Passie Pensioneert Nooit voor Barbotine Jeurissen

Wat is mijn grootste passie? Mijn grootste passie is het inrichten en stylen van interieurs. Kleuren combineren met prints ,out of the box denken en inrichten en telkens de uitdaging weer aangaan om iets nieuws te creëren. Oude antieke spullen weer een nieuw leven geven,met verf en techniek.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Eén zijn met jezelf, rust vinden en de schoonheid zien in kleine dingen.

Wat is mijn grootste angst? Alleen sterven.

Waar houd ik het meeste van aan mijn werk? Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Ze dan uit de context te trekken om er volledig mijn eigen ding dan mee te doen. Dit kan met oude antieke spullen evenals met nieuwe deco’s en meubilair

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ga nooit voor 02.00h mijn bed in.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik voor klanten vaak tot het uiterste ga, ten koste van mijn eigen tijd en energie . De appreciatie hierop is niet altijd evenredig.

Wanneer zou ik liegen? Als ik er iemand mee kan beschermen, uit onrecht en om bestwil.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Er is geen aspect waar ik niet van hou, omdat alles aan mekaar gelinkt is in mijn job.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik heel alleen met een project bezig ben. Het beschilderen van een oud meubel dat weer een nieuw leven krijgt in deze wegwerpmaatschappij maakt me blij.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Deze uitspraak klopt, daar als je passie je beroep uitoefent je steeds weer wordt gemotiveerd om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit stopt nooit, hoe oud je ook mag worden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag iets minder honkvast zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Deelname en laureate van tv serie ‘Dochters van Venus’ Vitaya 2009.

Waar zou ik het liefst leven en werken? Het liefst zou ik een huisje kopen in een landelijke omgeving , en van daaruit mijn beroep uitoefenen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn man en kinderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn creativiteit en gevoel voor kleur en humor.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenhuis, in mijn stad? Slenteren en mijmeren langs de Maas, en in de vrije natuur.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenhuis, in mijn stad?
Restaurant Atelier 84.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil je beluisteren op mijn laatste dag?
Within Temptation.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Downtown Abbey /Violet Crawley

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn zonen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in je leven te zien? De serie Downton Abbey

Wie is mijn grootste fan? Mijn man.

Met wie zou je graag in de toekomst willen werken? Ik ben blij waar ik nu sta, dus de toekomst mag zo verder gaan.Samen met mijn man Frank werken aan, in en buiten de zaak.

Naar welk project in de nabije toekomst, kijk ik uit? Om de winkel een extra boost te geven naar een concept store. Dus het aanbod verruimen. En naar 2018 zou ik graag mijn mandaat in de gemeenteraad behouden en misschien doorgroeien naar een
hogere functie om mijn stad de nodige energie te geven die het nu mist in de binnenstad.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en in mijn werk? Ik hou vooral van de schilderijen van Claude Monet. Ze dateren uit een romantische Victoriaans periode.Die inspireert me ,omdat alles nog puur en ambachtelijk was.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
In mijn zaak Barbotine op de Bleumerstraat 16 te Maaseik, en in diverse projecten. Al vrees ik dat de meesten privé zijn.

Wie zou Peter dienen uit te nodigen om haar Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Collega Els Langenberg van ‘De Wensput’ in St.Truiden

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Barbotine
Bleumerstraat 16
3680 Maaseik
089.248037
Petra.jeurissen@telenet.be

 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s