Passie Pensioneert Nooit voor Caroline Slikker

Wat is mijn grootste passie?

Op een podium staan met toneel, muziek of dans. Dat vind ik ultiem spelen. En spelen is volgens mij een enorm belangrijk en onderschat onderdeel van het leven. Eigenlijk is het hele leven een spel.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Dat heeft te maken met verbinding. Met medespelers en publiek bijvoorbeeld, maar ook met de natuur, of bij verliefdheid. En sinds 2015 ben ik tot over mijn oren verliefd, want toen kreeg ik een zoon. Zijn kusjes, zijn armpjes om mijn nek, handje in mijn hand. Cliché, maar dat is voor mij ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst?

Het grootste geluk brengt ook je grootste angst met zich mee, dat je kind iets overkomt. Die angst maakt wel dat ik heel bewust probeer te genieten van ieder moment samen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

In mijn werk als vitaliteitscoach/diëtist en docent, help ik mensen, consument en professional, met ontdekken wat voor hen het leven de moeite waard maakt en geef ik ze de tools om dat, binnen de individuele mogelijkheden, na te kunnen streven.
Het mooiste aan mijn werk is dat mensen, nadat ze in mijn praktijk of in mijn lessen zijn geweest, vaak anders door het leven gaan. Ze hebben overzicht: wat wil ik nu eigenlijk écht met mijn leven? Wat heb ik daarvoor nodig? En met concrete, wetenschappelijk onderbouwde tools geven we daar samen vorm aan. Werken aan de leefstijl door gezond eten en meer bewegen is leuk, maar als je geen doel in je leven hebt, dan is het niet te doen om dat vol te houden. Waarom zou iemand gezond eten en meer bewegen, als op de bank Netflixen alles is waar hij voor leeft? In mijn ideale wereld heeft iedereen een besef van hoe kort en waardevol het leven is en weet iedereen wat hij of zij eruit zou willen halen en hoe dat het beste gaat lukken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Als ik iets wil, wil ik het NU. Ik ben behoorlijk impulsief en ik vind dingen vaak te langzaam gaan.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik soms te bescheiden ben en mezelf dan kleiner maak. Achteraf denk ik dan, waarom sta ik daar niet, waarom roep ik niet harder, waarom plemp ik Facebook niet vol? Ik houd niet zo van overschreeuwen, maar door te fluisteren hoort ook niemand je.

Wanneer zou ik liegen?

Als de waarheid alleen verdriet oplevert.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Marketing. Mezelf verkopen in de wirwar van coaches en goeroes die van alles roepen. Iedereen eet, dus iedereen heeft ‘verstand’ van voeding. Op verjaardagen zou ik ook wel eens willen dat documentaires als ‘What the health’ en boeken als ‘De broodbuik’ of ‘Killerbody’ mijn beste bron van informatie waren. Helaas erger ik me dan in stilte. Ignorance is bliss he?

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Als ik een lesmodule heb afgesloten en de studenten geven aan wat het meest waardevol was en ze geven antwoorden waaruit blijkt dat hun compassie als coach of personal trainer naar de cliënt toe is vergroot, of ze hebben geleerd hoe ze beter kunnen luisteren, of de juiste hulpvraag boven water kunnen krijgen, of dat afslanken niet gaat over voeding, maar over gedrag, om maar wat te noemen. Dus bij de terugkoppeling van alle kwartjes die dan zijn gevallen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Pensioen lijkt me sowieso overrated. Met passie heeft het nog niet eens per sé te maken, maar je waarde blijven houden in de maatschappij, dat is belangrijk. Hoe ouder, hoe meer ervaren, hoe meer waarde men kan toevoegen. Zo niet fysiek, dan aansturend. Dat is zo’n open deur wat mij betreft. Maar toch leven veel mensen naar hun pensioen toe, zonder de triestheid daarvan in te zien.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik hecht er soms te veel waarde aan dat mensen me aardig vinden. Rationeel denk ik dan; wat maakt het nou uit wat die en die van me vindt? Maar dat gevoel, pff, vermoeiend haha.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat mijn praktijk al bijna tien jaar bestaat is leuk, maar vooral ben ik er trots op dat ik docent ben bij Chivo (kennisinstituut).

