Passie Pensioneert Nooit voor Merlijn Poolman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het samenbrengen van uiteenlopende mensen door middel van iets waar ze plezier uit beleven en nieuwe kanten van zichzelf en anderen in ontdekken. Evenementen en tournees zijn hier een groot onderdeel van, maar ook projecten waarin mensen gezamenlijk bouwen naar een gemeenschappelijk einddoel waar ze trots op het resultaat van kunnen zijn.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Persoonlijk is dat het feit dat ik zelf de middelen bezit om de wereld nog iets mooier te maken en dat aan anderen kan overdragen, niet materieel gezien maar vooral in mindset, ervaringen en netwerk. Dit leidt voor mij tot een soort globaal streven waarin alle mensen, even heel utopisch gezien, intrinsiek een drang bezitten die ervoor zorgt dat anderen om hen heen het zo goed mogelijk hebben. Vanuit die situatie kunnen mensen zichzelf in alle vrijheid ontplooien tot wie ze werkelijk willen zijn en eindelijk gaan doen wat ze altijd al wilden doen. Dit is voor ieder mens anders en ik streef dan ook niet naar pure gelijkheid, iedereen heeft immers andere behoeften en meer of minder motivatie om het uiterste uit zichzelf te halen, maar als we als globale samenleving meer in de buurt komen van dit streven komt dat het dichtst in de buurt van mijn definitie van ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst? Dat angst en onzekerheid in hoofdzaak de wereld in haar greep houden en zodoende mensen steeds verder uit elkaar drijft. Dit met als resultaat dat we uiteindelijk allemaal ongelukkige, angstige individuen worden die niemand meer vertrouwen en we miljarden asociale en gefrustreerde ‘eilandjes’ worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Constant met nieuwe mensen in contact komen en waar mogelijk en nuttig deze weer met elkaar in contact brengen zodat ze elkaar verder brengen in hun beoogde doelen. Maar ook het komen tot resultaten in projecten waarvan bijna niemand behalve ikzelf verwacht dat het gaat lukken is iets dat mij enorm motiveert. Dat ik hier soms heel geduldig voor moet zijn en af en toe flinke omwegen voor moet maken neem ik op de koop toe en maakt de voldoening des te groter als het daarna lukt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben een behoorlijk ‘aanwezig’ persoon en heb toch al snel de neiging om mijn stempel ergens op te drukken. Als je mijn ‘vibe’ niet trekt kan dat lastig en vervelend voor je zijn omdat de kans groot is dat ik toch verbonden ben met mensen om je heen en je links of rechtsom alsnog met mij maken krijgt. Ik doe me niet anders voor dan ik ben en sommige mensen kunnen dit bestempelen als ‘arrogant’ maar ik zie het zelf meer als het feit dat ik mijzelf niet wil censureren of mijzelf tegenhouden in mijn gestelde doelen nastreven.

