Passie Pensioneert Nooit voor Ilona Stuijt

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Passie vind ik een heel relatief begrip. Voor mij als illustrator ligt het idee van passie niet zo zeer bij de inhoud van mijn werk, maar wat ik met mijn werk kan bereiken. In mijn werk heb veel vrijheid, geen dag is hetzelfde en na elke opdracht heb ik weer iets nieuws geleerd. Ik ben zonder opleiding of creatieve training begonnen met illustreren en heb binnen een paar jaar mezelf zowel op artistiek vlak als op zakelijk gebied enorm ontwikkeld. Ik kijk ontzettend uit naar wat ik in de komende jaren kan creëren en bereiken. Dat gevoel van groei, ik denk dat dat voor mij de grootste passie in mijn werk is.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk bestaat volgens mij niet. Ultiem geluk zou betekenen dat alle aspecten in het leven mee zitten en gaan zoals gewenst. Dat lijkt me behoorlijk saai. Ik hou van mijn ontevredenheid, want dat zorgt voor vooruitgang en nieuwe ervaringen in het leven. Mezelf gelukkig voelen betekent dat ik doelen heb die haalbaar zijn met de middelen die ik heb. Ultiem geluk wil ik nooit bereiken, dus daar denk ik niet zo over na.

Wat is mijn grootste angst? Machteloosheid is mijn meest angstige gevoel. Ik kom regelmatig obstakels tegen in mijn leven, maar zelden iets wat ik niet zelf op kan lossen. Soms ben ik bang dat ik in zeven sloten tegelijk zal lopen en de controle over mijn leven verlies.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid die ik heb. Ik bepaal zelf waar, wanneer, hoe en voor wie ik werk en daarnaast krijg ik van de meeste klanten ook veel ruimte voor creativiteit. Daar hou ik echt van.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik reageer soms vrij explosief als ik het ergens niet mee eens ben. Niet aantrekkelijk, maar het hoort bij mij. Als ik me niet kan uiten wordt ik passief agressief en dat is nog minder gezellig.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn valkuil is dat ik te weinig tijd creëer om mezelf te uiten. Ik zou meer naam willen maken voor mijzelf en naast commissies van klanten mijn eigen producten willen maken. Ik werk echter fulltime aan commissies en er is weinig tijd over voor mijn eigen creaties. Ik werk momenteel hard om hier een balans in te creëren.

