Passie Pensioneert Nooit voor Kit Le Large

Mijn grootste passie in mijn werk is de wereld laten zien door mijn ogen. Door het tekenen van mijn leven en van dat wat ik om me heen zie. Dus met al mijn emoties en gedachten erbij!

Mijn idee van ultiem geluk is innerlijke rust, elke dag kunnen leven op mijn eigen ritme en flow, wanneer ik maar zin heb tekenen, mensen Ontmoeten, en lekker eten en drinken.

Mijn grootste angst is niet meer vrij te zijn.

In mijn werk houd ik het meest van de materialen, kleuren en mooie letters en woorden waarmee ik werk. En van de gedachte dat over 100 jaar, andere mensen door mijn werk een idee krijgen van het leven in deze tijd. Van Mijn leven in deze tijd.

Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is te snel zijn. En daardoor anderen dwingen daarin mee te gaan.

Mijn grootste valkuil is denken dat ik niet voldoe, dat ik binnenkort door de mand ga vallen.

Ik zou liegen om die ik lief heb te beschermen, zonder scrupules.

Ik bewonder Maira Kalman, om haar onconventionele keuze van onderwerpen en kleurgebruik, Vincent van Gogh en Modigliani vanwege hun fenomenale kleurgebruik, Peter Vos, vanwege zijn gedetailleerde brieven, vol emotie en schoonheid, en Felix Scheinberger om zijn virtuositeit als het gaat om aquarelleren.

Het minst houd ik in mijn werk van het witte papier, het beginnen. Ondanks de potentie en alle mogelijkheden, of waarschijnlijk dankzij de mogelijkheden…… ik vind het altijd weer spannend om de eerste lijn te maken.

Ik was het meest gelukkig met mijn werk toen ik merkte dat ik andere mensen inspireerde om ook zelf aan tekenen te gaan. Dat het echt niet moeilijk is, dat je gewoon moet beginnen. En lekker kunt spelen met mooi papier, fijne verf en heerlijke pennen. En dat samen tekenen zo vervullend is. Maar ook het voldane gevoel dat ik heb als ik een paar uur in mijn eentje in mijn studio kan aanklooien.

Passie Pensioneert Nooit? Of ik nou 70, 80 of 90 jaar wordt, elke dag een tekening over mijn leven, zal ik blijven maken.

Wat ik aan mezelf zou veranderen? Ik wil de dingen rustiger doen, meer vanuit rust werken. Ik zou makkelijker ‘nee’ willen kunnen zeggen.

Mijn grootste professionele prestatie tot nu toe is dat ik intussen bijna honderd mensen heb laten ervaren dat je leven tekenen echt niet moeilijk is. Dat je er gewoon aan moet beginnen. Dat iedereen het kan. En laten ervaren dat je daar erg blij van wordt. En ik ben ook trots op mijn eigen boek, dat ik zelf heb uitgegeven.

Mijn meest waardevolle bezittingen zijn de foto’s van mijn kinderen en mijn volgetekende sketchbooks.

Mijn meest markante karaktertrek is volgens mij is dat ik lief en licht ben.

De plek waar ik de beste ideeen krijg, buitenshuis, is in een leuk tentje thee gaan drinken en om me heen kijken, of een lange wandeling maken in de natuur en om me heen kijken….

Welke boeken mijn leven beinvloed hebben? Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman en De Alchemist, van Paulo Coelho.

Mijn favoriete schrijvers zijn Paulo Coelho, Nicci French, Diana Gabaldon, JK Rowling, Alexander MCall Smith.

You Only Die Once. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn sterfdag? Erykah Badu, alle bewerkingen van de songs van Joni Mitchell, Lizz Wright, Silje Nergaard en Sarah Jarosz.

Welke film zou ik je aanbevelen? As it is in Heaven.

Financiele Vrijheid Creeeren, een doel waar ik elke dag ook mijn aandacht op richt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In een ruim en licht oud huis, met een grote tuin, op een heel rustig plekje in een gezellig dorpje met veel kroegjes, tussen de bomen en dichtbij het strand.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Door kunst word ik geinspireerd, begrijp ik het leven, voel ik bubbels van blijdschap, krijg ik verliefdheidskriebels en word ik gewoon erg vrolijk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik ervaar van heel veel mensen om mij heen met wie ik een verbinding heb steun en aanmoediging, dat ze een stukje met me meelopen, mijn werk en leven verrijken.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Nou, ik bof, want halverwege dit jaar heb ik kennis gemaakt met Hans Koch, mijn creatieve meedenker. En we zijn intussen business maatjes geworden, en vrienden.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten? Sabine Wisman! Zij inspireert en moedigt kunstmensjes zo van harte aan!

Waar kun je mij en mijn werk zien? Op mijn website, op facebook en instagram, tijdens de atelierroute en hier en daar tijdens een expositie!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Hans Koch, http://www.hanskoch.nl
Hoe kun je contact met mij opnemen? Mail me op info@kitlelarge.nl, of bel me
06-446 74 39

 

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s