Passie Pensioneert Nooit voor Denice Renee de Muynck

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Sinds ik twee jaar geleden ben gestart als docent Nederlands & Expressie/CKV, heb ik mijn eerste grote zingeving gevonden. Jongeren zien & coachen in hun ontwikkeling door middel van kunst & taal is voor mij een geweldige combinatie van de mooiste dingen. Ik leef het liefst voor de kunst en niet perse van de kunst, en dit stuk overdracht ,alles wat ik weet over leven, taal en kunst, aan jongeren te geven, is voor mij een best of both worlds. Ook ben ik net gestart met de parttime-opleiding tot theatermaker/regisseur aan de toneelacademie van Maastricht, het theater is mijn grootste passie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is voor mij de ruimte en mogelijkheid krijgen (of creëren) om te worden wie je echt bent, in een veilig bad van liefde en inspiratie. Er zijn een aantal steunpilaren die voor mij bijdragen aan geluk: (zelf)liefde, veiligheid en de ruimte om jezelf te ontwikkelen op persoonlijk en ambitieus vlak.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is een abstracte. Namelijk dat ik niet alles uit het leven kan halen wat er in zit. Ik zou het liefste alles tot de max onderzoeken en 100% geven in alles wat ik doe. Mijn ervaring is dat ik meestal maar op ongeveer twee grote gebieden tegelijkertijd kan ontwikkelen, bijvoorbeeld werk en liefde, of zelfontwikkeling door te reizen en passies, hierdoor moet ik dan soms dus concessies doen op een ander gebied.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het heerlijke van onderwijs is dat je midden in de maatschappij staat en jongeren echt kan inspireren. Ik heb de ruimte om ze alles over kunst te leren wat ik weet en dit is voor mij ontzettend zingevend. Het allermooiste vind ik het stuk coaching, adolescenten helpen om zichzelf te leren kennen en ze verder te helpen in hun ontwikkeling. De wereld is een verwarrende plek en ik wil ze graag wat veiligheid & inspiratie bieden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik heb een korte spanningsboog en ik wil veel. In mijn privé kan ik dan ook best ongeduldig en onrustig zijn. Gelukkig heb ik, op de een of andere vreemde manier, wel heel veel geduld voor mijn leerlingen. In het dagelijks leven kan ik soms snel uitgekeken zijn op dingen, ik heb veel variatie nodig. Ook op de theaterschool, waar ik nu parttime word opgeleid tot theatermaker/regisseur, merk ik dat ik echt nog meer rust kan pakken om verdieping te vinden.

Wat is mijn grootste valkuil? Aansluitend op mijn vorige antwoord, kan ik nog wel een langere spanningsboog gebruiken. Als beginnend theatermaker/regisseur zal ik meer rust nodig hebben om bijvoorbeeld een heel script uit te pluizen en lang op bepaalde onderdelen door te gaan. Ik ben snel verveeld en ben ook bang dat iets snel saai wordt, dus ik varieer veel en doe niet snel twee keer hetzelfde, terwijl dat soms best interessant kan zijn.

