Passie Pensioneert Nooit voor Bootsie Butsenzeller

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De grootste voldoening put ik als muzikant uit samenwerkingen met andere gelijkgestemde zielen. Heb ook al soloplaten gemaakt en daarmee opgetreden en daardoor besefte ik wel dat een gedeelde passie altijd fijner is. Het liefst zelfs in instant improvisatie vorm, dan wordt muziek zelfs communicatie van de ziel.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Doen wat je graag doet met de mensen waarvan je houdt !

Wat is mijn grootste angst? Zoals bij elke ouder: dat mijn kinderen en partner vóór mij zouden heengaan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Zie vraag 1. maar sowieso hou ik van constante uitdagingen en niet vastroesten in een stramien.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik denk dat ik soms iets teveel in mijn eigen hoofd en ziel leef en daardoor soms boodschappen van anderen wel eens mis.

Wat is mijn grootste valkuil? Teveel interesses hebben en daardoor soms teveel hooi op m’n vork nemen.

Wanneer zou ik liegen? Als de waarheid te kwetsend is.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Teveel om op te noemen. Maar grote bewondering gaat uit naar gepassioneerde creatieve vernieuwers, enkele namen: Jason Swinscoe van Cinematic Orchestra en ook hun drummer Luke Flowers. kerels als Squarepusher en Richard ‘Aphex Twin’ D James. Trans-Am, ……In eigen land: Elko Blijweert, Rudy Trouvé, Dago Sondervan, Peter Vermeersch, Pierre Vervloesem, …

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Bijna niets, maar toch vooral de financiële onzekerheid en de angst dat passie ook een sleur kan worden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het moment wanneer ik met mijn passie, anderen kan beroeren.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Bijna alles ! Passie is een constante in alles wat ik doe, van m’n artistiek werk tot het opvoeden van m’n kinderen en uiteraard de liefde bedrijven. Gepassioneerde mensen met eender welke passie kunnen me ook beroeren en tot tranen toe ontroeren.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? M’n rusteloosheid nog iets meer onder controle krijgen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Hangt er vanaf wat er met grootste bedoeld wordt. Groot als in “bekendst” ? Dan was dat spelen bij DAAU op fijne festivals als Sziget, Dour, Roskilde en Lars Fusion. Groot als in “meeste voldoening voor mezelf” dan zijn dat m’n soloplaten. Ook erg genoten van het productieproces van de platen die ik met de band A Clean Kitchen Is A Happy Kitchen samen met Craig Ward en Paul Lamont maakte en dan de live optredens die daar op volgden. En nogal fier dat ik als enigste Belg een bijdrage mocht leveren aan een Amerikaanse Raymond Scott tribute plaat. Toch één van de belangrijkste elektronica pioniers.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In een opnamestudio op het strand van een warm eiland vlak naast de cocktailbar die mijn vrouw uitbaat.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik neem aan dat hier materiële bezitting wordt bedoeld, want kinderen en vrouw bezit ik niet, die dulden mij 😉

Dan zijn dat m’n instrumenten, studioprullen en platencollectie.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat moet je aan mijn geliefden maar eens vragen. Maar naar het schijnt kan ik goed mensen vrolijk maken,hoewel ik best een donker wereldbeeld heb.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Die komen me te pas en te onpas aanwaaien, maar frappant genoeg heel veel als ik aan het fietsen ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Frietjes of pizza in de zomerbar van mijn voortuin Het Boelaerpark in Borgerhout.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat begint al met de Bijbel, omdat m’n ouders daar beïnvloed door waren en waarschijnlijk aan de bron ligt van mijn atheïsme en non conformisme. Maar zelf nogal gepakt door ‘Het Reservaat’ van Ward Ruyslinck, waarin gevoelsmensen te kijk worden gezet in een reservaat, zelfs ooit een band Homo Mollis gedoopt. Ook Schrödingers Cat en The Illuminatus Trilogy van Robert Anton Wilson die me bij brachten dat er géén absolute waarheid bestaat en alles perceptie is en daar best mee gelachen mag worden. Verder ooit nog een concept EP uitgebracht in eigen beheer, geïnspireerd door “Caliban” van Isaac Asimov. Waarin een niet voorgeprogrammeerde robot mét positronisch brein (een brein dat zichzelf met kennis kan voeden) ontsnapt uit de fabriek en zo de wijde wereld intrekt. Zo voelde ik me ook, toen ik zonder handleiding m’n toenmalige nieuwe studio ging uittesten en dus die EP “Positronic Perception” opnam. Verder héél erg gehuild met “The Road” van Cormac Mccarthy over een vader/zoon relatie in een post apocalyptische setting.

