Passie Pensioneert Nooit voor Iris Siemons

Wat is mijn grootste passie? Zingen, liedjes schrijven en nieuwe ideeën vormgeven in welke vorm dan ook.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik zou het liefste de hele dag creatief bezig zijn met klanken en kleuren. Ik ben graag omgeven door mijn lieve kinderen en andere fijne mensen, zonder zorgen over geld, gezondheid of andere fundamentele zaken.

Wat is mijn grootste angst? Dat mijn kinderen om de één of andere reden niet veilig zijn. Misschien zelfs doordat ik de huur niet kan betalen van een leven als creatieveling.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik denk dat ik het meest gepassioneerd ben over het schrijven van de teksten. Ik probeer in woorden een beeld te schetsen wat men voor zich kan zien. Het vinden van de melodie en harmonie die de tekst het best ondersteunt staat op een goede tweede plaats. Het vinden van de sound vind ik ook
erg leuk, maar ook heel moeilijk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik geef niet veel om uiterlijk en ik werk het liefst in mijn joggingbroek. Ik vergeet ‘s ochtends vaak in de spiegel te kijken. Maar voor een selfie doe ik dan wel even mijn best!

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik heel chaotisch ben en de neiging heb niets af te maken.

Wanneer zou ik liegen? Oei, dat is een goeie vraag. Het écht zijn staat bij mij erg hoog in het vaandel omdat ik misselijk word van de hoeveelheid schijn en nepheid in onze wereld. Ik hou niet van leugentjes om bestwil. Ik zou liegen als ik er iemand mee kon redden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De drempel om te beginnen is soms heel groot. Ik werk meestal alleen en thuis en heb vaak het gevoel dat ik nog een hoop dingen in huis moet doen voordat ik ruimte heb om creatief te zijn. Ik zou meer willen overleggen want ik ben eigenlijk geen solistisch type. Daarom begin ik vanaf september
met een mastermind groep met creatieve ondernemers. Zin in!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik een nummer schreef in 30 minuten en voelde ‘ja, dit raakt, dit is precies de boodschap die ik over wil brengen’.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Niet zo veel, maar het klopt aardig lijkt me.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou willen dat ik niet zo chaotisch was. Het maakt gewone dingen heel ingewikkeld en vermoeiend. Ik heb een slechte huid. Daar zou ik wel wat aan willen veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb een subsidie binnengesleept waarmee ik mij debuut EP ga opnemen. Ik ga daarvoor bovendien
samenwerken met een producer die erg mooie dingen doet en die ervaring heeft (Martijn Groeneveld) en daar ben ik erg trots op. Ik heb ook een muzikantencollectief van de grond gekregen in Tilburg.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Precies hier, maar dan zou ik de winter willen overslaan en een verdieping op mijn appartement willen hebben met een geluiddichte studio. Af en toe een weekje in een huisje ergens anders om te schrijven is wel heel fijn, voor de inspiratie en de afwisseling.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? In geld? Mijn basversterker. Emotioneel? Mijn laptopje waar ik alle muziek mee vastleg en vaak ook maak. En natuurlijk het dak boven mijn hoofd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ondernemend creatief.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Op de fiets, zonder twijfel.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
De Burgerij in Tilburg

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘6 Steps to Songwriting Succes’ omdat ik daardoor echt mijn eigen schrijfstijl ben gaan ontwikkelen.
En ‘How to talk to kids’ omdat ik geleerd heb hoe mijn kinderen met elkaar en ik met mijn kinderen kan communiceren op een heel duidelijke maar liefdevolle manier.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?
Ik ben totaal geen lezer, maar ik luister wel heel graag boeken. Paulo Coelho heeft mooie boeken geschreven vind ik.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Dat weet ik dan pas. Er is wel een lied waarvan de tekst over mij lijkt te gaan. ‘Live for real, van K’s Choice.

Wie is mijn held of heldin in fictie? De dame van ‘Mijn Woestijn’ Waris Dirie.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ghandi, Alex Vargas, Missy Higgins, Dan Smith en iedereen die vrede predikt.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Inception

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn zusje

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken? Ik zou heel graag willen werken met Dan Smith, zanger van Bastille. Lekker ding met goeie liedjes.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit?
Het opnemen en uitbrengen van mijn debuut EP!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
De scheidslijn tussen kunst en prutswerk is flinterdun, dus groot denk ik!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
http://www.irissiemons.nl

Wie zou Peter dienen uit te nodigen om haar Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Maartje Simons, een collega componiste en drumster die bezig is met een theatervoorstelling voor kinderen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Facebook Messenger of de contactpagina op mijn website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s