Wanneer zou ik liegen? ‘Oh heerlijk, ik ben dol op bloemkool‘, ‘Wat een schattige kinderen heb je’, ‘Mooi zeg, die beige Ikea hoekbank’, om maar wat voorbeelden te noemen. Keiharde leugens, maar goed bedoeld. Over belangrijkere zaken ben ik echter altijd eerlijk.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik heb ontzettend veel bewondering voor Fiep Westendorp en Dick Bruna voor hun simpele maar geliefde tekenstijl. Ze hebben meerdere generaties kinderen en volwassenen aan weten te spreken met hun werk, dat is het mooiste doel wat je kan bereiken met illustraties. In mijn vrije werk haal ik veel inspiratie uit het werk van de Art Nouveau kunstenaars. De sierlijke lijnstijl gecombineerd met vrouwen figuren en planten motieven vind ik echt prachtig.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als illustrator ben ik erg afhankelijk van de computer, dus ik kan niet al te lang zonder internet of een stopcontact, terwijl ik graag dagen lang ver van de bewoonde wereld ben.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ondanks dat ik ontzettend van tekenen en schilderen hou, ben ik erg gelukkig als een project af is en er een eind product gecreëerd is. Dit kan een boek of ander drukwerk zijn, of het in de vernis zetten van een schilderij. Het meest gelukkig ben ik als ik de reacties zie op mijn eind product. Kinderen die de illustraties in een boek bewonderen of het aan de muur zien hangen van een schilderij. Dat zijn de mooiste momenten in mijn werk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij zegt deze uitspraak dat pensioen zijn betekenis heeft verloren toen ik van mijn passie mijn beroep maakte. Ik zou nooit willen stoppen met werken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou beter willen worden in het managen van mijn tijd, zodat ik meer gelegenheid heb voor nieuwe artistieke uitdagingen maar ook om het meest uit mijn reizende bestaan te kunnen halen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik al reizende een bedrijf heb gestart en dat ik daar van kan leven. Ik heb de afgelopen jaren niet langer dan 3 maanden achter elkaar op dezelfde plek gewoond en ik heb geen creatieve opleiding of training gehad. Toch is het me gelukt professioneel illustrator te worden.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Waar ik nu werk, al reizende vanuit mijn kampeerbus.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kampeerbus. Ik heb het interieur zelf gebouwd, het is ontzettend knus en ik voel me altijd gelukkig in mijn bus. De bus geeft me vrijheid en tegelijkertijd vastigheid. Alles wat ik nodig heb kan ik overal mee naartoe nemen en ik ben altijd verzekerd van een slaapplaats en een dak boven mijn hoofd.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik kan met mijn tong mijn neus raken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? ‘Mijn stad’ is nogal een ruim begrip. Ik ben al ruim twee jaar op reis in Canada, de VS en Mexico. In Nederland heb ik ook op verschillende plekken gewoond en ik heb nooit een speciale plek voor inspiratie gehad en daar had ik ook nooit behoefte aan. Een goed idee kan voor mij overal beginnen, ik weet pas of het een goed idee is als ik er nog een paar keer over na heb kunnen denken. Dit staat los van waar ik ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Dat ligt er aan waar ik ben, maar hippe koffie tentjes met snel internet en fijne stoelen of kroegen met pooltafels en schemerig licht zijn waar dan ook favoriet voor mij.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ondanks dat ik graag schrijf, heb ik sinds mijn jeugd bijna niet meer gelezen. Noem het tijdgebrek of simpelweg gebrek aan interesse in literatuur. Het boek ‘Spaans voor Dummies’ heeft veel invloed op mijn leven gehad. Ik kan nu ook in Mexico de weg vragen en ik hoef er niet te verhongeren, dat is prettig.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik ben nooit een fan geworden van grote mensen boeken. Ik heb er even aan moeten geloven op de middelbare school, maar Annie M.G. Schmidt blijft favoriet.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Geen idee, ik denk niet dat ik mij op die dag bewust zal zijn dat het mijn laatste is, dus ik ben daar niet zo mee bezig. Ik hoop ook dat die dag ver in de toekomst ligt, dus hopelijk een liedje dat nog niet geschreven is door een artiest die nog niet geboren is.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Otje. Een klein meisje dat met haar bipolaire vader in een busje woont en ook nog eens met dieren kan praten. Dat kampeerbusje vond ik altijd al intrigerend. Floddertje is ook een grote inspiratie. Hoe je je hygiëne soms moet opofferen om de dag te redden.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn broer, ik bewonder zijn kracht en doorzettingsvermogen en dat hij altijd voor iedereen klaar staat. Ik ken niemand die zo behulpzaam is als hij, hij is een real life held voor mij.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik kijk bijzonder weinig tv en films. Wat ik iemand zou aanbevelen ligt heel erg aan de persoon. Ik zou eerder zelf vragen om aanbevelingen, die dan vervolgens niet opschrijven en op het moment dat ik zin heb om een film te kijken de titel vergeten zijn.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Voor mij betekent deze uitspraak dat ik genoeg financiële middelen heb om mij volledig te focussen op eigen ideeën, creaties en producten zonder om te komen van de honger. Ik hoop dit binnenkort te bereiken in mijn carrière.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst bepaalt volledig mijn leven en werk. Zonder kunst was ik nu bezig met een phd in neurologie of genetica en had ik andere hobby’s gehad. Sudokus oplossen ofzo. Tenzij dat ook onder kunst valt.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik zou graag een sponsor willen, maar alleen als ik een waardevolle tegen prestatie kan leveren in de vorm van kunst of marketing, anders heet het bedelen volgens mij. Ik heb heel fijn samengewerkt met Karin van Driel aan de Timothy boeken en met ToBeReadyForLife heb ik zeer succesvolle babyboekjes gemaakt. Deze klanten zijn mijn partners in crime. En mijn grootste fan? Mijn moeder natuurlijk.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou graag samen willen werken met een tijdschrift als Happinez of de Linda. Het lijkt me fantastisch om maandelijks een geïllustreerde column te kunnen presenteren over mijn leven en mijn werk.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik hoop dit jaar mijn kampeer bus volledig beschilderd te krijgen. Er komt een pauw op, een zigeuner vrouw en veel bloemen en planten. Ik kijk erg uit na het moment dat ik hier tijd voor heb. Ik ben nog erg druk met commissies, maar ik hoop in het najaar verder te kunnen schilderen. Op mijn social media en website zal ik het eindresultaat delen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Ik hoop dit jaar iemand te ontmoeten die mijn verder kan helpen naar de volgende stap in mijn carrière. Iemand die interesse in mijn werk heeft en opbouwende kritiek kan leveren. Of iemand met een succesvolle galerie die een bestelling van 20 schilderijen plaatst, dat zou ook leuk zijn.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mijn werk is te vinden op Instagram (@drawnontheroad) en Facebook (www.facebook.com/drawnxwithxlove/) Mijn portfolio website is momenteel onder constructie en er wordt een lifestyle blog en webshop of Etsy store aan toegevoegd. Volg me op social media voor de laatste updates.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ik zou graag schrijfster Karin van Driel uit willen nodigen om te vertellen over het ontstaan van de Timothy boeken en Romy Aardse om haar passie voor reizen te delen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Je kunt contact met mij opnemen via

Email: ilona_39@hotmail.com

Facebook: www.facebook.com/drawnxwithxlove

Instagram: @drawnontheroad

Binnenkort start ik een lifestyle blog met illustraties en foto’s over mijn leven als reizend illustrator, hier komt meer informatie over op Facebook en Instagram. In de blog deel ik mijn lief en leed van de afgelopen jaren en ik geef een uitgebreide rondleiding door mijn bus. Aarzel niet contact met mij op te nemen voor vragen over mijn werk of levensstijl .

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s