Wat is mijn grootste valkuil? Het feit dat ik te veel dingen wil doen waar het soms het moment nog niet voor is. Ik kan geregeld moeilijk prioriteren op dit vlak. Het gevaar hierin is dat ik aan te veel zaken begin die ik niet allemaal de volle focus en toewijding krijgen die ze behoeven waardoor de resultaten niet zo optimaal worden zoals ik ze idealiter had beoogd,

Wanneer zou ik liegen? Ik streef ernaar om de zaken altijd zo te stellen zoals ze zijn, want ik geloof er heilig in dat leugens uiteindelijk altijd terugkomen en zich dan op negatieve wijze tegen je manifesteren. Het kan echter wel zo zijn dat als het bijvoorbeeld een keer niet zo lekker met me gaat dat ik dan even acteer dat alles toch echt top met me is. Ook kan ik zaken, bijvoorbeeld in de opstart van een moeilijk proces, soms misschien wel iets rooskleuriger stellen dan ze op dat moment zijn, maar ik wil de feiten hierin nooit verdraaien en ben ervan overtuigd dat je met de waarheid vertellen ieder proces uiteindelijk altijd verder brengt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Dat zijn 3 mensen uit de hardere dance-hoek die ik graag even benoem: Allereerst Gareth De Wijk van PRSPCT, een label en event-organisatie die hardcore, drum&bass en andere mokerharde muziekstijlen samenbrengt en hiermee wereldwijd een unieke verbroederende scene heeft gebouwd die alle doelgroepen van metalheads tot gabbers verbindt en uitdaagt zich qua smaak te ontwikkelen. Rudmer Reitsma, ook wel bekend als Noisekick, vind ik ook een inspiratie omdat hij met zeer extreme muziek die veel mensen als herrie en ‘terreur’ zien in de loop der jaren een heel succesvol imperium heeft opgebouwd waarmee hij feesten organiseert, artiesten verder helpt en aantoont dat je met passie en een bak herrie alsnog een goede boterham kunt verdienen en de wereld van veel plezier kunt voorzien. Als derde vind ik Ruben Rijssenbeek, organisator van onder andere Hardshock Festival, simpelweg een baas omdat hij zijn publiek tegen de stroom in een perfecte balans tussen underground en professionalisme weet te bieden waar veel mensen kiezen voor de makkelijke weg van het geld en hij de muziek en de liefhebbers voorop stelt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik heb een gegronde haat jegens administratie (begrotingen maken en verantwoorden ligt mij overigens wel) en veel onzinnige belasting-afdrachten die het voor cultureel ondernemers zodra er iets verdiend gaat worden bijkans onmogelijk maken er ook iets aan over te houden. Vroeger was ik nog in de naïeve veronderstelling dat onze samenleving profiteerde van afgedragen belastinggeld, maar zeker sinds ik meer besef hoe brievenbus-firma’s, ons koningshuis en de markt in het algemeen in Nederland en de rest van de wereld zonder problemen miljarden euro’s belasting-vrij doorsluizen en niet voor belastingafdrachten in aanmerking komen vind ik het feit dat de ‘normale burger’ deze globaal gezien marginale (maar voor hem zeer grote) bedragen moet afdragen simpelweg een schande en vind ik het geen probleem dit als een verkapte vorm van slavernij te benoemen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik een aantal keer evenementen organiseerde waar de artiesten die er optraden tot mijn persoonlijke favorieten behoorden en ik wist dat ik als bezoeker met het totaalplaatje van de productie zelf intens zou hebben genoten als ik er een kaartje voor had gekocht. Ook het feit dat de artiesten naar mijn weten ook zelf een topavond hadden maakte dit af.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Die uitspraak neem ik vrij letterlijk, want ik denk ook echt niet dat ik ooit stop met projecten ondernemen, zelfs als ik op den duur fysiek zwaar incapabel op mijn 80e in een futuristische drone/rolstoel zit bij wijze van spreken. Ik geniet enorm van vakantie en lekker even ontspannen niks doen zonder mijn telefoon, maar ik merk dat ik al snel begin met plannen maken, zaken uitwerken en dan vanuit die ontspanning heerlijk bezig kan met wat ik wil gaan doen als ik weer actief in mijn dagelijkse omgeving wordt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik wil graag doelgerichter werken en meer zelfdiscipline bezitten. Zowel om fysiek beter in vorm te komen, frisser de wereld in te kijken en zodoende in wat ik