Passie Pensioneert Nooit voor Anke Straten

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?Mijn allergrootste passie is toch wel het neerzetten van een groot event waarbij een gevoel wordt overgebracht. Elk event is gebaseerd op een visie die ik wil overbrengen. De bezoekers gaan naar huis met een aangenaam gevoel. Een gevoel dat ze nog veel vaker willen ervaren!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Wanneer ik denk aan mijn ultieme geluk denk ik al gauw aan een wereld zonder zorgen. Daarmee bedoel ik de zorgen op elk niveau dat we kennen. Zowel het maken van een verkeerde studiekeuze tot het onzeker zijn over je eigen werk. Bang dat het niet goed genoeg is en ineens de grond onder je voeten vandaan wordt gehaald. Al deze zorgen de wereld uit.

Wat is mijn grootste angst? Mijn allergrootste angst is dat het niet lukt. Wat “het” is, weet ik niet precies. Ik ben bang dat ik wegval in de menigte. Ik geen eigen stem meer heb en een nummertje krijg. Eén van die duizend. Dat wil ik niet zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Zelf ben ik het meest gek op de bezoekers. Het enthousiasme, de vreugde en de dankbaarheid die zij uitstralen wanneer ze aan het dansen zijn op een van je producties. Dit geeft mij zoveel energie! Ik heb dan al meteen zin om te beginnen aan een volgend event.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Nou, die is niet zo moeilijk! Ik ben een ontzettende controlfreak en dit zorgt wel eens voor de grootste problemen. Soms heb ik er dan ook moeite mee om te accepteren dat een andere manier ook een goede manier kan zijn. Ik heb er dan ook veel moeite mee om verschillende werkzaamheden uit handen te geven. Dit levert uiteindelijk veel stress op, omdat ik alles graag nogmaals check.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn allergrootste valkuil is dan ook dat ik soms onuitstaanbaar word. Ik controleer vrijwel alles, terwijl ik daar niet altijd tijd voor heb. Dit maakt mij ontzettend gestrest. Iedereen waarmee ik ooit heb samengewerkt, weet heel goed dat stress niet goed is voor mijn humeur. Ook krijg ik ontzettend veel zorgen. Gek hè, dit staat haaks op mijn idee van ultiem geluk.

Wanneer zou ik liegen? In het belang van een productie vind ik dat ik soms genoodzaakt ben om te liegen. Vaak verkoopt iets veel beter, wanneer de verkoper het ook daadwerkelijk gelooft. Uiteindelijk wordt de leugen dan omgetoverd naar waarheid. Is het dan nog een leugen? Haha

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Nou, dat zijn dan wel de personen achter de producties van o.a. Awakenings, DGTL en Melt! Festival. Hen bewonder ik het meest. Voor iedereen die wel eens een tof event heeft neergezet en hier zelf erg tevreden mee was, heb ik ook bewondering. Van elk event kan je namelijk weer iets leren.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik vind het eigenlijk het minst leuk dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Elke seconde die ik wakker ben, steek ik graag in het organiseren van iets. Dit is natuurlijk helemaal niet mogelijk, omdat ik ook nog moet eten, wassen, familie bezoeken, vrienden bezoeken en af en toe moet relaxen. Ohja! Ik studeer ook nog.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?Dat zijn eigenlijk de momenten dat onbekenden mij aanspreken. Ik vind het geweldig als iemand naar me toe komt en over mijn werk begint. Dan weet ik dat mijn doel is bereikt. Ik heb iets over weten te brengen en het is binnen gekomen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Couldn’t agree more! Het organiseren van events voelt niet als een baan. Wanneer ik zou stoppen met grotere producties, zorg ik wel dat ik verjaardagsfeestjes of etentjes kan organiseren. Ik zou hier dus nooit afstand van willen nemen. Met pensioen gaan kan dus niet!