Passie Pensioneert Nooit voor Nadine Vervenne

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mensen dichter bij hun kern, hart brengen en in hun kracht zien komen. Mijn bedrijf ArtMirror heeft als doel personen en organisaties te helpen om hun associatieve, beeldende en creatieve vermogens te ontdekken en te ontwikkelen in allerlei aspecten & op verschillende niveaus d.m.v. coaching, kunst, workshops, cursussen, trainingen, advisering, teambuilding, lezingen, etc. waardoor er meer ruimte komt voor innovatief denken, intuïtief voelen en motiverende wilskracht om in veranderingsprocessen een blijvende groei & ontwikkeling te stimuleren vanuit de authentieke identiteit.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Leven vanuit mijn hart en ziel, “wholehearted living” zoals Brené Brown het omschrijft. Genieten van wie ik ben en van anderen om me heen, genieten van schoonheid, een plek waar ik mezelf kan zijn en in vrijheid kan creëren, vrede hebben in mezelf en met mijn leven, alleen en samen met geliefden om me heen, vol verwondering het leven ontvangen zoals het is en stroomt.

Wat is mijn grootste angst? Geen tijd genoeg hebben om te worden wie ik ten diepste ben, niet volledig mijn levensroeping volbracht hebben in liefde. Dat er te weinig verbinding of liefde zal zijn of mijn vrijheid me ontnomen zal worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? In een ontmoeting met een ander in een gesprek of in workshop of met kunst opeens licht, blijheid en kracht zien komen, een Aha-erlebnis, iemand tot leven zien komen, tot zichzelf zien komen in kwetsbaarheid en authenticiteit. Ik hou ervan om te inspireren, motiveren, raken, ontdekken, ontplooien, verwonderen …

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Toch niet helemaal onbevooroordeeld en onbevangen kunnen luisteren en er zijn omdat ik te snel ben en analytisch en teveel wil waardoor ik rusteloos en teveel in mijn hoofd kan terecht komen in plaats van te leven en luisteren vanuit mijn hart, me te snel laten overweldigen door omstandigheden en anderen.

Wat is mijn grootste valkuil? Te enthousiast zijn en te veel willen en alles willen begrijpen omdat ik breed geïnteresseerd ben zoals in kunst, coaching, filosofie, psychologie, spiritualiteit etc. Ik kan me ook terugtrekken bij teveel veroordeling, kritiek en afwijzing.

Wanneer zou ik liegen? In principe lieg ik liever niet maar ik zou het wel doen om anderen en mezelf te beschermen en onder extreme druk of als ander de waarheid niet aankan, tijdelijk zwijgen of gedeeltelijke waarheid vertellen. Als het niet opbouwend is voor de relatie of persoon. In alles is timing en wijsheid nodig en sensitiviteit en bewogenheid.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Julia Cameron, Brené Brown, Berlinde de Bruyckere, Hans Op de Beeck, (Louise Bourgeois overleden), … Ik bewonder kunstenaars, coaches, trainers, motivational speakers die eerlijk, kwetsbaar durven zijn en gepassioneerd zijn in hun werk en leven, ook alle mensen die ik ontmoet en zo zijn en hun angsten durven benoemen en onder ogen zien, mensen die pijn en tegenslag hebben doorleefd en hun weg innerlijk zijn durven gaan met alles erop en eraan.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Van administratie en boekhouding, de commerciële kant en klantenwerving, stress en deadlines…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ervaar veel voldoening en geluk bij exposities van mijn kunstwerken en als mensen geraakt worden door mijn werk, ook bij het realiseren van mijn film : “Look Into The Mirror of Art”, première in Brussel bij 11th European Conference on Creativity and Innovation, een documentaire over kunstenaars uit verschillende disciplines, dat inspireerde andere kunstenaars tot performance en tekenen van performance en het organiseren door mij van café-concert met vertoning mijn film ; bij teambuilding en samen kunstwerk maken en zelf creëren, in gesprekken tijdens coaching en trainingen en workshops en als ik mensen dichter bij hun kern en creativiteit zie komen en blij worden hierdoor.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik zeg dikwijls: ik ga nooit met pensioen gaan, misschien officieel in een bepaald beroep maar kunst en coaching zal altijd blijven doorgaan. Ik kan in verschillende beroepen en soorten werk passievol leven en dat zal ik blijven doen tot ik sterf, dus zowel als kunstenaar, wiskundige, coach, trainer, docent, moeder.. als levenskunstenaar dus!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Eigenlijk niets, ik ben door alles wat ik heb meegemaakt diegene geworden die ik nu ben. Soms dacht ik: had ik maar eerder dit ontdekt of geweten waardoor mijn helingsproces sneller zou zijn gegaan maar ten diepste aanvaard ik nu mezelf. Ik wil zo leven zoals Paul Manwaring formuleerde: “I own my story, with no regret of the past, no fear for the future and no shame and comparison in the present”. Ieder mens heeft een uniek verhaal en geschiedenis en hieruit een levensmissie. Juist de worsteling, pijn en zoeken, vallen en opstaan, tegenslagen vormen je in je leven. Ik kies ervoor om er beter door te worden en niet bitter, lifelong learning en in proces.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Enkele kunstwerken zoals mijn installatie “Safe Place” die Danseres Thea Soltau inspireerde tot performance (https://www.youtube.com/watch?v=Iw-k9d_Gb54 en tekenaar Peter Smith tot tekenen van performance (https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=KX2I2_Zw_wI , installatie “de Fluistering”, mijn documentaire Artfilm : “Look into the Mirror of Art” https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=nPiv8BZD-lM , organiseren van Café-concert met musicus Jason Carter uit mijn film met vertoning van mijn Artfilm : https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=3gtpcd3D6Vs ; op TV begeleiden van Moodboards in Look of Love programma: https://www.youtube.com/watch?v=-AKXzmxaDm0 , eigen toolbox die ik ontwikkelde in mijn coaching en training … ik zie uit naar nog veel meer!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Misschien wel in een warmer land met bergen en water en veel natuur… Maar nu ben ik blij hier te wonen en werken in Antwerpen in mijn geboorteland België. Als ik in verbinding kan zijn met mensen die ik liefheb en er is natuur en cultuur in de buurt dan voel ik me thuis, een kunstminnende omgeving, open-minded met respect en liefde voor allen. Ik wil graag oases overal zien ontstaan op vele plekken op aarde waar mensen rust, natuur, kunst, workshops, coaching, training kunnen ontvangen of geven en dichter bij zichzelf komen en zijn…

