Passie Pensioneert Nooit voor Christel Wolf

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het vertellen van een verhaal in beeld is voor mij als illustrator mijn grootste drijfveer. Ik geloof dat een goede illustratie niet dicht gesmeerd hoeft te worden en niet alle vragen hoeft te beantwoorden. Het bevat juist conflict en spanning. Ik haal veel energie in het vinden van de juiste balans tussen deze twee componenten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De vrijheid om te doen waar ik van hou en mijn leven in te richten hoe ik het wil.

Wat is mijn grootste angst? Stilstand. Ik word erg onrustig van het idee om vastgeroest te zitten.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Wanneer een illustratie op poten staat, komt de fase waarmee je een beeld echt tot leven kan wekken. Het toevoegen van details, het extra aanzetten van een bepaald element of het spelen met kleuren. Het is ongelofelijk hoe veel verschil deze laatste fase kan maken. Ik kan mijzelf hier dan ook helemaal in verliezen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben behoorlijk perfectionistisch. Wanneer er geen tijd stop zit op een project, kan ik bezig blijven. Daarom werk ik het beste met deadlines.

Wat is mijn grootste valkuil? Soms ben ik zo enthousiast over een project, dat ik het moeilijk vind om te stoppen. Vaak werkt het beter als ik even afstand neem.

Wanneer zou ik liegen? Als het risico bestaat dat ik iemand kwets, kom ik weleens te genuanceerd uit de hoek.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Michael Dudok de Wit (animator en filmmaker). Ik vind het waanzinnig knap hoe hij puur en alleen door middel van non-verbale communicatie een verhaal weet te vertellen. Zijn films zijn prachtig gemaakt, gelaagd en heel poëtisch.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik ben duidelijk uit mijn comfortzone als ik een presentatie moet geven over mijn werk. Maar het cliché klopt: oefening baart kunst. Het gaat mij iedere keer iets makkelijker af.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Op het moment dat ik merk dat een illustratie samenvalt en vorm begint te krijgen. Dan zit ik te stuiteren op mijn werkplek.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Blijven doen waar ik van hou.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou nog vaker buiten mijn eigen comfortzone willen treden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een kleine twee jaar geleden ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen illustratielijn. Hier kwamen veel dingen bij kijken die verder gaan dan alleen het maken van een mooie illustratie: het opzetten van een webshop, fysieke verkooppunten vinden, de marketing etc. Ik heb echt geleerd dat het concreet maken van je dromen en deze ook daadwerkelijk najagen erg veel voldoening kunnen geven en ook daadwerkelijk resultaat opleveren.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  De plek waar ik nu woon en werk: Amsterdam.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn laptop. Al mijn werk, plannen en ideeën staan hierop verzameld.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik maak makkelijk contact met mensen en ben altijd erg nieuwsgierig naar andermans ideeën, verhalen en beweegredenen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik hou ervan om mensen te observeren. De ideeën beginnen dus al bij de eerste stap die ik buiten de deur zet.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik ga graag naar café de Eland. Er waait hier altijd een hele mooie mix van mensen aan. Vaste gasten, toeristen en dagjesmensen. Ik vind het heerlijk om deze mensen van een afstandje te bekijken, stiekem mee te luisteren naar hun verhalen of zelf een gesprekje aan te knopen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘The old man and the sea’ van Ernst Hemingway. Een verhaal over een oude visser die na lange tijd niets te hebben gevangen opnieuw de zee opgaat en daar met een grote marlijn in gevecht raakt. Het verhaal is prachtig beschreven en raakt veel grote thema’s zonder deze expliciet te benoemen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? In willekeurige volgorde: Dino Buzzati, Herman Hesse, Kobo Abe, Roald Dahl, Ernst Hemingway

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Een mooie lange playlist van Otis Redding, Van Morrison, Ella Fitzgerald, Tom Waits, Chet Baker en Leonard Cohen.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Matilda van Roald Dahl

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik ben een groot fan van Wes Anderson. Hij heeft een compleet eigenzinnige visuele stijl en manier van vertellen. Daarnaast heeft hij ontzettend veel oog voor detail waardoor zijn films altijd kleine visuele kunstwerkjes zijn.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Adams Apples, een Deense zwarte komedie over een neonazi die die een taakstraf moet uitdienen bij een dominee. Een andere persoonlijke favoriet is Eternal Sunshine of the Spotless Mind waarbij twee ex-geliefden hun herinneringen aan elkaar laten wissen. Je kijkt mee in het hoofd van een van deze mensen terwijl dit proces zich voltrekt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Onafhankelijkheid

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Dit is volkomen verweven met mijn dagelijks leven en werk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vriend, familie en vrienden.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik wil mij meer richten op het combineren van tekst en beeld met als uiteindelijke doel om een eigen boek uit te brengen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 In oktober start ik met een schrijversopleiding. Ik kijk er erg naar uit om kennis te maken met alle mensen die ik hier zal tegenkomen!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Via mijn webshop http://www.christelwolf.com en in verschillende winkels. Vanaf november zal ik ook regelmatig gaan schrijven en illustreren voor een magazine.

Hoe kun jij contact met mij leggen?
Via mijn website
www.christelwolf.com
Facebook
https://www.facebook.com/christelwolfillustrations/
Email
info@christelwolf.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s