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Vaak zou ik wat minder lief willen zijn. Wanneer ik met mensen werk, vergeet ik soms dat ik een succesvol eindproduct in wil leveren. De weg daar naar toe moet natuurlijk ook gezellig zijn, maar dit staat eigenlijk op de tweede plek. Toch ben ik vaak veel te lief en laat ik liever 2 leuke vlotte mensen aan één taak werken dan één goede. Vervolgens controleer ik alle verrichte werkzaamheden en baal ik weer.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Haha, dat ligt op het moment nog wat gevoelig. Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan een productie voor zo’n 1000 personen. Met een team van 6 creatievelingen werkte ik wel 30-40 uur per week aan deze productie. Dit ook nog eens naast mijn studie! 3 dagen voor het event waren we genoodzaakt om het te cancelen. Deze keuze heb ik nog nooit eerder moeten maken, waardoor ik de eerste paar minuten volledig van streek was. Uiteindelijk heb ik hier het meeste van geleerd en zie ik dit toch wel als de grootste professionele prestatie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?Als ik echt uit alles mag kiezen woon ik erg graag in Spanje. Siësta zou namelijk echt wat voor mij zijn. Dit gaat helaas niet heel erg gepaard met mijn droombaan. Dit zou namelijk een job zijn bij Melt! festival. Marketingmanager zie ik wel zitten, hoor!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Easy. Mijn laptop. Samen doen we alles. Al mijn afspraken, school gerelateerde bestanden, foto’s, draaiboeken etc etc staan hierop. Op het moment is dit ook wel een beetje een pijnlijke vraag. Mijn laptop is helaas stuk gegaan en wordt op het moment gerepareerd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben altijd in voor iets geks. Dit kan een spinnenzoektocht of het bakken van koekjes na het uitgaan zijn. Vaak krijg ik dan zoveel energie dat k de hele nacht door wil gaan met gekke dingen doen. Ja, grappig hè. Het gebeurt meestal ’s nachts.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Soms als ik slecht slaap of even mijn hoofd moet legen, ga ik wandelen. Ik ben best wel een dromer, waardoor ik regelmatig (en geheel per toeval) op leuke stukjes Utrecht uitkom. Sommigen noemen dit verdwalen, maar ik geniet er juist van. Deze onbekende locaties zorgen vaak voor de mooiste aanzichten en de meest interessante personen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Helaas ga ik niet zo vaak buiten de deur eten. Met een zwakke maag en allerlei darmprobleempjes is uiteten vaak een nachtmerrie voor mij. Als ik dan toch buitenshuis moet gaan eten, eet ik het liefst bij m’n vriend thuis. Buitenshuis, gezond en altijd iets wat ik lekker vind. Perfect toch? Wanneer ik de deur uitga om te drinken, ben ik voornamelijk te vinden in BASIS of EKKO. Ik dans liever terwijl ik drink. Stilzitten op een terrasje is niks voor mij.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dit zijn eigenlijk toch wel mijn schoolboeken. Het boek ZAG en Marketing, de essentie vind ik ontzettend interessant. Verder ben ik eigenlijk niet zo’n lezer.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Op mijn allerlaatste dag zou ik zo snel mogelijk Spotify opstarten en mijn favoriete lijst aanzetten. “Leren als een sneltrein” heet deze lijst. Nummers van o.a. Ansome, Rebekah, Sofi Tukker en MPIA3 zullen de revue passeren. Het volume zal dan wel ietsje zachter staan dan normaal.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Moeilijk, moeilijk! Mijn jeugd knuffeltje Bolleke heeft me altijd erg gesteund. Een lief beertje met een heerlijk geurtje. Helaas zijn de meningen hierover verdeeld en zou iedereen om me heen met alle liefde Bolleke in de vuilnisbak deponeren. Dit valt voor mij dan onder fictie, omdat ik natuurlijk een heel personage had verzonnen voor Bolleke. We zijn dan ook de beste vriendjes!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ook een lastige dit. Ik vind eigenlijk iedereen erg inspirerend. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de events. Je kan van allemaal wat leren. Wanneer ik kijk naar mijn vakgebied denk ik meteen aan een docente van mij. Myra Driessen is op het moment wel de persoon waar ik graag alles van wil leren. Ik herken mezelf voortdurend in haar, waardoor ik razend benieuwd word naar wat de toekomst voor mij in petto heeft. Misschien wel beter gezegd; wat ik in petto heb voor de toekomst.