Wie zijn je favoriete schrijvers ? Zie vorige vraag. Maar ik mag verder nog graag wat Vlaamse of Nederlandse Letteren lezen: Erik Vlaminck, Jeroen Olyslaegers, Gert Vanlerberghe, Tom Lanoye, Grunberg, Peter Buwalda…maar dus ook nogal veel Asimov in de kast staan.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Moeilijke vraag, want ik wéét niet wanneer die komen gaat en in welke gemoedstoestand ik dan zal verkeren en mijn muzieksmaak wordt daar nogal hevig door bepaald. Zo ben ik bijvoorbeeld géén fan van het radio medium, omdat ik zelf m’n dagelijkse soundtrack wil bepalen en zonder geleuter. Maar hoogstwaarschijnlijk zal die dag toch beginnen met iets van Coltrane, Miles Davis, Mingus of Bohren & Der Club Of Gore en grote kans dat ‘New Dark Age’ van The Sound er ook wel ergens tussen sluipt samen met wat Pink Floyd of jeugdsentiment als Dead Kennedy’s, No Means No, Crass……maar misschien wil ik gewoon liefst een grote megajam organiseren met zoveel mogelijk muzikale vrienden, waarna ik m’n instrumentarium aan hen verloot, als iemand die oude rommel dan nog wil tenminste. 😉

Wie is mijn held of heldin in fictie? No more heroes anymore ! Maar in fictie wél, dan toch maar Spiderman.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn geliefden en iederéén die moet ploeteren en strijden om z’n eigen leven te kunnen leiden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Brazil van Terry Gilliam. en This Is Spinal Tap van Rob Reiner

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat klinkt als een promocampagne voor het basisinkomen voor artiesten, hell yeah !!!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst, wat is dat nu weer ? 😉 ach een grote en dan vooral levenskunst !

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn liefste lief van de wereld, mijn Isabel ! Partners in crime, iederéén waar ik samen mee creëer en/of creëerde en dat zijn er inmiddels al wel een boel. Ze weten wie ze zijn !

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Snelle beslissers, want het jaar is alweer bijna om.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Politburo met Gerry Vergult, m’n Bear Guts Trio in de clinch met Jeroen Olyslaegers op de Nacht Van De Beats in Dé Studio op 2 December én de Gitaneller Nights ,m’n maandelijkse speeltuin in één van de fijnste creatieve vrijhavens van de stad; Bar Gitanes. Waar ik één donderdag in de maand mijn eigen goesting mag doen/programmeren. 

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017  Mensen die gezellige pokkeherrie willen maken met een bijna 50 jarige drummer/electronaut/producer en deejay misschien ? Of theater of beeldenmakers die iets met die pokkeherrie kunnen aanvangen. 

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Google Butsenzeller of check m’n website http://butsenzeller.wixsite.com/buts en m’n facebook pagina…daar kan je alles vinden: muziek, video, foto’s, projecten én speeldata.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Hersencellen Partner In Crime Gert Vanlerberghe, Jeroen Olyslaegers, Mede Mixnut François Du Painlait, oude anarchist Didi De Paris, roffelcollegue Jeroen Stevens en Teun Verbruggen, Rooftoptiger bezieler en bricoleur Bram Rombouts, De fijne mens Rudy Trouvé, de altijd een glimlach op m’n lippen toverende Bert Lezy, old punkbuddy Patrick De Labie en vraag Andrew Claes ook maar dan, want das weer te lang geleden dat ik die twee nog eens zag.

Hoe kun jij contact met mij leggen? door op m’n schouder te tikken op een dansvloer, aan de toog, op een terras, in een speeltuin of gewoon porren via het internet tegenwoordig. Mailen kan en mag naar butsenzeller@yahoo.com of

gebruik de sociale media. Meestal daar aanwezig als Butsenzeller of Bootsie Butsenzeller. Doén !

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers