Passie Pensioneert Nooit voor David Vijsma

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? : het woord Passie wordt in mijn ogen iets te vaak gebruikt maar mijn grootste driving force tijdens een opdracht(werk) is het tevredenheidsgevoel overtreffen bij een opdrachtgever. Als ik voor mezelf bezig ben is het uiteraard geen werk .

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezondheid gezondheid gezondheid voor een ieder die ik liefheb en eigenlijk voor iedereen. Liefde komt op een eervolle 2de plaats

Wat is mijn grootste angst? In de buurt komen van angstige mensen

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Elke keer het gevoel hebben dat het nu pas echt gaat beginnen en de oneindige zee van ideeën, mijn eigen zonsopgangen en berglandschappen die nooit vervelen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? ongeduldigheid

Wat is mijn grootste valkuil? Perfectionistisch willen zijn en beseffen dat het vaak geen meter opschiet

Wanneer zou ik liegen? Ik vrees dat het te pas en te onpas gebeurd maar iemand bewust voorliegen kan ik alleen als ze een uniform dragen

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Mijn professie is nog een vrij kleine niche in de fotografie dus dat valt moeilijk te beantwoorden maar Riccardo Di Trani is zeker een bewonderenswaardige collega .

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat ik als schilder gewend ben aan het werken in het platte vlak en dit ook kan doen in deze moderne tijd waarbij er natuurlijk veel meer mogelijk is qua dimensies en 3d printers hologrammen enz. I love old school 2D

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Sorry voor het cliché maar elke dag eigenlijk

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik naar heel wat schrijvers,schilders,acteurs enz. opkijk die nu of in het verleden doorgaan of gingen tot de dood er op volgde.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag wat minder op mijn horloge willen kijken

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik voor diverse onbekende bandjes uit Japan, Canada en nog een paar landen het artwork heb verzorgd. Zonder er iets aan te verdienen en zonder eeuwige roem. Maar het feit dat ze je vragen is voor mij Epic.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Spanje of Portugal

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn leesbril

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn gargantuesque honger naar vandaag

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Op de fiets door de duinen richting zee

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ristorante Napoli aan het Houtplein

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? “The Wonderful Story of Henry Sugar” van Roald Dahl gaf mij al heel jong het gevoel dat alles mogelijk was – “The Fountainhead” van Ayn Rand was mijn eerste boek als puber – “Voyage au bout la nuit” van Louis-Ferdinand Céline heeft mijn intresse in geschiedenis aangewakkert – “Les Particules élémentaires” & “La Carte et le territoire” van Michel Houellebecq is voor mij troostrijk in een gekke wereld.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Charles Bukowski , Saul Bellow, Franz Kafka en bovenstaande

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Moments in Love van The Art of Noise (Ben Liebrand mix)

Wie is mijn held of heldin in fictie? Tony Soprano

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ai Weiwei

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Le Grande Bouffe

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Betere tijden

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Eigenlijk het allerbelangrijkste al ben ik ook een liefhebber van eten en sex

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn broer Maurits

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Rosita Abbink

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Grote opdracht in december

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Anouk Hart ,Frans Heidenis

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? BYDENNIS in Haarlem en bij de Irrational Library ook te Haarlem

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Dennis Weening

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Per telefoon 0641299072 of per mail
glitchart.nl@gmail.com en uiteraard via het Facebook
https://www.facebook.com/DavidVijsmaGlitchArt/?hc_ref=ARQolyhCkmwZJC29R42AINau
5a3-
R1CaMdQPYJLYFQknU_ZDwutGeD634eDVYxSQ89w&fref=gs&hc_location=group_mem
ber_profile

 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s