien wat je met hard werken kunt bereiken in de media die voornamelijk nog steeds wit is.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat anderen altijd een mening over je hebben. Zeker in tijden van social media is het nog makkelijker geworden om je mening en kritiek te uiten.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nu. Ik ben momenteel bezig met het maken van een documentaire. Een eigen idee wat ik zelf heb uitgewerkt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je altijd doet wat je leuk vindt, zal dit nooit vervelen en hoef je hier ook niet eerder mee te stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Misschien iets minder koppig zijn…

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De korte documentaire waar ik momenteel mee bezig ben. Op mijn Facebook– en Instagram account kunnen jullie hiervan op de hoogte blijven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Nederland omdat hier alles over het algemeen goed geregeld is en mijn familie en vrienden hier zijn. Ik zou wel zo vaak mogelijk willen reizen voor mijn werk en dan natuurlijk naar warme landen. Zuid- Amerika staat hoog op mijn lijstje.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Familie, hoewel dit niet echt een bezitting is.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn doorzettingsvermogen en creativiteit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Op de bankjes langs de Maas in Rotterdam. Het uitzicht is hier prachtig en hier krijg ik dan ook inspiratie van.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? In de Rotterdamse Witte de Withstraat. Het bruist hier van de gezellige eet- en drinktentjes.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het lezen van boeken is niet een van mijn favoriete bezigheden. Ik lees vaker kranten en kijk graag films.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik vind de boeken van Stephen King en J.K.Rowling nog steeds erg goed.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Iets vrolijks.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Harry Potter.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Heel cliché, maar toch echt mijn moeder.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? 12 Years a Slave. Een ontroerende en tragische film over de geschiedenis van zwarte Amerikaanse slaven.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat er geen remmen zijn en mijn creativiteit op z`n beloop mag laten. FEEST

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik heb jarenlang als hobbyist op de theaterschool gezeten. Ik heb hier een stukje culturele opvoeding en vaardigheden meegekregen die mij de rest van mijn leven zullen bijblijven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn familie

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met documentairemaakster Jessica Jongerius. Zij maakt documentaires die in hetzelfde interessegebied liggen als dat van mij.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De première van mijn documentaire ‘Natural Hair’.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017  Jessica Jongerius.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Hopelijk in Rotterdamse filmhuizen en sowieso online.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Sigmara Gijsbertha. Jonge ondernemer en oprichter van de Facebookpagina My Fabulous Outfits

Hoe kun jij contact met mij leggen? Via Facebook of si.leerdam@hotmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s