Passie Pensioneert Nooit voor Korine van Veldhuijsen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? “Ik voel me gelukkig als ik iets kan creëren, als ik me verbonden weet, als ik iets kan bijdragen. Dit gebeurt als ik schrijf: voor mezelf en voor anderen. De kracht en het plezier van schrijven kunnen doorgeven, is een andere motor in mijn werk. Een derde bron van drijfkracht is het op gang brengen van een open dialoog over de laatste levensfase en de unieke keuzes die we hierin maken.”

Wat is mijn idee van ultiem geluk? “Volledig in de vrede en liefde kunnen zijn, wat er ook gebeurt.”

Wat is mijn grootste angst? “Ik heb er vele : ). Een daarvan is mijn angst om te stikken.”

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? “Van iets creëren, iets laten ontstaan en doen wat ik te doen heb. Van de mooie en wezenlijke contacten met de mensen die ik door mijn werk ontmoet.”

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? “Gestrest zijn, mijn ongeduld.”

Wat is mijn grootste valkuil? “Te hard mijn best doen om een ander tevreden te stellen en hierdoor mijzelf verlaten. Boven m’n energieniveau leven.”

Wanneer zou ik liegen? “Om iemand te beschermen. Liever ben ik eerlijk en transparant. Ik houd van echt.”

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? “Om haar grote spitsvondigheid en elastieken pen bewonder ik dichter Merel Morre, als schrijver en spreker over de dood Ineke Koedam, als schrijver en verteller over het leven
Rachel Naomi Remen.”

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? “De boekhouding, de zelftwijfel die kan opspelen.”

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? “Gisteravond nog, toen ik de eerste Schrijfgroep van het nieuwe seizoen leidde: door de openheid van de groep, hun kwetsbaarheid, hun mooie verhalen en humor. Of na een lezing over Hoe overleef ik mijn dood. Een boek over lijden, zoals onlangs voor het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Toehoorders vertelden dat ze zich geraakt en uitgenodigd voelden om zich opnieuw te verhouden tot hun lijden en sterfelijkheid. Als ik kortom voel dat ik iets heb mogen bijdragen.”

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? “Waarom stoppen met werken bij de pensioengerechtigde leeftijd als je iets doet dat zoveel zin en voldoening geeft? Nee, toch.”

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? “Van alles en niets. Wel hoop ik met de jaren meer wijsheid te vergaren en los te laten wat mij niet dient en zeker ook de ander niet.”

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? “Het schrijven en bovenal afronden van Hoe overleef ik mijn dood. Een boek over lijden. Niet alleen heb ik professionals en geestelijken geïnterviewd over het stervensproces en de vraag
of lijden misschien een functie geeft, ook portretteerde ik mensen in hun laatste levensfase. Buitengewoon mooi én intensief om te doen. Voor mijn doen was een lange adem nodig: bijna twee jaar ben ik hiermee bezig geweest. Pas is de tweede druk verschenen, heel bijzonder.”

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? “Aan zee of in het weiland, in alle rust, omgeven door de krachten en schoonheid van de natuur.”

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? “Als het om mijn werk gaat, is dat mijn laptop.”

Wat is mijn meest markante karakteristiek? “Mijn creativiteit, openheid en humor. Van anderen krijg ik vaak terug dat ik respectvol spreek over de mensen die ik heb mogen interviewen voor mijn boek, dat ik een ieders overtuigingen en uniciteit eer.”

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? “In onze tuin, in mijn ligstoel.”

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? “Kamp&Rozen in Doorn, Chalet Helenaheuvel (in het bos) of Bij Frouke (heerlijk eten).”

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘Schrijvend openbloeien in het schrijfpaleis’ van Saskia de Bruin. Ik las dit boek precies nadat ik zelf al schrijvend had ontdekt wat ik nu echt wilde: naast journalistieke opdrachten ook levensverhalen schrijven, optreden als Complimentenschrijfster, op pad met de Spontaan
Schrijvenkraam én de kracht en het plezier van schrijven doorgeven. Het stimuleerde me om me te ontwikkelen als cursusleider creatief en autobiografisch schrijven. Ook het boek Autobiografisch Schrijven van Willemijn Soer is op dat vlak een aanrader. En daarnaast de Bhagavad Gita van Paramahansa Yogananda, als leef-wijzer.”

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? “Vonne van der Meer, Toon Tellegen, Toon Hermans, Alfred Lobel.”

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
“You raise me up.”

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? “Mijn (voor)ouders; mijn Reikileraar/leraar Oosterse wijsbegeerte; Paul die ik portretteerde voor mijn boek. Hij lijdt al zo’n 10 jaar aan ALS, kan alleen nog zijn oogleden bewegen en communiceert op deze wijze, runt zo zelfs de stichting Zanskar Scholen voor kansarme kinderen in Nepal en India. Dat hij zijn levenslust behoudt, vind ik zo knap.”

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? “Altijd kunnen doen waar je hart naar uitgaat. Aan de andere kant geloof ik dat de beloning
zal komen als je doet wat je hart je ingeeft, je je hierop focust en vertrouwen hebt.”

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? “Kunst geeft energie en inspiratie. Vind ik belangrijk en onmisbaar.”

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? “Mijn partner.”

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? “Met bv het Integraal Kankercentrum Nederland om artsen en patiënten te interviewen over het al dan niet doorzetten van een behandeling en welke factoren hierop van invloed zijn. Welke rol speelt kwaliteit van leven hierin bv?”

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? “Naar het verder schrijven aan ‘mijn’ nieuwe bundel met verhalen van aan het sterfbed.”

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? ‘Rachel Naomi Remen, Merel Morre.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?
http://www.bijzondereverhalen.nl
http://www.korinevanveldhuijsen.nl
Mijn boek ‘Hoe overleef ik mijn dood?’ 

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
“Ineke Koedam, Robin Zuidam (over het Bezinningshuis), Laurina Geluk, Ruth Cooiman.”

Hoe kun jij contact met mij leggen?
korine@bijzondereverhalen.nl, via fb

Korine neemt met haar boek deel aan de Afscheidprijs. Je kunt op haar stemmen tot en met 31 augustus 2017.  Dit is de link: https://www.afscheidsprijs.nl/hoe-overleef-ik-mijn-dood-een-boek-over-lijden/

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s