Passie Pensioneert Nooit voor Timothy Adèr

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Om te beginnen zal ik me even voorstellen: Ik ben Timothy alias Bikkel. Ik had het nooit verwacht, maar ik ben videomaker, vj en ik zit samen met een groepje achter Hoodstock Blockparty. Mijn grootste passie is het neerzetten van een ervaring, dus het bedenken van unieke approaches om een publiek te prikkelen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik denk aan 2 dingen, 1 is het deel uit mogen maken van iets waar je al jaren fan van bent. Dus iets waar je bewondering voor hebt waar je ineens je eigen draai aan mag geven. 2 is het maken van iets waar je echt in gelooft en ook zien dat de liefde die je er in stopt iets mee los maakt bij anderen.

Wat is mijn grootste angst? Technisch drama, er kan gigantisch veel mis gaan met zowel VJ shows als een filmproductie. Eigenlijk liggen altijd wel een beetje je ballen op het hakblok. Ook denk ik vaak: het moet echt retevet worden, anders vind iedereen het kut.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Creatieve vrijheid, muziek en ik hou echt van uitgaan en festivals, ik vind het ook echt geweldig om te werken op festivals, aan de knoppen te mogen. Uberhaupt het maken en neerzetten van dingen, daar leef ik echt voor.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Het heeft z’n voor en nadelen maar ik ben gewend te zeggen wat ik denk of voel en neem snel het roer over. Het levert me veel op. Maar niet iedereen kan met directheid en dat creëert soms wat onuitgesproken frustraties.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben heel erg een solo-strijder, samenwerken vind ik soms moeilijk.

Wanneer zou ik liegen? Ik ben niet echt van het liegen om eigen bestwil, ik heb er een hekel aan als iemand manipuleert of liegt. Dus ik zou eigenlijk alleen liegen wanneer een grote instantie me anders heel hard in het onderste gaatje zou kunnen nemen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik zou zeggen de mensen achter de Shadowsphere installatie van DJ Shadow. En ook de mensen die de installatie van Flying Lotus hebben gemaakt. Het hele VJ ding wat ik zag toen ik rond mn 18e naar grote festivals ging heeft me echt geraakt. Verder: Kanye West, hele maffe vent, maar echt extreem creatief. Hij denkt ook verder dan een alleen geluid, het totaalplaatje is altijd interessant en innovatief. Hij is creatief erg begaafd en emotioneel erg instabiel en die twee factoren komen elkaar telkens tegen en houden alles interessant.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik geloof er echt in dat een VJ een tent compleet op z’n kop kan zetten. Met beeld kan je ook raken. Maar het vak is relatief jong en bij de ene tent zet een lichtman een dvd op, en bij de andere tent wordt met liefde gebouwd aan een ervaring. Er bestaat dus soms een misvatting dat een VJ slechts een technischi is. Soms is het dan vervelend als er dingen voor je beslist worden zonder dat je er creatief bij betrokken bent. Daar zeg ik steeds vaker nee tegen. En nee zeggen valt niet altijd goed, maar het hoort er bij.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik zou zeggen de keren dat ik Appelsap (een supertof festival) mocht vastleggen, dat was gewoon echt keihard rennen de hele dag, maar ik zat er helemaal in. Encore on tour in Annabel Rotterdam was ook echt legendarisch.

On the vrijwillige tip: Hoodstock Blockparty 2016 is het mooiste wat me ooit is overkomen. En het shooten van een videoclip in de Bijlmerbajes: major key alert.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie staat voor mij los van geld. Alleen zie ik mezelf graag ook wel ooit retiren en m’n passie meer als hobby benaderen dan als werk, weet alleen niet of ik daar zo goed in ben. Alles moet altijd groot bij mij. Dus ik zal altijd wel een of ander gek project aan het doen zijn. Ik zet dat bejaardentehuis helemaal op z’n kop, let maar op.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben in een fase (26 jaar) dat nu echt het volwassen leven gaat beginnen. Terwijl ik altijd riep: volwassen, scholwassen. Kijk ik toch wel op naar mensen die volwassen handelen. Ik ben alleen nog een beetje zoekende hoe dit gaat passen in m’n werkleven. Aangezien niemand echt om volwassenheid vraagt bij mij.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Wat ik toch wel heel tof vond: Bij Encore Festival hadden we vorig jaar echt een gigantische crowd in en rondom de tent staan, ik gok tegen de 8000 man die kwamen kijken. Op het andere podium stonden allemaal grote Amerikaanse namen, maar onze stage won het zegmaar gewoon van een stage waar de gemiddelde act duurder was dan onze complete line up (!!!). Verder denk ik ook het werken in het buitenland en de fles grey goos die ik laatst van riques kreeg.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Misschien is dat wel Tokyo, maar eigenlijk ben ik gewoon heel erg trots nog steeds op Amsterdam en hoop ik hier ooit een huis te kopen. Ik denk dat New York ook wel echt heel leuk kan zijn. Of misschien iets als Sevilla, of London. Maar ik denk dat ik echt in Amsterdam hoor, dit is gewoon echt waar m’n verhaal is ontstaan en ik had nooit verwacht dat de stad me zou geven wat het me gegeven heeft. Het is echt een story where dreams come true.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Het gekke hondje van m’n buurvrouw. S/o naar hem. De konjo.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Hahahahaha, goeie, heb je even?

