Passie Pensioneert Nooit voor Wilhelmina Arjaans

Wat is mijn grootste passie? Het beste uit het leven halen en mijn talenten zo goed mogelijk benutten en tot bloei laten komen en op deze manier andere mensen helpen en inspireren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Samen zijn met de mensen waar ik van hou, genieten van de kleine dingen in het leven zoals heerlijk in de natuur zijn en ‘s avonds op de bank een goed glas wijn drinken, doen waar ik energie van krijg en accepteren dat niet alles perfect hoeft te zijn.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik of iemand waar ik van hou sterft aan een ongeneeslijke ziekte.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het omgaan met verschillende mensen zoals zwangeren, kinderen en volwassenen en op deze manier iets bij kunnen dragen aan hun welzijn in lichaam en geest in de vorm van ontspanningstechnieken, yoga, voedingsadviezen, etherische oliën en over een tijdje ook holistische therapie.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Als ik iets wil dan wil ik het liever gister nog dan vandaag en kan dan op een kinderlijke manier mijn zin doordrijven en ongeduldig zijn. Aan de andere kant heeft me deze eigenschap ook al veel opgeleverd 😉

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik soms niet de rust kan vinden om één ding tegelijk te doen. Mijn hoofd stroomt altijd over van de ideeën en dingen die ik wil leren en uitdragen. Ik heb regelmatig het gevoel dat ik nooit genoeg tijd heb in dit leven om alles te doen wat ik wil doen.

Wanneer zou ik liegen? Als ik zou zeggen dat ik nooit lieg. Ik ben heel slecht in liegen en vind het ook niet zuiver maar soms is het beter om een leugentje te verzinnen dan om iemand te kwetsen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratie

Waar en wanneer was ik het meeste gelukkig met mijn werk? Iedere keer ga ik met plezier naar mijn werk maar als ik bijvoorbeeld van een yoga cursist hoor dat die in tijden weer door heeft kunnen slapen dankzij mijn lessen dan weet ik dat ik
het juiste beroep heb gekozen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je je beroep met passie doet dan is het eigenlijk geen werk maar een bezigheid waar je vrolijk van wordt en energie van krijgt en waarvan je een leuk leven kunt leiden. Ik kan mezelf ook niet voorstellen dan ik met mijn 67e stop met werken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Als yogadocent heb ik geleerd om te accepteren hoe je bent inclusief je minder goede kanten en eigenschappen maar als ik dan toch mocht kiezen dan zou ik nog leniger willen zijn en dat ik geen last meer had van een zwakke onderrug, waar ik mee kamp sinds mijn derde bevalling.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het woord prestatie hoort meer bij het ego, ik noem het liever ontwikkeling of vooruitgang. En dat is dat ik 1,5 jaar geleden de stap heb gezet om te doen waar mijn hart blij van wordt; een eigen yogastudio openen. Ik ben begonnen met 1 cursist en 1 les en op het moment
geef ik tussen de 9 en 10 lessen per week met heel veel plezier.

Waar zou ik het liefste willen leven en wonen? Mijn wens is om ooit in een landelijk huis te wonen met een hele grote tuin. In die tuin staat dan een blokhut waar ik mijn lessen en therapieën aanbied. In de winter brand de open haard en in de zomer staan de deuren open en is de ruimte één met de natuur.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn drie kinderen

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ondernemend, altijd in voor leuke dingen en uitdagingen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ideeën doe ik overal op en vaak onverwachts maar als ik iets moest kiezen dan kies ik de
Loonse en Drunense Duinen. Een heerlijke boswandeling of fietstocht door dit natuurgebied nodigt altijd uit tot nieuwe inspiratie.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Met een picknickmand gevuld met lekkere hapjes en een flesje rosé gaan picknicken in de
duinen. Kinderen lekker spelen en ik met een goed boek. Of bij een van de restaurantjes
langs de fietsroute.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat zijn zeker mijn studieboeken van mijn verschillende yogaopleidingen. Vooral de Yoga Sutra’s van Pantanjali waarin de yogafilosofie wordt beschreven. Hierdoor ben ik gaan geloven dat de ziel altijd voortleeft en je dus ook bepaalde dingen in andere levens kunt uitwerken en dat je in dit leven ook weer dingen aan het uitwerken bent.

Wat zijn mijn favoriete schrijvers? Virginia Andrews; in haar boeken werden familieperikelen beschreven waarvan de oorzaak bij voorouders lagen. Paullina Simons, Een liefde in Leningrad vind ik een geweldig boek die ik in no time uit had en de boeken van Diana Gabaldon vind ik erg mooi. Ik houd van historische romans

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? ‘Home’ van Michael Bublé, ‘Long Time Sun’ van Snatam Kaur en verder zou ik dan graag naar natuurgeluiden willen luisteren.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Prinses Elsa van Frozen. Door dingen los te laten kun je op een goede manier gebruik maken van je (tover) krachten. Ook de titelsong van Frozen vind ik heel doeltreffend.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn twee dochters Felicia en Valentina en mijn zoontje Stephano. Zij hebben een moeder van mij gemaakt en dat is een rol die ik, ondanks dat het soms een behoorlijke klus is, nooit had willen missen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik houd van films die gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal met een liefdesverhaal erin zoals ‘The Titanic’, ‘Zwartboek’, Bride Flight’ en ‘Sonny Boy’. En houd je van griezelfilms dan
is ‘The Orphin’ echt een aanrader, die heeft me echt kippenvel bezorgt hahahaha

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn kids, want die zeggen altijd dat ik de liefste ben!

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Met gezinnen en (nieuwetijds) kinderen die extra ondersteuning kunnen gebruiken hoe ze met bepaalde dingen om kunnen gaan door middel van holistische kinder- en gezinstherapie

Naar welk project in de nabije toekomst, kijk ik uit? In november begint mijn studie Holistische gezins- en kindertherapeut, ik kijk daar erg naar uit. Het eerste jaar is vooral innerlijk kindwerk zodat ik mezelf ook beter leer kennen. Het is altijd fijn om jezelf beter te leren kennen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is voor mij niet speciaal een kunstwerk dat gemaakt is door een kunstenaar, maar een tekening of kleiwerk van een kind kan ook echt kunst zijn. Juist die imperfecte creaties zijn prachtig en daar schuilt een mooi verhaal achter. Gevoelens liggen ook vaak verborgen in deze creaties.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Bij mijn eigen studio ‘Yogastudio Infinity”. Verder ben ik regelmatig te vinden op
yogafestivals en health events.

Wie zou Peter dienen uit te nodigen om haar Reis van de Heldin verhaal te vertellen? Zaneta Mentel-Borowckyk. Mijn yoga studiemaatje die ook een goede vriendin is geworden.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
info@yogastudioinfinity.nl
via mijn website http://www.yogastudioinfinity.nl
en via facebook http://www.facebook.com/yogastudioinfinity/.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s