Passie Pensioneert Nooit voor Arlette Hovinga

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie.. dat is een goede vraag. Ik denk dat dat is om mensen gelukkig te maken. Of het nou na een lange festivaldag de laatste band is die het publiek uitzinnig van vreugde mee laat brullen of een stuk copy voor een van mijn opdrachtgevers om de conversie op de webshop van hun integratiecursisten te verhogen. Ik wil ergens aan bijdragen. En hard werken, haha.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk. Daar word ik regelmatig mee wakker eigenlijk, de laatste twee maanden. Ik doe veelzijdig werk, van festivalproductie tot tourboekingen en -management en van online marketing tot locatiescouting waardoor ik echt alle mogelijke content kan bedenken, plannen en maken. Commercie en creativiteit zijn sleutelwoorden voor mij. Daarnaast heb ik een seniele, maar fantastische kat (Wanda), een paar lieve vrienden en een vriend die me inspireert. En ik mag ook nog eens veel reizen voor mijn werk, zeker omdat ik eigenlijk overal kan werken zolang ik een laptop bij me heb. Ik hoef geen groot huis of dikke auto, maar heb een stabiele basis vanwaaruit ik kan doen waar ik gelukkig van word. Dat is ultiem geluk, toch?

Wat is mijn grootste angst? Het verliezen van die stabiele basis. Vooral het verliezen van mijn vader op dit moment, denk ik. Zowel een van mijn beste vrienden (2016) als mijn moeder (2015) zijn me redelijk recent veel te jong ontvallen, en dat zijn dingen die je eigenlijk niemand toewenst. Het maakt je sterker, zegt iedereen altijd, dat is ook zo- zolang je maar oppast dat je vervolgens andere mensen niet te snel loslaat uit zelfbescherming.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid om het maximale uit mijn ondernemerschap en uit mezelf te halen, denk ik. Hoewel mijn allermooiste herinneringen bestaan uit verschillende momenten waarop ik tijdens een show aan de zijkant van een podium over een uitzinnig publiek uitkijk. Die collectieve vreugde, daaraan meewerken.. dat is het mooiste wat er is.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben een stuk onzekerder dan mensen denken. Daardoor let ik soms te veel en soms te weinig op hoe een sociale situatie in elkaar zit en klap ik dicht. Mensen schijnen te denken dat ik niet met ze wil praten, terwijl ik dat best wil, maar echt geen flauw idee heb wat ik zou moeten zeggen.

Wat is mijn grootste valkuil? Diezelfde onzekerheid, denk ik. Soms draaf ik door in sociale situaties en zou ik eigenlijk beter moeten luisteren- maar zeker als het over dingen gaat waar ik enthousiast van word wil ik alles weten en alles vertellen en alles delen en… ja, daar gaan we al. 🙂

Wanneer zou ik liegen? Alleen om bestwil en dan nog zelden. Liegen is veel te ingewikkeld; dan moet je allemaal extra dingen onthouden..

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ah. Ik zou nu wat idolen kunnen noemen en zo, maar ik wijs even naar een vriendin die ik al eeuwen niet gezien heb (en die, zag ik, ook in deze rubriek gestaan heeft:)). Maaike Peterse, de stoerste celliste die er bestaat, is echt niet te stoppen. Die vindt zichzelf de hele tijd op nieuwe manieren uit lijkt het wel. Heel erg tof vind ik dat.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Soms moet ik ontzettend vroeg opstaan. Ik ben echt een avondmens en werk het liefst van 10 uur ‘s ochtends tot een uur of 7 ‘s avonds. Om vervolgens uitgebreid te koken voor mijn lief en mij, een paar uur te tafelen, en misschien nog wel een paar uur e-mails te versturen en optredens te boeken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Vorig jaar bracht ik een van mijn liefste vrienden, waar ik tegenwoordig regelmatig shows mee mag werken, mee naar Liverpool voor een show van een paar Motown bands waar ik mee werkte. Dat was te gek, want ik deed die shows al drie jaar en had het alleen met mijn moeder gedeeld(die heb ik ooit ook meegenomen naar zo’n show en was op slag 16, ook dat was fantastisch). Diezelfde tour in 2016 stond ik in de O2 Arena te luisteren naar duizenden mensen van allerlei rangen standen en leeftijden die een Motownklassieker mee stonden te brullen. Ik krijg nog huizenhoog kippenvel als ik daaraan denk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik denk dat ik nu een nieuw levensmotto heb ontdekt, bedankt 🙂 Nee, zonder dollen, ik zou echt niet weten waarom ik ooit met pensioen zou willen. Ik wil mensen de rest van mijn leven ondersteunen met de muziek die ze maken, de tours die ze doen en de doelen die ze zich stellen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik denk dat ik best wat minder onzeker zou mogen zijn. En ik moet dus beter leren luisteren.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Poeh. Ik heb nogal een ongebruikelijk CV geloof ik. Mijn meest bijzondere klus was de Kevin Spacey Foundation Gala in Washington DC. Daar was ik stagemanager van het hele gezelschap en PA van Jeff Goldblum. Er is nog ergens een filmpje waarop ik zijn zelfbedachte versie van ‘Me and my shadow’ van Frank Sinatra met hem zing. Ik was al fan van Sinatra. Nu ben ik ook fan van Jeff Goldblum.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik heb een tijdje veel door Amerika gereisd en dat vond ik te gek. Ik zou graag de rest van de wereld ontdekken. Als ik echt even mag dromen: een week of twee filmmateriaal schieten in Mongolie voor een docu of muziekvideo, of zo. De meeste digitale ondernemers zitten met hun laptop het liefst op Bali geloof ik. Ik denk dat ik dan de hele tijd onder een palmboom zou zitten met een cocktail met een parapluutje erin, dus dat is voor mij niet zo’n goede optie.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Eh… cliché, maar mijn vriendenkring. En een paar van mijn opdrachtgevers als je die bezit mag noemen, haha. Al die mensen die mij en elkaar kansen bieden en samenwerken, gevoed door hun eigen unieke drive en passie. Daar krijg ik energie van. Ik heb niet echt iets met materiële dingen. De manier waarop mijn naasten en ik met elkaar omgaan vind ik belangrijker dan of ik mooie spullen kan bezitten.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik schijn een soort opstandige, cynische humor te hebben. Telt dat? Oh, en ik werk dus graag en veel en zo.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik woon vlakbij de duinen en het strand, dus daar kom ik graag om een stukje te lopen. Mijn moeder is uitgestrooid over de Noordzee, dus daar wil ik nog weleens komen voor een babbeltje om mijn hoofd leeg te maken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Bleyenberg! Dat is echt een ontzettende aanwinst. Ik ga daar graag de hele dag zitten werken om vervolgens een Hugo-cocktail voor mezelf te bestellen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De favoriete schrijfster van mijn moeder was Renate Dorrestein. Ik mocht die boeken nooit lezen, want ik zou er maar vouwen en vlekken in maken. Nu ze is overleden heb ik alle Dorresteins meegenomen en alles gelezen- het laatste boek is net een paar dagen uit. Ineens herken ik humor, denkwijzen, inzichten en standpunten uit die boeken die mijn moeder ongetwijfeld heeft opgedaan door deze boeken te lezen. Heel bijzonder was dat.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Jonathan Safran Foer (‘Extremely Loud and Incredibly Close’ en ‘Everything is Illuminated’ bijvoorbeeld) en Gabriel Garcia Marquez (‘100 years of solitude’ en ‘Love in the time of cholera’ zijn de mooiste verhalen die
ik ooit gelezen heb).