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Niet materieel : mijn eigen hart, mijn kinderen, vrienden en God, de capaciteit om te kunnen geven en ontvangen van liefde, van vrede, blijdschap, goedheid, dat ik ten volle kan denken, voelen en leven… Materieel : mijn telefoon en computer omdat ik hiermee in verbinding kan staan met allen die ik liefheb en de wereld als ik dat niet life kan doen en belangrijke boeken (zie later)

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Levenspassie of “Wholehearted Living” (Brené Brown) : enthousiasme, openheid, sensitiviteit, kunstzinnigheid, creativiteit, humor, warmte, bewogenheid, meeleven, kwetsbaar durven zijn…

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de natuur, parken hier in de buurt met veel bomen en rust en water, waar ik veel wandel, en ook uit mijn eigen hart en innerlijk en leven of bij kunst of door mensen… alles kan mij inspireren!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Verschillende restaurantjes en terrasjes, zoals de “Rivierenhof” of “Jardin Public”, beide op loopafstand van mijn huis bij de parken; of Indiaas restaurant in de stad: Aahaar Delux, Indisch reataurant. Ik laat me ook graag verrassen en meenemen!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Heel veel boeken, die me hielpen op mijn weg van innerlijke heling en bewustzijn en spiritueel ontwaken oa: Het drama van het begaafde kind (Alice Miller), Het Onverwoestbare Kind en vele andere boeken (Lilian Rubin) , The Artists Way en al haar boeken (Julia Cameron),The Fountainhead en Atlas Shrugged (Ayn Rand), The Gifts of Imperfection, Rising Strong, Daring Greatly (Brené Brown), Birthing the Miraculous (Heidi Baker), de Bijbel, Gedichten van Ida Gerhardt, Hoogsensitieve Personen (Elaine Aron), Paula (Isabel Allende), Oorlog in Terpentijn (Stefan Hertmans), De Ontembare Vrouw (Clarissa Pinkola Estes), De Creatiespiraal (Marinus Knoope), Creativiteit, HOE?ZO! (Igor Byttebier), Angela’s Ashes (Frank Mc Court), When Heaven invades Earth (Bill Johnson), Goed met jezelf omgaan (Ansem Grun), Understanding your dreams now (Doug Addisson), Mijn naam is Asher Lev (Chaim Potok), Identiteit (Paul Verhaeghe),

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Brené Brown, Seth Godin, Julia Cameron, Alice Miller, Ayn Rand, Isabel Allende, Bill Johnson, Paul Verhaeghe

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik weet niet of ik de kans zal hebben en krijgen om de muziek te kiezen de dag dat ik sterf, de keren dat ik dicht bij de dood stond was dat niet het geval. Als ik wel mag kiezen weet ik eigenlijk niet welke muziek ik dan wil horen, dat zal afhankelijk zijn van hoe ik me dan voel, wat ik nodig heb op dat moment. Ik zou heel blij zijn als geliefden om me heen zijn en mijn hand vasthouden en dat er dan mogelijkheden zijn via internet en telefoon om muziek op te zoeken die ik dan graag wil horen of dat ze zingen/spelen voor me wat ik graag wil horen….