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? ‘The Social Network’ zou ik absoluut aanbevelen. De film is niet alleen leuk om te zien, ook vind ik het goed dat ze laten zien hoe hard de zakenwereld kan zijn. Een idee kan snel uitgroeien tot een succesvol concept of product. Voor dat je het weet is er veel geld mee te verdienen en dan is het belangrijk dat je dit weet te beschermen. Eigenlijk een voorbeeld van hoe succesvol een idee kan worden.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat het geweldig zou zijn als financiële zaken geen barrière meer zouden vormen voor de verschillende events die ik zou willen organiseren. Vaak zijn er meer ideeën dan middelen, waardoor niet alles volledig tot zijn recht zou kunnen komen. Ontzettend zonde natuurlijk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een erg grote rol eigenlijk. Als dochter van een (oud-)galeriehoudster ben ik opgegroeid met overal kunst om me heen. Vroeger vond ik het een stuk minder interessant om allerlei musea te bezoeken in elk land waar we op vakantie zijn geweest. Nu ben ik echter erg blij met deze bezoekjes. Mijn interesse voor kunst is behoorlijk vergroot, ook al zou ik nooit een werk kunnen produceren. Art and Economics aan de HKU is dan ook een perfecte keuze geweest.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? David is mijn partner in crime. Wanneer ik even wil lachen, gestrest ben of gewoon een goede knuffel nodig heb, is David er. Wanneer het gaat om het vakgebied hecht ik altijd veel waarde aan de mening van Luc, een goed maatje van mij. Verder zou ik niet met zoveel plezier events organiseren als ik mijn vrienden en vriendinnen in zowel Limburg als Utrecht zou moeten missen. Evenals mijn familie. Zij zijn allemaal onmisbaar.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik heb al een tijdje contact met Nick van den Berge (Kranck). Het lijkt me ontzettend tof om met hem een productie te doen. Wanneer ik nog groter mag dromen kom ik graag terug op de organisatoren van Awakenings, DGTL en Melt! Festival, maar stapje voor stapje. Hen zie ik in 2018 hopelijk nog wel!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik kijk het allermeeste uit naar het op de rit krijgen van TOTEM. Dit is een evenementenorganisatie van Turbulent Events. Samen met een groep vrienden (tevens klasgenoten en sinds kort zakenpartners) zijn wij bezig met het overbrengen van elektronische (live) muziek in Utrecht. Dit zal verschillende producties inhouden waar ik allemaal evenveel naar uitkijk!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Hmm, ik kies Rocco Veenboer. De enige echte mr. Awakenings. Wat een prachtige producties zet hij met zijn team neer. Ik vind niet dat ik meteen naar het buitenland hoef te kijken, want Nederland heeft genoeg te bieden. Toevallig ook nog net in de muziekscene waar ik naartoe wil. Ik leg ook graag de nadruk op techno.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Wij zijn vooral Utrecht based. Ik spreek hierbij in de Wij-vorm, omdat ik altijd met een hecht team werk. Een productie is vet, maar een productie met je vrienden is nog veel vetter! Amsterdam vergeten wij ook nooit. Deze stad wordt dan ook nauwkeurig in de gaten gehouden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Er is wel een hele lijst aan personen die ik graag hun verhaal zou willen laten doen. Als ik dan toch moet kiezen, kijk ik al gauw naar Luc Tromer. Mijn zakelijke partner in crime. Alle twee hebben wij vaak dezelfde visie, maar lijkt onze weg hier naar toe net wat anders. Een combinatie hiervan zorgt regelmatig voor verrassende uitkomsten.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Een mailtje naar ankewerk@hotmail.com wordt altijd beantwoord.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s