Wanneer zou ik liegen? Ik heb echt het geweten van een braaf kind. Ik durf niet zwart te reizen en als ik de politie zie, ben ik al op mijn hoede dat ik iets verkeerds doe, ook leugentjes om bestwil, gaan mij echt niet goed af. Wel ben ik redelijk conflict vermijdend, dus ik kan wel goed om de hete brij heen draaien of ergens overheen lullen. Ik ben ook een ster in vage en abstracte antwoorden geven, maar dat is hopelijk niet echt liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Op de theateracademie van Maastricht bewonder ik al mijn docenten, alle zinnen die uit hun mond komen, zijn voor mij ware levensquotes. Leven voor de kunst met zoveel passie, fantastisch. In het onderwijs bewonder ik mijn directeur, S. Donmez, van het Lumion college. Hij heeft de kwaliteit om mensen direct op hun kwaliteiten in te zetten. Tijdens mijn sollicitatie zei hij: ‘ Jij gaat een hele goede docent worden en dat ga je hier doen.’ Met dat vertrouwen mocht ik binnen een jaar het kunstvak geven op school, waar ik nog steeds ontzettend veel van leer en van geniet.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Daar kan ik heel basic over zijn: de werkvoorwaarden en het nakijken. Ik zit al op een hele vernieuwende school, maar van het nakijken in het geheel, zijn we nog niet af. Docenten zijn ontzettend belangrijk voor de maatschappij en ze worden ontzettend overbelast en redelijk onderbetaald. Daarnaast het onderschatte belang van onderwijs en kunst door de politiek. Doodzonde. Dat moet anno 2017 toch anders kunnen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik merkte dat het werkte wat ik deed. Iedere docent/coach heeft zijn eigen krachten en kwaliteiten en in het begin is dat erg zoeken. Je moet je eigen stijl ontwikkelen. Toen ik een prachtig gedicht las van een zeer introverte leerling, naar aanleiding van een lessenserie die ik had ontwikkeld, was ik zo trots dat hij een manier had gevonden om zich te uiten, dat het me echt emotioneerde.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Vanaf mijn vroege jeugd ben ik omringd met theater, verhalen en muziek, iets dat ik nooit meer zou willen missen in mijn leven. Al die verhalen in verschillende kunstuitingen hebben mij zo verrijkt en dingen over mijzelf geleerd. Ik ben nu ontzettend gepassioneerd om dit ook aan anderen door te geven. Ook als ik het niet als beroep zou doen, zou ik de behoefte hebben om mezelf & anderen te inspireren met alle mooie facetten en geheimen van het leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Als ik iets minder chaotisch zou zijn, zou ik waarschijnlijk efficiënter kunnen werken. Anderzijds hou ik wel van wat turbulentie, het maakt ook creatiever. Ook zou ik me nog wat beter willen leren uiten, ik heb nogal een beschrijvende, analytische manier van naar mijn emoties kijken, waarschijnlijk vanuit het schrijversschap en dit is niet altijd bevorderlijk in mijn relaties.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Die moet nog komen. Over drie jaar ben ik afgestudeerd als theatermaker aan de toneelacademie Maastricht en dan ga ik een knalvoorstelling maken.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Amsterdam zit ik cultureel gezien het dichtste op het vuur. Ik zou hier wel willen blijven werken. Wel lijkt het me interessant om over een paar jaar theaterprojecten te doen met mensen uit achterstandswijken of buurten waar nog niet veel gebeurd op cultureel vlak. Ik woon zelf in Bos en Lommer en ben blij te zien dat hier ook steeds meer te doen is, zoals Podium Mozaïek in Amsterdam West. Grachtengordel Amsterdam kent het allemaal al, daar ligt de uitdaging niet voor mij.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Poe, weinig. Bezittingen doen me niet zoveel. Als ik iets mee zou nemen uit mijn huis, zouden dat mijn volgeschreven boekjes zijn vol verhalen, spoken word en anekdotes en mijn gedichtenbundels.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben erg optimistisch en flexibel en kan mij in veel verschillende werelden, met veel verschillende soorten mensen mengen. Ik ben benieuwd naar iedereen. Het verbinden van deze verschillende werelden vind ik geweldig om te doen. Verder zou je mij kunnen herkennen aan een zwierige manier van lopen, spreken en schrijven.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Aan het strand. Het vele reizen heeft mij al op zoveel inspirerende plekken gebracht, maar mijn geest kalmeert het snelste bij de zee, de plek waar ik ben opgegroeid. Het geruis van de golven, kan mij troosten en kalmeren en door het waaien van de wind is er in dat frisse hoofd weer ruimte voor nieuwe ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Amsterdam Westerpark heeft zoveel gezellige plekjes om te zitten, daar ben ik in mijn vrije tijd het liefste. Een rondje wandelen door het park om vervolgens neer te strijken bij het Ketelhuis, Pacific of Mossels & Gin. Er zijn ook vaak leuke festivalletjes of kunstexpo’s.