Passie Pensioneert Nooit voor Dirk van Coevorden

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het communiceren van een idee. Muziek is in de eerste plaats communicatie. Als mijn “boodschap” of “intentie” landt bij de luisteraar/ toehoorder is dat de grootste kick die er bestaat. Als dat gebeurt heb ik mijn werk goed gedaan.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Thuis zijn, waar dan ook… Geluk is ergens thuis zijn, je thuis voelen en jezelf zijn zoals je dat alleen daar kan waar je thuis bent.

Wat is mijn grootste angst? Ik zeg het liefste dat ik geen angsten ken, wat grotendeels waar is, maar misschien is mijn grootste angst het wel of niet waarmaken van mijn eigen verwachtingen, ten opzichte van mezelf. Met ander woorden, ik ben mijn eigen grootste struikelblok.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat het geen werk is. Ik heb naast mijn muziek een vaste baan van 40 uur, wel muziek gerelateerd natuurlijk, maar die stelt mij in staat om alleen de dingen te doen die ik wil doen. Ik hoef datgene wat ik het allerliefste doe niet te koppelen aan geld verdienen en dat is, ondanks een vaste baan, een ongelooflijke vrijheid.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik neem niets zomaar aan voor waarheid. Ik trek alles in twijfel en ook mezelf. Ik heb lak aan meningen en hoor het liefst feiten. Daardoor erger ik me nogal eens aan nogal kleine onbelangrijke dingen zoals de Nederlandse Politiek.

Wat is mijn grootste valkuil? Geloven wat anderen zeggen en niet meer vertrouwen op mijn eigen waarneming. Een positieve mening over wat ik doe, is fijn, maar het moet en het kan altijd beter. Muziek is het enige vlak waarop ik mij hopeloos spiegel aan mijn voorbeelden en niet aan mijn doelgroep. Dom hè?

Wanneer zou ik liegen? Als liedjesschrijver lieg je al om de meest domme redenen, zoals rijm en metrum… De kunst is om het liegen tot een minimum te beperken en te zeggen wat je wilt, zonder concessies te doen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat soms het liedje beter wordt van een leugentje hier en daar. En de werkelijkheid soms ook!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Darrell Scott, google hem maar en Tim O’Brien, ook te vinden op het internet.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Uitleggen dat ik niet hou van Blof, Marco Borsato etc… Dat de meeste populaire muziek per definitie middelmatig is, omdat het gemaakt wordt om een grote groep aan te spreken, een gemiddelde van de bevolking zeg maar…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Waar dan ook met een gitaar om mijn nek. Nog meer dan schrijven en zingen, houd ik van gitaren en gitaarspelen. Een gitaar is geen verlengstuk van mezelf maar het ontbrekende puzzelstukje dat me completeert. Als ik geen gitaar kan spelen word ik na een tijdje humeurig en vervelend.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het zegt mij eigenlijk twee, nogal praktische dingen. Ten eerste dat als je je passie volgt je waarschijnlijk geen pensioen gaat opbouwen en dus of rijk moet worden of moet werken tot aan je dood. Ten tweede doet het mij denken aan Tom, een gepensioneerde Piloot, die elke week bij ons in de winkel vrijwillig komt werken, zonder onkostenvergoeding… Gewoon omdat gitaren zijn passie zijn…

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn nogal berustende aard. Ik accepteer zaken zoals ze zijn en doe te weinig om ze actief te veranderen. Misschien vanuit ervaring, misschien vanuit luiheid, maar misschien was ik beter af  geweest met wat minder talent en wat meer ambitie.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik noem het geen werk, en dus kan ik het ook moeilijk als professionele prestaties benoemen, maar ik word gewaardeerd door veel mensen uit het vak om wie ik ben en om wat ik kan, waarbij ik het eerste belangrijker vind dan het tweede. Oh ja, een van mijn teksten is als gedicht voorgedragen bij de opening van de week van de poëzie…

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Thuis.

Wat is mijn meest waardevolle bezit? Ik bezit niets. De gitaren in mijn huis zijn mij zeer dierbaar, maar die gaan mij allemaal overleven, dus ik ben niet de eigenaar maar hun verzorger.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Er komt bijna dagelijks een Pippi Langkous-wijsheid over mijn lippen…

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Wandelend in de Zwolse binnenstad op Zaterdagmiddag met mijn lief, vallen mij onder het winkelend publiek soms patronen op, die later hun weg naar mijn liedjes weten te vinden. Soms zijn ze echter wat aan de vileine kant en laat ik ze maar liggen…

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Daar waar mijn lief wil zijn, ik ben nogal een huismus… Als ik al naar een café ga is dat Café Koos in Zwolle, eigendom van een van mijn oudste vrienden en oud Bandlid René.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik heb het hele oeuvre van Georges Simenon gelezen. Hij observeerde en beschreef de mens en zijn
drijfveren zonder te oordelen. Dat is een mooi streven voor een liedjesschrijver!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Toen ik nog Fictie las waren dat Georges Simenon, Philip Roth, Ernest Hemingway en Roald Dahl.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Here comes the Sun en While My Guitar Gently weeps, beide geschreven door George Harrison.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik twijfel tussen Pippi Langkous en Yossarian uit “Catch 22” van Joseph Heller…

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik heb geen helden. Ik ben een voormalig militair en weet dat heldendaden verricht worden door onbeduidende mensen in chaotische situaties gecreëerd door zogenaamd belangrijke mensen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik neig weer naar Pippi, merk ik… Gewoon om te weer te leren om de wereld te zien zonder “volwassenen”-filter. Leer weer kijken als een kind. Pippi was voor mij als kind een zielsverwant en dat is ze gebleven. Ik ben ook nog eens tegelijk met Inger Nilsson jarig, het is een feit, je hebt er verder niets aan maar toch leuk, of niet?!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat impliceert dat ik zonder geld niet creatief zou kunnen zijn… Da’s niet echt waar denk ik. Geld is voor mij geen drijfveer; ik kan mijn creativiteit niet oproepen met een dikke bankrekening. Ook de koppeling tussen de twee woorden, financieel en vrijheid, staat mij nogal tegen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Geen. Al ik erbij moet gaan nadenken of het kunst is wat ik doe of wat ik mooi vind dan blijf ik bezig en komt er niets meer uit mijn handen. Laat een ander dat maar beoordelen. Ik doe wat ik doe en of dat kunst is, is niet echt belangrijk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik heb veel mensen met wie ik graag samen werk, ik wil niemand te kort doen, maar als het gaat om succesvol samen liedjes schrijven komt als eerste Raymond van Olphen, de fotograaf, naar boven.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik ga samen met mijn oude bandje The Tube Riders een reünie / afscheidsoptreden doen, dat vind ik heel erg leuk om te doen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het is de bedoeling dat ik samen met Klaas Vermeulen en Hans Offringa het project “Bourbon and Blues” waar we al een aantal jaren mee toeren verder ga uitdiepen en dat er een CD gemaakt gaat worden ter ondersteuning van dat Project.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik heb dit jaar de hand van Tim O’Brien mogen schudden… Toch wel het hoogtepunt van toch al een hele mooie avond.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? We zijn dit jaar nog te zien met “Four Roses Bourbon & Blues” op een aantal locaties in het land. Kijk op http://www.dirkvancoevorden.nl voor de data!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Rudi Bults van The Fellowship of Acoustics, waar ik werk en Hans Offringa, partner in Bourbon and blues-crime.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via Www.dirkvancoevorden.nl… Die komt uit op mijn facebook Pagina
Links: https://soundcloud.com/dirk-van-coevorden/sets/demo-503Pa

 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s