doe tot betere resultaten te komen. Ik heb nu, zeker sinds ik onlangs 30 ben geworden, het gevoel dat de tijd daar wel eens rijp voor is en ikzelf ben de enige die daar iets aan kan veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Los van het halen van mijn VWO Wiskunde (ik ben echt de grootste ramp ooit in dat vak en snap werkelijk niet hoe mij dat ooit gelukt is) denk ik dat met slechts 3500 euro startkapitaal het starten van nachtclub Subsonic in 2011 wel iets is waar ik met mijn partners van toen trots op kan zijn. We hebben de uitgaansgeschiedenis van Groningen een blijvend stempel gegeven, veel mensen bij elkaar gebracht, artiesten die destijds klein waren en nu wereldsterren zijn daar in die kelder ontdekt en er zijn baby’s geboren van mensen die elkaar in de Sub ontmoet hebben. Ook al hebben we momenteel geen Subsonic meer en moet (en gaat) de vorm waarin wij hem destijds wilden nog komen, deze ervaring neemt niemand ons ooit meer af.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Groningen. Ik hou enorm van reizen, ben geregeld in China en door heel Europa te vinden maar vind Groningen de beste stad ter wereld en wordt hier graag oud. Je hebt de knusheid van een dorp maar er gebeuren ook kosmopolitische dingen als in een wereldstad. Wel zal ik ooit misschien weer naar het Oost-Groninger platteland waar ik ben opgegroeid verhuizen maar je bent in 2 uur op Schiphol dus de wereld ligt gewoon open vanaf hier.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Fysiek zou mijn huis kunnen afbranden en zou ik (los van mijn hond en vriendin) op een paar fysieke foto’s, mooie boeken en wat handgeschreven documenten na, nergens echt rouwig om zijn om het te verliezen. Ik denk dat mijn meest waardevolle bezit het feit is dat ik een streven bezit tot het behalen van een aantal, in ogen van velen, bijna onhaalbare doelen waarvan ik overtuigd ben dat ik ze kan behalen en er altijd voor zal blijven vechten. Als ik dit streven en de overtuiging hiertoe verlies zou ik dat wel erg vinden en dat als verlies beschouwen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik hoor vaak van mensen dat ze zich gewaardeerd voelen door mij en dat ik heel vreemde verbanden tussen zaken kan leggen die toch nog ergens op slaan. Dat vind ik een mooi compliment en ik weet dus niet zozeer of dat een markante eigenschap is maar het is iets dat ik in ieder geval graag doe.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Inspiratie krijg ik vaak op intense momenten. Als ik bijvoorbeeld op de oude Paradigm-locatie tijdens een mooi feest lekker aan het dansen, struinen en mensen een kus of knuffel aan het geven was kwam ik volledig tot mezelf maar ook vaak als in de ochtend vanuit Sub in een ontwakende stad naar huis fietste vielen veel dingen vaak ineens op hun plek. Inspiratie kan zich in mijn ogen op ieder moment manifesteren, dus ook juist op suffe plekken waar je gewoon een broek koopt of een patatje haalt bijvoorbeeld.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Het Concerthuis vind ik altijd een heerlijke plek om met mensen af te spreken voor een drankje in combinatie met overleg of een inspiratie-sessie. Ook de bovenverdieping van Brouwerij Martinus is hiervoor perfect en qua cafés voel ik me bij metalcafé De Witte Wolf, café De Minnaar of De Kult altijd erg op mijn gemak. Qua eten vind ik Gustatio in de Oosterstraat erg goed en fijn qua ambiance. Pizzeria Buurman & Buurman kom ik te weinig maar is altijd top en origineel in haar pizza’s en sfeer. Okami sushi vind ik een fijne plek om even heel veel te eten en drinken. Niet omdat die per se de allerbeste is, maar de mensen die er werken zijn geweldig en vriendelijk en de prijzen en de porties (plus onbeperkt bier voor een paar euro) zijn er goed. Oh en als laatste vind ik de vegan eet-tent De Herbivoor echt een pareltje, hoewel ik nog zo 10 andere bars en restaurantjes verder zou kunnen noemen die top zijn, dit is iets dat zo mooi aan Groningen is.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Toen ik op de basisschool zat heeft ‘Geef me ruimte’ en de twee andere boeken van die trilogie van Thea Beckman mij enorm geïnspireerd en van Stephen King hebben ‘De Marathon’ en ‘Vlucht naar de Top’ altijd een verpletterende indruk op mij achtergelaten.