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik vind dat jullie met deze vraag wel de dienst van het toilet een beetje teniet doen. Maarre: ik zou zeggen op de fiets, dan zit ik altijd lekker te filosoferen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Bij mijn moeder, natuurlijk. Of any goede toko. Ik vind toko’s gelijk ook relaxed, je eet het en dan ga je gelijk verder dingen doen, de beer uithangen. Als je een serieus antwoord wil hebben zou ik denk ik naar New King op de zeedijk gaan. Of de fusion chinees daarnaast.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik heb veel moeite met boeken lezen door mijn ADHD, ik lees een pagina en zweef dan in mijn gedachten weg, daardoor lees ik extreem sloom. Lukt niet echt.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Kendrick Lamar, das ook een schrijver, die mag hier wel staan vind ik. Mos Def, MF DOOM, Common, Outkast, Jiggy Dje, Extince, Fresku en Rico en Sticks verdienen ook een sign of approval. Ja dat zijn mijn favoriete schrijvers.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Flashing Lights van Kanye West is voor mij wel een hoogtepuntje. Madvillain, Dilla, het is de muziek die ik persoonlijk veel luister, het is heel experimenteel, maar als je het eenmaal doorhebt gaat er een wereld voor je open en gek genoeg wordt de muziek daardoor ook nooit saai.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Super Saiyan God Goku (volwassen worden gaat me echt heel goed af).

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Geert wil.. haha nee. Ik vind Jiggy Djé een inspiratie. Hij is een goede inhoudelijke rapper, die inmiddels (eigen) baas van een tof platenlabel is en een podcastserie heeft die echt heel erg filosofisch en sociologisch ingestoken is. Teemong heeft me heel erg geïnspireerd om video te gaan maken. Teemong is een filmmaker die echt gewoon ooit begonnen is met een klote camera en een klote computer. Zo ben ik zelf ook begonnen. Dat inspireerde me gewoon echt omdat ik dacht: als hij het kan….

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Big black buts 6 natuurlijk. Dat is gewoon top. Ja top grap ik weet het, haha, nee: Spirited Away, Old Boy, The Big Lebowski (die moet), Toy Story 3, Moonlight en Submarine.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Als ik een ding hoor van creatieven waarmee het “goed” gaat, financieel, is dat het ze weinig deert. Je kan er zelfs lui van worden. Maar het is wel waar ik lang voor gestreden heb. Het is dan wel een beetje een anti climax als je er bent want vanaf daar is het echt nog alleen maar strijden voor je creativiteit, als je het geld een beetje kan missen. Je doet wel klussen voor het geld, maar dat geld geeft steeds minder voldoening. Dus eigenlijk wordt gevoelsmatig voor mij misschien de wereld wel een beetje harder er door. Terwijl praktisch gezien het natuurlijk veel makkelijker is nu.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Mijn oma, Meertje Kaal, was kunstenaar, ze kwam afgelopen jaar te overlijden en ik mocht misschien wel haar mooiste werk “De blinde hond” mee naar huis nemen, daar kijk ik iedere dag naar.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Maarten De Jong van club JACO heeft me ooit soort van omgepraat dat ik een keer VJ-en moest proberen, terwijl ik zei dat ik het niet kon, hij heeft basicly m’n carrière gewoon gekickstart. Daar ben ik hem echt heel dankbaar voor. En hij weet het misschien niet, maar ik vertel het echt aan veel mensen dat het zo gegaan is.

Met Evander begon ook echt heel veel: samen maakte we sketches die we online zette, we hadden 0 euro en heel heel heel veel schijt, tis best uniek wat er uit kwam. En ik leerde zo filmen. Gek genoeg zijn we professioneel heel erg andere kanten opgegaan maar dat is wel echt de basis geweest. Gewoon dingen doen. Toen Ell erbij kwam hebben we echt toffe dingen gedaan als het Wavefiles collectief, ik vet zeuren dat er echt visuals moesten zijn haha. Maar het was echt tof. Dat feest was praktisch een oerknal voor een complete creatieve scene. We waren gewoon broekies die er voor gingen. Toen dat lukte durfde we echt allemaal hardop te dromen en vanuit daar is een heel nieuw leven begonnen voor heel veel betrokkenen.

Shoutout naar Yorick Spilker. Hij is de guy die zorgt dat je feest #yorickapproved is.

Verder op dit moment all the way: Wesley, Riques en Francson van Encore. Dorian (waarmee ik Hoodstock doe) I love you, al m’n gekke buren in het studentencomplex. Hidde, Davina. En al die mensen die ik nu vergeet: Ik ben gewoon heel brak terwijl ik dit schrijf.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou echt, echt, echt, heel, erg, graag, ooit een wereldtour doen met een artiest, of een evenement, een show willen bouwen die echt iets doet met het publiek, iets waarover gepraat wordt. Ja, dat is m’n droom.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Mondje op slot, over een paar hele dikke lifegoals die op de planning staan. Up next is in elk geval Encore Festival. En ik vond het heel tof om op Pitch geboekt te worden. Daarnaast eigenlijk alle evenementen en festivals op het moment.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Lijkt me zo awkward als iemand dit over me zou zeggen, dat moet toch een beetje vanzelf gaan toch?

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Praktisch ieder weekend op zaterdag in de Melkweg bij Encore. Verder heel simpel: volg VJBIKKEL op instagram. Daar gebeurt het <3. Ik maak een feestje van m’n instastorie!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Wesley Texel kan denk ik wel een mooi verhaal hier van maken. Ik gok alleen dat hij er moeilijk aan toe komt komende anderhalve maand.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Timothy ..apenstaartje.. bikkelamsterdam ..punt.. nl ❤

Hier zie je mijn werk als VJ:

https://youtu.be/ZsHrTO03wvU

En mijn portfolio als filmmaker vind je hier: http://bikkelamsterdam.nl/ ik ben het meest trots op deze video 

https://www.youtube.com/watch?v=MZuwVDNA9tg

Om een beeld van hoodstock te krijgen raad ik altijd aan dit filmpje te kijken:  

https://www.youtube.com/watch?v=ykty8WXWgt4

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s