Wie is mijn held of heldin in fictie? Jerry (van Tom & Jerry) , Pipi Langkous, Charlie Brown, Snoopy, Garfield, Winny de Pooh,

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Brené Brown, Louise Bourgeois, Hans Op de Beeck, Berlinde de Bruyckere, mijn zonen en veel vrienden en prachtige mensen die ik ontmoet op mijn levenspad!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Power of The Heart, Festen, The Shack, The Lord of The Rings, Films van Ingmar Bergman, Shindler’s List, Avatar, The Bourne, The Chronicles of Narnia, Ghandi, La vita e Bella, …

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Zalig als dit er is! Soms was er die druk om financieel te overleven en had ik te weinig tijd om te creëren vanuit mijn innerlijk want hiervoor heb ik tijd en rust nodig en vrijheid. Uiteindelijk heb ik overal in allerlei functies en beroepen geleerd om te creëren zowel in wiskundeles geven, kunst maken, projecten, lezingen, doceren, coachen, trainen, zonen opvoeden… uiteindelijk kan ik overal en altijd creëren!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Onmisbaar, voor mij is kunst het leven zelf en is het leven zelf zoals de mens, relaties ,gesprekken, coachen, trainen, lesgeven, natuur… allemaal kunst. Kunst is helend en uitdagend, prikkelend en passievol. ik zoek kunst, creëer kunst, omgeef me met kunst in mijn huis en atelier/coachruimte, in musea, in parken. Kunst is communiceren, verbinden, raken, ontvangen en geven, spiritueel.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Goede vrienden, mezelf, mijn zonen en God, allen die me dierbaar zijn.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Allen die zoeken naar meer zelfbewustzijn en transformerend en creërend in het leven staan en willen en kunnen co-creëren!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Allerlei nieuws in mijn zojuist ingerichte atelier/coach/trainingsruimte in mijn eigen huis. En wie weet op de valreep nog andere projecten buitenshuis, enkele lopen al, ben altijd open en ontvankelijk!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Verschillende heb ik al ontmoet dit jaar op gebied van kunst en coaching. Ik ontmoet graag creatieve professionals op gebied van kunst, coaching, bewustzijn en ik zou graag meer samenwerkingsmogelijkheden verwezenlijkt zien in de toekomst. Graag zou ik eens Berlinde de Bruyckere of Hans Op de Beeck ontmoeten life en Brené Brown en anderen die ik bewonder, maar of dat in 2017 nog zal zijn is de vraag?

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In Antwerpen, waar ik woon en werk (nadine.vervenne@gmail.com) Op LinkedIn en Facebook, op mijn website http://www.artmirror.be (die wordt aangepast binnenkort) . De trailer van mijn film “Look Into The Mirror of Art” kan je vinden op You Tube, de film zelf is bij mij te verkrijgen voor €15 en verschillende van mijn kunstwerken zijn bij mij thuis, op mijn website en facebook te zien en in Ninove bij TransForm (Brakelsesteenweg 94).

Trailer ArtFilm: “ Look Into the Mirror of Art’, (te koop voor €15 bij mij persoonlijk)https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=nPiv8BZD-lM

Performance van danseres Thea Soltau in mijn kunstwerk Safe Place: https://www.youtube.com/watch?v=Iw-k9d_Gb54

Peter Smith tekent de Performance van Thea Soltau in mijn kunstwerk safe Place https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=KX2I2_Zw_wI

Begeleiden van moodboards door mij op TV voor RTL4 “Look of Love” : https://www.youtube.com/watch?v=-AKXzmxaDm0

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Mijn zoon Stefan Witkamp (24) uit Enschede met zijn uitvinding “Homey” van zijn bedrijf Athom (15 personen), Igor Byttebier schrijver van boek “Creativiteit, HOE?ZO!”(Gent), Jenny Verplancke: beeldend kunstenaar (Brugge), Jason Carter: musicus (France), Berlinde de Bruyckere en Hans Op de Beeck beeldend kunstenaars in België

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Website : http://www.artmirror.be Email: nadine.vervenne@gmail.com LinkedIn : https://www.linkedin.com/in/nadine-vervenne-95a1227/ Facebook Nadine : https://www.facebook.com/nadinevervenne Facebook ArtMirror: https://www.facebook.com/artmirror.coaching/?pnref=lhc;

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s