Toen ik op de Academie voor Popcultuur van Jan Pier Brands het boekje ‘Screw it let’s do it’ van ondernemer Richard Branson in mijn handen gedrukt kreeg heeft mij dat enorm geïnspireerd tot het leven van mijn dromen en de lessen daar uit heb ik tot de dag van vandaag profijt van en gebruik ik soms ook wel eens als ik zelf een lezing geef.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Enigszins een cliché maar als ik fictie lees ik kan erg genieten van de boeken van Stephen King en verder hou ik enorm van schrijvers die geschiedkundig zeer onderlegd zijn. Ik lees momenteel ‘Goodbye to all that’ van Robert Graves, wat erg aansluit op mijn fascinatie voor de Eerste Wereldoorlog en dat geeft een mooi autobiografisch beeld van zijn kindertijd begin 1900 tot de decennia daarna, heel vet!

“You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Een van mijn favoriete bands aller tijden is de Noorse symfonische black metal band Dimmu Borgir, dat is een band die mij op de middelbare school in het metal-genre bracht dus sowieso een track van hen. Ik ben opgegroeid met Mike Oldfield, Genesis maar ook Michael Jackson heeft altijd een speciaal plekje in mijn muzikale jeugd gehad. Sinds de start van Subsonic kwam daar techno en industrial hardcore bij en ondanks dat veel gasten van mijn begrafenis het vast niet zo mooi zouden vinden zou ik sowieso een nummertje van Waldhaus op de playlist zetten.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mathilde (gespeeld door Audrey Tautou die ook Amelie speelt) uit ‘Un long dimanche de fiançailles’ die ondanks dat ze polio heeft en een beetje gek is in iets gelooft dat niemand doet maar uiteindelijk toch vindt wat ze zoekt. Die film is echt een van mijn favorieten en het karakter dat ze speelt ook. Ook Rogue uit X-Men was ik altijd gefascineerd door, omdat ze super sterk was maar niemand zonder haar speciale handschoenen kon aanraken zonder ze te verwonden.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Muzikanten die ondanks dat de populariteit van hun muziek of hun genre daalt (en daarin soms zelfs de mogelijkheid tot het doen van optredens verliezen) toch blijven maken wat ze mooi vinden en waar ze in geloven zonder concessies te doen. En iedereen wereldwijd die wars van wat de rest van de wereld van hem of haar denkt gewoon doet waar hij of zij in gelooft. Dat kan echt gaan van een onderdrukte rebel in een naar regime tot iemand met een goed idee dat nog moet groeien tot een succesvol business-model waar de wereld nog niet klaar voor is.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Voor iedereen die hem nog niet gezien heeft wil ‘Un long dimanche de fiançailles’ aanraden en verder vind ik Mr. Nobody echt een bizar fascinerende film die iedereen die van bijzondere scifi en ‘tijd-ruimte’ visies houdt zeker zou moeten zien. En als we in die hoek blijven maar iets meer horror-thriller gerelateerd vind ik Pandorum heel tof en origineel.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Ik heb mijn projecten de afgelopen jaren eigenlijk altijd met relatief kleine budgetten gedaan maar ik denk graag groot dus meer financiële vrijheid kan in mijn ogen zeker stimulerend werken. Het is echter geen must om te kunnen creëren, want tegelijkertijd koester ik het feit om zo efficiënt met het budget dat je hebt te werken en oplossingen daarin te vinden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het is natuurlijk altijd de vraag wat je als kunst definieert maar voor mij is het een combinatie van vakmanschap en passie die iets creëert dat een eigen plekje in de wereld verovert. Hier raak ik constant door geïnspireerd en dit kan werkelijk van alles zijn en staat dan nog volledig los van mijn eigen smaak. Ik zag pas een meme met een plaatje waar stond “Earth without art is just ‘eh’ “ en dat vond ik wel een mooie.

