Passie Pensioneert Nooit voor Joep Verheijen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Creativiteit is mijn talent, kost mij geen moeite en stopt nooit. Als een waterval blijft dat ongevraagd, ongecontroleerd komen. Dat vormt de basis voor mijn vak als vormgever. En de passie in mijn werk zit ‘m in het naar boven halen van de echte behoeftes bij mijn opdrachtgevers. Wat, waar en waarom. De juiste prikkelende vragen en dan de vertaling daarvan zijn de mooiste momenten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het gevoel van ultiem geluk kan voor mij in alle dingen zitten. Het samen zijn met mijn gezin. En ook het samen genieten met vrienden. Nu ik er over nadenk is het samen zijn met geliefden ultiem geluk voor mij.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik mijn kinderen overleef. Al is dit niet direct een angst maar meer het meest verschrikkelijke dat mij kan overkomen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het al schetsend en tekenend mensen enthousiast maken voor een idee/ontwerp. Of het nu mijn idee is of een vertaling van hun inbreng maakt voor mij niet uit. In dialoog samen iets creëren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik heel weinig geduld heb, voor mezelf lastig maar zeker ook voor mijn omgeving.

Wat is mijn grootste valkuil? Door mijn enthousiasme ga ik gemakkelijk overal plankgas in mee.

Wanneer zou ik liegen? Om mijzelf en anderen te beschermen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? De nederlandse lichting van Piet Hein Eek, Hella Jongerius, Job Smeets, Marcel Wanders, Maarten Baas en tijdgenoten. Net voor mij afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven rond ’95. Zij hebben het Dutch Design mondiaal op de kaart gezet. En van een kwaliteit voorzien waar heel ontwerpend nederland van kan profiteren.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Styling. Deze laatste toevoeging is mede allesbepalend maar heeft voor mijn gevoel het minst met het intrinsieke ontwerp te maken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik in 2000 in de auto zat en een telefoontje kreeg van het grote Duitse Bayer. Dat B-TOO de pitch had gewonnen voor een groot project. Ik was toen nog geen jaar bezig. En sloeg van blijdschap tijdens het rijden een deuk in het dak van mijn auto.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het feit dat passie iets is dat vanuit iemands binnenste komt. Dat is een onuitputtelijke bron van energie. Zijn wezen eigenlijk. Daarmee wordt je geboren en ga je ook mee dood.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Soms heel veel! Maar nu ik de 50 nader steeds minder. En kan het steeds beter met mijzelf vinden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat er na 18 jaar een fantastisch bedrijf staat. Dat ik in de loop der jaren met verschillende mensen heb mogen opbouwen. Ik begin er zelfs trots op te worden.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? De plek waar we nu wonen past perfect. Ook het kantoor zit als gegoten. Zou nog wel een werkplaats willen voor mijn oldtimers en daar aan klussen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn vrouw en kinderen, voor zover je kunt spreken over bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? In mijn vak is dat de snelheid waarmee ik de grote lijnen en behoeftes zie van onze opdrachtgevers, ze direct kan vertalen in ruimtelijke schetsen op papier. Hoe groot de projecten ook zijn. Als prive-persoon laat ik dat graag aan anderen over.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Daar is geen vaste plek voor. Dat ontstaat willekeurig aan tafel, onder de douche. Overal.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Dat is op dit moment “de Velosoof “ op het oude NRE -terrein in Eindhoven. Een grand-cafe met fietswerkplaats. Erg relaxed en ongedwongen hip.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Biografie van Steve Jobs. Als je ergens in gelooft, laat je dan niet afleiden. Volg je eigen pad. Wat je nodig hebt voor je groei kom je altijd tegen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? David Baldacci, Dan Brown, Carlos Ruiz Zafón. De mystiek, spanning en de behoefte om door te blijven lezen fascineren mij.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? “Liefde en drank” van Blöf. Niet zozeer de letterlijke titel als wel de melancholie van de nacht met zijn stilte en leven.

Wie is mijn held of heldin in fictie? 007

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Herman Brood en Steve Jobs. David Paich en Steve Lukather van Toto.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Intouchable

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een situatie die voor mij in het zicht is en al deels gerealiseerd. Terwijl de echte vrijheid niets te maken heeft met de financiële situatie!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een grote rol in beide. Hierin zit de autonome gedachte en uiting. Dat spreekt mij aan, de vrije geest.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn lieve vrouw!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met Medhi Le Mair. Een collega ontwerper in Eindhoven die ook fantastische ontwerpen maakt. Het lijkt me erg inspirerend om samen te werken met een gepassioneerde collega.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De voltooing van mijn 1e architectuur opdracht, een gaaf pand voor Bang & Olufsen en Den Bosch.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Verschillende collega’s zoals Axel Vervoort, Piet Hein Eek of Rem Koolhaas. Een gesprek over alles behalve inhoudelijk ontwerp. De essenties erom heen, het waarom, en hoe zij luisteren en kijken. Waar hun toevoeging zit en/of wordt ervaren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Het werk van ons is op veel plaatsen te zien. Teveel om hier te vernoemen. Al 18 jaar gemiddeld tussen de 100 en 120 projecten. Van restaurants, kantoren en particulieren woningen. Op onze site staan overwegend de meest recente projecten. En ons team en ikzelf zijn gewoon te zien in Eindhoven op de Zwaanstraat 1 op ons bureau. Wel aaien, niet voeren J!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Jac van Geloven uit Eindhoven.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Joep@b-too.nl

 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s