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Een paar jaar geleden werkte ik bij een barretje op de Singel, waar ik met een gast in gesprek over spiritualiteit raakte. De volgende dag kwam hij mij het boek “ Wilde Liefde’ van Gill Edwards brengen. Dit boek vertelde mij wat ik al voelde, namelijk dat je zelf je leven van binnenuit kan veranderen, en dat deed het boek ook.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik lees alles van Connie Palmen. Haar schrijfstijl is mijn absolute lievelingsstijl. Haar zinnen doen me zuchten van verfijning. Ik voel me ook een beetje verwant met haar, hoe grenzeloos en intens ze het leven en de liefde ervaart. Ik zou willen dat ze mijn tante was, dan kon ik af en toe met een wijntje met haar drinken en filosoferen over het leven. Een hele inspirerende vrouw.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Damien Rice en Ben Howard, maar afsluiten met wat vrolijke nummers van Typhoon en Otis Redding.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn naam Denice komt van de Griekse god Dionysos. Toen ik me begon te verdiepen in deze god, begon hij mij erg te fascineren en vond ik raakvlakken. Zo is hij, behalve de god van de wijn, ook de god van de geestdrift en enthousiasme, de poëzie en muziek. Kenmerken van zijn poëzie en muziek zijn plotselinge overgangen van de uitbundigste vreugde tot de diepste smart , hierdoor brengt hij mensen bij elkaar. Dit hoop ik ook met mijn kunst te doen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Vanuit de kunsten is dat Wende Snijders. Hoe zij een lied of verhaal tot leven kan brengen, zo intens dat het je kan raken tot het bot, is ontzettend inspirerend. Verder zijn mijn ouders en broer mijn absolute helden. Ik kom uit een warm, creatief, sprankelend Zeeuws nestje. Mijn muzikale vader, van wie ik de liefde voor muziek en schilderkunst kreeg en mijn moeder met haar grote hart en liefde voor theater. En uiteraard mijn bijzonder slimme broertje, die, na een aantal omwegen, zich nu aan het ontwikkelen is tot levenscoach en daardoor totaal op mijn levenspad terecht is gekomen. Alles valt samen als een prachtige mozaïek.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Amelie. De sfeer van die film wil ik graag uitdragen. Moeilijke dingen verzachten met schoonheid.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Omdat ik net weer een studie ben gaan volgen, moest ik financieel wel wat inleveren en dat is zeker wennen. Ik hou van onbezorgd geld uitgeven aan etentjes en veel koffietjes buiten de deur. Ook ga ik graag vaak naar het theater en dat tikt wel aan. Maar met minder geld zal ik creatiever moeten zijn, dus daar ligt ook wel een positieve uitdaging.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote. Mijn lessen zijn redelijk doordrenkt met mijn passie voor kunst. Ook in mijn lessen Nederlands richt ik me meer op poëzie en creatief schrijven dan op de grammatica. Daarnaast hoop ik steeds meer theaterlessen te gaan geven waar dan kleine, mooie voorstellingen uit zullen komen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vriendin is mijn partner in crime. Met haar deel ik de liefde voor het vak. We gaan vaak naar voorstellingen en kunnen eindeloos naspreken over een voorstelling. We zijn totaal verschillend maar we houden van dezelfde dingen, vanuit een andere blik, maar met oog voor schoonheid.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Alle docenten van de theateracademie, ik wil graag veel van ze leren.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik kijk uit naar de eerste presentaties op de theaterschool. Ik heb zin om alles te integreren wat ik leer, wat mij inspireert en dit om te zetten in beeld en taal.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik zou graag meer theaterdocenten en theatermakers ontmoeten waar ik van kan leren en in de toekomst mee zou kunnen samen werken. Ik sta nog redelijk aan het begin van dit carrièrepad, maar heb ontzettend veel energie en inspiratie.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Je kan voorlopig een kijkje nemen op mijn Tumblr, FB & Instagram: Denice Renee. Daarnaast ben ik dinsdag t/m donderdag op het Lumion in Amsterdam, vrijdag en zaterdag op de toneelacademie Maastricht en zondag en maandag vast regelmatig te vinden in het Westerpark J

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Mijn broertje: Rémon de Muijnck. Hij is een ademhalingscoach van de Wim Hof Methode, erg interessante materie.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Mijn emailadres is denicedemuynck@hotmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s