Wie is mijn grootste partner in crime? Sinds we samen op de middelbare school met onze metal-bands speelden hebben mijn Subsoniccompagnon Julien Vroling en ik altijd een bijzonder sterke band gehad en kunnen we momenteel, helft van ons leven later inmiddels, werkelijk alles met elkaar bespreken, is geen idee te gek en hebben we onbeschrijfelijke avonturen meegemaakt samen. Ook al hebben we momenteel geen Subsonic, we zijn constant bezig met allerlei projecten en houden elkaar scherp doordat we qua skills en persoonlijkheid echt totaal verschillend zijn.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Al jaren ben ik enorm trots op wat mijn 4 jaar jongere broer Ortrun (nadat hij geen enkele school of opleiding afmaakte) met zijn zelf opgezette audiovisuele bedrijf allemaal bereikt en we concludeerden onlangs dat we onze krachten echt eens moeten gaan bundelen en dit dan ook samen moeten doen met onze zus Meriël die van zichzelf weer een totaal andere skill-set bezit. Met z’n drieën kunnen we  vermoedelijk heel bijzondere projecten opzetten maar dan moeten we dat eerst maar eens gaan uitproberen en dit jaar lijkt het erop dat we daar aan kunnen gaan beginnen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Samen met Hendrik Jan Vermeulen, een oud-leraar van mij op de Academie voor Popcultuur, ben ik bezig met een project waarin we jonge muzikanten uit heel Europa samenbrengen om een muzikale ode aan de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog 100 jaar geleden te brengen. Vereisten zijn dat deze artiesten aantoonbaar een familielid hebben dat destijds in de loopgraven heeft gezeten en momenteel zijn we bezig met de fondsen bij elkaar krijgen om dit project te realiseren. Het is tevens een opmaat naar een Eerste Wereldoorlog-project dat ik als mijn levenswerk beschouw, maar het zal waarschijnlijk nog even duren voordat we daaraan kunnen beginnen. Desondanks is een project als dit hetgeen waar ik non-stop gemotiveerd van raak.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Wie ik dit jaar graag ontmoet zijn de mensen die een passie delen voor het samenbrengen van uiteenlopende mensen, geloven in langetermijnplannen en de potentie van de mens optimaal trachten te benutten in hetgeen zij doen. Dat klinkt natuurlijk wat vaag, maar komt erop neer dat ik simpelweg open sta voor positief ingestelde mensen die leuke dingen willen doen waarmee zij de wereld nog iets mooier willen maken. Ik heb geen specifieke personen die in mijn hoofd opduiken en laat mij in ontmoetingen dan ook graag verrassen door mensen die ik niet ken.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik ben altijd veel in Groningen te vinden en heb hier een behoorlijk aantal projecten op stapel staan die daar veel aandacht behoeven maar zich tevens door heel Europa afspelen. In de randstad ben ik ook meestal wel een aantal dagen in de maand te vinden en zeker tijdens Amsterdam Dance Event bijvoorbeeld. Verder heeft China de afgelopen jaren een plekje in mijn hart veroverd en zal ik daar op structurele basis terug blijven komen.Mijn werk verspreidt zich veelal online maar is niet altijd even tastbaar, omdat de hoofdmoot van mijn functioneren vooral bestaat uit het samenbrengen van mensen die projecten ondernemen waarin zijzelf in de spotlights staan en ik in dat proces enkel de verbindende rol inneem.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Jan Pier Brands, sinds kort directeur van het geweldige avant-gardistische podium WORM in Rotterdam, is iemand die ik perfect in deze rubriek vind passen. Tijdens mijn tijd op de Academie voor Popcultuur heeft hij mij constant geïnspireerd, beloond met informatie wanneer ik er aan toe was, maar vooral ook zelf laten zoeken en worstelen met vraagstukken die niemand anders dan ikzelf kon oplossen en zonder hem had ik momenteel niet gedaan wat ik nu doe.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Iedereen kan mij altijd mailen op merlijnpoolman@gmail.com of bellen op 0652765976 wanneer hij of zij dat nodig acht. Op Facebook of LinkedIn toevoegen is ook altijd makkelijk, maar het liefst drink ik gewoon een kopje koffie of nog liever een goed speciaalbiertje met degenen die daar een behoefte toe voelen.

Links:
TedX talk: https://www.youtube.com/watch?v=jWNnHmnO2AA&t=4s
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/merlijn-poolman-a4659212/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s