Passie Pensioneert Nooit voor Wisse Stolk

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?
● Ik vertel graag verhalen. Als een verhaal en daarmee de boodschap overkomt op een kijker en ik een emotionele reactie teweegbreng, dan is mijn doel geslaagd! Verder is het prachtig om een hele wereld te scheppen waar de kijker in geloofd.
Wat is mijn idee van ultiem geluk?
● Dagelijks regisseren en iedere avond thuiskomen bij mijn vriendin. Het idee dat ik echt dagelijks me volledig in één specifiek project kan storten, maar nog steeds de tijd vind om even met mijn vriendin door te brengen klinkt als een hemelse gedachte!
Wat is mijn grootste angst?
● Er niet voldoende aan gedaan hebben. Het idee dat ik meer had kunnen bereiken als ik maar harder of slimmer had gewerkt. Het nadeel is dat dit mij soms ook in de weg zit om juist de risico’s te nemen die ik zo graag wil nemen.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? 
● Eigenlijk zijn dat 2 dingen die in verschillende fases van mijn vak voorkomen:
○ Het creëren van een wereld (in de pre-productiefase)
○ De samenwerking met getalenteerde mensen en hun potentieel ten volste benutten (in de productiefase).
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?
● Ik kan heel snel mopperen. Meestal om niets en meestal zeer onschuldig, maar soms kan ik zeer fel uit de hoek komen.
Wat is mijn grootste valkuil?
● Perfectionisme: veel te lang op een idee of verhaal zitten, zodat het nooit tot uitwerking komt.
Wanneer zou ik liegen?
● Weinig denk ik. Ik ben best slecht in liegen namelijk en denk dat je het meeste met eerlijkheid gedaan krijgt. Een selectieve waarheid vertellen kan ik wel en daar ben ik soms toe geneigd als ik denk dat het een project of anderen ten goede komt.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
● Christopher Nolan, omdat hij heel doelgericht en efficiënt zijn verhaal vertelt, waarmee hij onder andere de actiefilm naar een hoger niveau heeft getild.
● Gary Ross: Hij doet maar weinig projecten, maar heeft niet alleen de beste Hunger Games verfilming gedaan, maar ook nog eens de film geschreven en geregisseerd die het meest gebruik maakt van zijn eigen medium: Pleasantville
● Mark Gatiss en Steven Moffat die ten minste tot seizoen 3 een excellente televisieserie afleverden met Sherlock.
● Alexandre Desplat: Een van de weinige filmcomponisten die zich nog echt laat inspireren door de films waar hij aan werkt en weinig tunes hergebruikt. Zijn enige nadeel is dat hij ook weinig tracks heeft gemaakt die écht iconisch zijn.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk?
● De enorme tijd en inspanning die het kost om een project van de grond te krijgen is soms killing. Het duurt zo lang voordat er iets nieuws in productie kan en vaak komt het nooit van de schrijftafel af.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?
● De laatste keer was op de set van Roos Kamerloos. Op de eerste dag ging er van alles mis, buiten mijn controle om, maar ik was gewoon gelukkig om op set te staan, met zoveel getalenteerde mensen en al die zaken weer op te lossen.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?
● Kunst is nooit klaar en een kunstenaar ook niet. Je moet kunstwerken zelf op een gegeven moment loslaten op de wereld, ook al zijn ze niet klaar, maar de kunstenaar zelf zal altijd het nieuwe kunstwerk wél perfect willen maken. Deze perfectie is niet te halen en dus is de kunstenaar nooit klaar.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
● Ik zou meer risico’s willen nemen en een betere promotor willen zijn, zodat ik meer mensen kan bereiken.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? ● De webserie “Roos Kamerloos” voor de KRO-NCRV.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken?
● Nieuw Zeeland. Als ik al mijn vrienden en familie in zou kunnen pakken, zou ik er morgen naartoe vertrekken.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting?
● Een schilfer van een speldenkopje goud dat ik in Nieuw Zeeland zelf uit een rivier heb gevist met een metaaldetector en zo’n zeefpan.
Wat is mijn meest markante karakteristiek?
● Ik zeg vaak wat ik denk en ben heel snel vriendschappelijk met mensen die ik nauwelijks ken. Sommige mensen vinden dit leuk, sommige mensen vinden dit vervelend.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
● Er is voor mijn geen ‘plek’ en zeker niet enkel in mijn eigen stad, ik krijg mijn ideeën in de bus, in de trein, op vakantie, in de supermarkt, tijdens een wandeling, etcetera. Ik krijg vooral ideeën als ik niet ergens anders mee bezig ben.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
● Dat is dan toch mijn buurtrestaurant De Branding. Ze hebben een heerlijke betaalbare chef’s special iedere maandag.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?
● The Lord of the Rings, het eerste boek dat ik echt verslond. Vervolgens wilde ik de films zien en ontdekte ik dat ik ook met films nieuwe werelden wilde creëren.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers?
● Bill Bryson, Cornelia Funke, Douglas Adams, Richard Adams, Pilar Alessandra en toch ook J.K. Rowling.
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
● Canto Ostinato van Simeon ten Holt, Chevaliers de Sangreal van Hans Zimmer en The Spirit Carries on van Dream Theater
Wie is mijn held of heldin in fictie?
● Samwise Gamgee, de man die er voor gezorgd heeft dat Frodo überhaupt bij die berg kwam om die ring er in te smijten. Misschien niet de meest glamoureuze figuur, maar wel degene die ik het liefst zou willen zijn.
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
● Bas van Abel en Teun van de Keuken; ondernemers die de wereld op een economisch haalbare manier proberen te veranderen.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
● Geluk en vrijheid in de diepste zin. Ik ben enorm van mening dat ook een kunstenaar commercieel moet denken en dus zijn eigen bestaan moet bekostigen. Als dit echter op zo’n manier kan dat de maker vrij is om eigen keuzes te maken in zijn of haar werk, dan is dat het ultieme walhalla.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
● Kunst, in de breedste zin is hetgeen dat inspireert. Ik ben er geen fan van om enkel hetgeen in musea als kunst te zien. Alles dat een emotionele reactie teweeg brengt zonder directe functionaliteit te bezitten is wat mij betreft kunst; dit loopt van graffiti tot Hollywood Blockbusters, van straattoneel tot een attractiepark als de Efteling, van skatetrucks tot Cirque do Soleil.
Wie is mijn grootste partner in crime?
● Thomas van der Gronde, mijn go to cameraman voor alle projecten en een van de beste (zo niet de beste) up and coming cameramensen van Nederland
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?
● Gijs Scholten van Aschat: mijn favoriete Nederlandse acteur!
Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?
● Roos Kamerloos seizoen 2!
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017
● Matt & Ross Duffer, de schrijvers van Stranger Things. Momenteel ben ik me vooral aan het verdiepen in series en ik zou graag van hen horen hoe zij zich hebben ontwikkeld.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? ● Check mijn website http://www.wissestolk.nl en mijn corporate werk op http://www.videokick.nl.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
● Mijn vriendin Ilse van Hofwegen, om eerlijk te zijn, maar dat is misschien niet zo objectief.
Hoe kun jij contact met mij opnemen? ● wisse@wissestolk.com en 06-14860504

Mijn youtube link naar mijn showreel is: https://youtu.be/xnL90oVs5XE

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s