Passie Pensioneert Nooit voor Cecile de Ferrante

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn brein is als een constant draaiende hamstermolen: Honderden razende ideeën.. Dat ik een deel van mijn ideeën kan uitvoeren en tot een werkelijk product kan maken, daar word ik heel blij van.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Genieten van de kleine dingen in het leven zoals kopjes thee drinken met mijn dochter, mijn vent en vrienden. Wandelen in de natuur, plantjes verzorgen en lezen.. Voor mijn werk betekent dat totale vrijheid om mijzelf en mijn werk te ontwikkelen..

Wat is mijn grootste angst? Verdriet…verlies, ik spreek mijn angsten liever niet uit.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Creëren: Tekenen, snijden knippen en plakken…

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben enthousiast en erg gedreven…. ik kan daardoor als een chaotische wervelwind voorbij draven..

Wat is mijn grootste valkuil? Ik laat me snel afleiden.. ik moet mezelf constant toe spreken om overzicht te houden..

Wanneer zou ik liegen? Om mijn naaste te beschermen: Natuurlijk..

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Karl Lagerfeld.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie en de oeverloze zoektocht naar de juiste leveranciers voor materialen…

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De opening van de winkel was een enorme stap. Werkelijk bloed, zweet en tranen om dat te bereiken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De liefde voor het vak zal er altijd zijn. Zolang mijn lijf voldoende functioneert zal ik mijn vak blijven uitoefenen, leeftijd speelt geen rol..

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? De onophoudelijke drift. Mijn hart maakt overuren, daar maak ik me wel is zorgen om..

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een gevulde winkel met twee verschillende collecties onder mijn eigen naam.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Parijs, Londen, New York… prachtige steden met ongelooflijk veel inspiratie.. maar Den haag is wel mijn thuis.. Een huis in Den haag met een grote zonnige tuin en atelier is toch wel de grootste wens zolang mijn dochter nog niet volwassen is.. Daarna zo’n zelfde huis maar dan In Frankrijk of Italië…

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn dochter..

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn verstrooidheid is wel opvallend..

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Zo veel plekken… koffie drinkend in één van mijn favoriete koffietentjes.. in de tram, wandelend door het bos, de bibliotheek, op de fiets ..

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Koffie ‘Bij Clarence’ in Den haag is vaste prik..

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Life of Pi, (Yann Martell). De hoofdpersoon Pi ziet zichzelf als overtuigd hindoe, christen én moslim. Voor hem is elke religie een openbaring, met elk verhalen die hem aanspreken. Zo heeft voor mij elke cultuur en elk geloof iets waar je veel van kunt leren: Een kwestie van de juiste punten pakken..

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Khaled Hosseini, Yann Martell,

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Prince vanwege de enorme energie. ‘Antony and the Johnsons’ en ‘Bonnie Prince Billy’: Melancholisch en zo kwetsbaar..

Wie is mijn held of heldin in fictie? Elasti-girl (mrs. Incredible). Vechten voor het goede met een hoop stijl: Een vrouw naar mijn hart.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Chanel: Vrij gevochten! Boegbeeld voor klasse en stijl. Met die start in het leven zo ver komen, in die tijd… heel bijzonder.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Alles van Quentin Tarantino is briljant..

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Mijn werk is enorm toegepast.. Ik zoek constant naar een goede balans tussen wat zal verkopen en wat ik mooi vind. Als ik niet elke maand bezig hoefde te zijn met het betalen van de rekeningen dan zag mijn werk er heel anders uit: Veel handwerk en veel details..

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Enorm.. het voedt, maakt me blij en zet aan tot actie..

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vent.. mijn grootste fan, sponsor en partner in crime!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Karl Lagerfeld, In 2018 mag ook 🙂

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De leder beurs in Milaan: ‘Lineapelle’, vanuit daar zal de basis voor de nieuwe collectie worden gelegd, heel veel zin in!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Karl Lagerfeld: Een ongelooflijk creatief meesterbrein..

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In de winkel/atelier in de Boekhorsstraat 157 in Den haag. Of op de website waar ook de webshop en de blog te vinden zijn:www.mademoisellececile.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Marloes van der Toorn en Cristine Martens

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Email; info@mademoisellececile.nl

Telefoon:06-41468187

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s