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Eh.. ik denk iets van The Real Tuesday Weld. En Fred Buccini of Django Reinhardt als we dan toch aan het swingen zijn. Dan doen we nog een plaat van The Mountain Goats, misschien ‘The Sunset Tree’ of zo. Dan tot slot het album ‘We Are The Same’ van The Tragically Hip. Een knetter depressief maar prachtig album- ik ga er vanuit dat ik niet per se vrolijk ben op mijn laatste dag, dus dat mag best. Ik draai die laatste sowieso
graag met een goed glas wijn. Om de een of andere reden zet Gord Downie me aan het denken.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Oscar Wilde. We gaan stijlvol ten onder. En met humor graag. Dus eigenlijk dan niet Oscar Wilde maar Lord Henry uit ‘The Picture of Dorian Gray’, of Earnest uit ‘The importance of being Earnest’. Bunburying galore!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mag ik weer heel cliché mijn vrienden aanhalen? Okay, ander voorbeeld. Ik heb ook een opdrachtgever die
fantastische muziek boekt. Die gaat de halve wereld over met zoveel bescheidenheid, passie, kunde en plezier: dat is een combinatie die je in ons vak lang niet altijd en overal tegenkomt.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Room, natuurlijk.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat klinkt als een ultiem doel om naartoe te werken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Muziek is ook kunst. Ik kan niet zonder, hoe dramatisch ik dat ook altijd vind klinken. Ik ben heel tekstueel
ingesteld, en dol op goede verhalen en poëzie. Dat zie je terug in mijn muzieksmaak.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Nog zo’n moeilijke vraag 🙂 ik voel me gesterkt door mijn vrienden en relatie. Soms zitten we met zijn allen
om tafel, sta ik een halve dag in de keuken en gaan we eten en rode wijn drinken. Van dat soort avonden tank ik ontzettend bij. Mijn moeder noemde ons altijd het ‘Oudemannenclubje’ (sorry jongens).

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? In 2017 wordt misschien een beetje krap, maar ik wil heel graag een keer met Dick Valentine van Electric Six werken. Of gewoon met Electric Six. Dat lijkt me echt waanzinnig.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Poehee. Ik kijk even vooruit, want ik ben dit najaar vooral aan het schrijven en aan het boeken. In 2018 ga ik op tour met Absolution uit Engeland en Susan Santos uit Madrid, daar ben ik nu mee bezig. Twee tours waar
ik waanzinnig trots op en blij mee ben, want weer de weg op gaan is een droom die uitkomt.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017
Vooral een paar van mijn tourende vrienden en vriendinnen die ik veel te weinig zie! Het wordt hoog tijd voor een borrel en een sterk verhaal.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In Bleyenberg, waar ik aan het einde van de dag graag een Hugootje met je drink, en anders ergens op een
tributeband-avond van AB-Bookings waar ik rondjes ren als stagemanager. Dan zonder drankje maar met grote blije grijns!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Peter Koudstaal, die binnenkort een waanzinnig fotografieboek gaat uitbrengen over mijn lievelingswereld: de muziek- en festivalwereld.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via mijn Facebookpagina’s, BeatsMarketing en MusicRunner. Ik ben heel benieuwd naar iedereen die dit
gaat lezen eigenlijk en zou het liefst koffie met iedereen drinken!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s