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

In het bos. Maakt niet eens uit waar, Nederland is prima. Maar idealiter zit ik in mijn (toch wel) luxe uitgevoerde boomhut over een bos uit te kijken terwijl ik werk. Ja dat lijkt me heerlijk.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Definieer ‘bezit’… Het meest dankbaar ben ik voor mijn zoon en mijn gezondheid, beide geen bezit. Dan zou ik zeggen; mijn huis, maar dat staat nu te koop haha. Dus nee, geen idee.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Na wat rondvragen: analytisch.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In de sauna! Ik ga meestal naar Ridderrode in Santpoort. Topsauna.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Mijn stad is de afgelopen jaren IJmuiden geweest en de beste plek om te eten is daar in de Heerenduinen. Kleed neerleggen, lekkere hapjes mee, tussen de herten en Schotse hooglanders.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik denk meteen aan ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, van Stephen Covey. Dat moest ik 15 jaar geleden lezen voor mijn eerste HBO opleiding (commerciële economie) en het heeft me onverwachts veel inzichten gegeven over het leven in het algemeen. Daarnaast heb ik het boek van ex topschaatser Marnix ten Kortenaar wel vijf keer gelezen; ‘Op weg naar het licht’. Met het schaatser-zijn, in combinatie met een spirituele zoektocht waar ik wel twintig jaar mee bezig ben geweest, kon ik me erg identificeren. Ondertussen vind ik mezelf geen zoeker meer, maar het was een van de boeken in de puzzel naar de zin van het leven.


Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Herman Brusselmans heeft een aantal boeken waar ik erg om moet lachen (met name ‘De Droogte’). En ik houd van Stephen King op z’n tijd en Esther Verhoef. Maar ik neem eigenlijk te weinig tijd om te lezen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Naar mijn favoriete band: Tool.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Xena warrior princess.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Alle mensen die in de zorg en op de ambulance werken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Jij mij, of ik jou? Ik heb hier lang over nagedacht en ik kan me geen ‘life changing’ film herinneren. Als ik iets moet zeggen: The Matrix

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn ouders zijn mijn grootste fans, sponsors en partners in crime. Pap en mam, bij deze bedankt!

Met wie zou ik in de toekomst graag willen werken?

Op dit moment werk ik met mensen die (grotendeels) dezelfde missie en visie delen. Mensen die primair iets positiefs willen bijdragen aan de wereld. Aardige, sociale, vooruitstrevende mensen. Als dat in de toekomst zo blijft, ben ik meer dan tevreden.

Naar welk project, in de nabije toekomst, kijk ik uit?

Er zijn meerdere projecten waar ik naar uit kijk. Vanuit Chivo zijn we bijvoorbeeld bezig met een programma voor mensen met obesitas. Het heet Counter en het gaat erom dat obese mensen leren leven en leren weerbaar zijn in een maatschappij die hen veroordeeld en stigmatiseert. De druk op het moeten afvallen brengt ze alleen maar verder in de problemen en het levert niets op, zoveel is ondertussen wel duidelijk. Dat wij iets anders bieden, namelijk focus op het leven, dat vind ik prachtig. En zo zijn er nog vele andere projecten.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Levenskunst is alles! Dat is eigenlijk wat ik doceer. En dans vind ik mooi. Dans heb ik zo’n 12 jaar gedaan, maar nu helaas niet meer. Dat komt ooit wel weer. Verder heb ik gemengde gevoelens over kunst. Soms geeft het me het gevoel dat ik iets mis wat anderen wel zien. Of dat ik voor de gek gehouden word. Als iets me ontroert is het meestal de natuur.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

In een van de lesmodules van Chivo: Functioneel Voeden, Functioneel Bewegen, Functioneel Coachen, of Functioneel Trainen, of Leefstijlcoach, of in mijn praktijk. En binnenkort ook in het bedrijfsleven.

Wie zou Peter dienen uit te nodigen om haar Reis van de Heldin verhaal te vertellen?

Mijn ex en nog steeds goede vriend; Ramses Bekkenk. Als iemand alles uit het leven haalt, dan is hij het.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn website: www.carolineslikker.nl of mail naar info@carolineslikker.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s