Passie Pensioneert Nooit voor Marie Körbl

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het verliezen maar het tegelijkertijd vinden van mezelf. Het volledig vrij zijn op het toneel en dat je de vrijheid hebt om in de huid van een ander te kruipen. ‘’You can be anything you want, every colour you are’’

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is het tevreden zijn met wat je hebt.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik mijn moeder of een dierbare verlies. De realisatie van de tijd die maar doortikt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik mij in alle mogelijke manieren tot de volle 100% kan uitdrukken op het toneel en dat alles samen komt op hetzelfde moment. Kostuums, techniek, het script etc.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben bijgelovig, zoals alle theater mensen. Mijn andere slechte eigenschap is denk ik toch dat ik een pleaser ben. Iets waarin ik mezelf soms kan verliezen.

Wat is mijn grootste valkuil? Is dat ik best wel oordeel over mezelf en over anderen maar zolang ik relativeer kom ik weer uit bij het tevreden zijn met wat ik heb en wat er om mij heen gebeurd.

Wanneer zou ik liegen? Natuurlijk komen leugens in allerlei soorten en maten maar naar mijn idee zijn er twee soorten leugens -> leugens waar jezelf beter uit komt en leugens waar je dierbaren beter uitkomen. Ik probeer voor mezelf een zo goed mogelijke balans te vinden tussen deze twee leugens. Beide leugens heb ik ook weleens vertelt maar ik kan mij niet herinneren dat ik ooit een grote leugen heb verteld, of ik ben een pathologische leugenaar en kan het me niet meer herinneren. Ik ben er van overtuigd dat iedereen weleens liegt en denk dat de mensen die roepen dat ze nooit liegen juist de grootste Pinokkio’s zijn.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Mijn favoriete zangeres is al jaren Lianne La Havas maar als all-round performer is mijn favoriet natuurlijk Beyoncé. Er zijn een honderd en één redenen om haar te bewonderen maar ik bewonder haar het meest om haar energie en kracht. Op acteervlak bewonder ik Natalie Dormer, Imelda Staunton en Meryl Streep. Qua regie ben ik enorm fan van Alex van Warmerdam, Thomas Vinterberg, Woody Allen en Mike Leigh

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De afwijzing.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De dag van de premierè. Die is vergelijkbaar met je verjaardag toen je klein was. Het moment dat je eindelijk jou werk mag laten zien aan de wereld is gewoon onbetaalbaar. En natuurlijk het moment na de show. De ontlading. Jouw dierbaren die aan je zij staan om je te steunen en te bewonderen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik dacht als kind altijd dat je als ‘volwassenen’ moest betalen om te kunnen werken. Toen ik erachter kwam dat dit niet het geval was, was ik bijzonder verbaast. Waarschijnlijk omdat ik als kind overal passie voor had. Ik denk dat heel veel kinderen in een enorme bubbel van passie en inspiratie leven. Zolang je datzelfde gevoel van passie als kind weer terug kan vinden in je huidige werk hoef je naar mijn mening nooit te pensioneren.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou graag minder onzeker willen zijn. Iedereen is onzeker en ik ben niet een extreem geval maar ik zie er het nut niet van in.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De tour van Grease en dat ik op mijn 20e naar London ben verhuisd en bij een agent op de West End heb getekend.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? London is perfect qua werk maar om te leven eigenlijk te groot. Uiteindelijk is mijn werk mijn leven, passie pensioneert tenslotte nooit. Dus ik denk dat London voor dit moment goed is maar LA zou wel echt een droom zijn.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn vader zijn dagboeken

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn moeder quote mijn Opa die altijd zei; ‘’Een bliksem op rolschaatsen’’

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Het bos vind ik heerlijk, ook al krijg ik vaak goeie ideeën als ik onderweg ben. Meestal ’s nachts.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Toff’s in Muswell Hill London, de beste gegrilde gamba’s.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik denk dat er maar een reeks is waar ik alle boeken van heb gelezen en dat was de ‘’hoe overleef ik-serie’’. Ik groeide samen op met Rosa, het hoofdpersonage. Elk nieuw boek was de maatstaf voor mij.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Peter de Smet, Roald Dahl en toneelschrijver Arthur Miller

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Anthony and the Johnsons – Cut the world en voor de rest wil ik graag dat mijn dierbaren allemaal een nummer uitkiezen die ik met hun heb gedeeld.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mulan

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vader, en dus ook mijn moeder 🙂, Chimamanda Ngozi Adichie en Deïdre

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? One flew over the cuckoo’s nest

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Voor mij betekent het geld verdienen met het creëren en geen keuzes te hoeven maken om financiële redenen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Heel simpel, kunst is mijn leven en werk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn partner in crime is 100% Luuk Melisse. Ik heb samen met Luuk gestudeerd aan de AHK. In ons stagejaar speelden we samen in Dogfight van het M-lab en het jaar daar op toerden we samen in Grease.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Luuk Melisse graag weer, nee die ken ik al. Ik zou dol graag willen werken met Mike Leigh. Een Britse regisseur die werkt vanuit improvisatie.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Sleeping beauty in Cornwall, Zuid Engeland.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Spinvis, Carice van Houten en Lianne La Havas

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In Cornwall, Engeland.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Emma Wijbenga, Yoko Haveman, Nada Belada

Hoe kun jij contact mij opnemen?
Je kunt email naar http://mariekorbl22@gmail.com
Of https://www.facebook.com/mariekorbl

 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s