Passie Pensioneert Nooit voor Owan Drake

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het schrijven zelf denk ik. Het is goed voor de geestelijke gezondheid.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?  Ooit wil ik de wereld veroveren met mijn verhalen. Dus het antwoord is bestsellerauteur worden!

Wat is mijn grootste angst? Deze ligt een beetje in het verlengde van de vorige vraag. Mocht ik ooit een bestsellerauteur worden, dan zou ik wellicht op tournee naar Amerika moeten. Laat ik nou net vliegangst hebben.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De positieve reacties die ik krijg.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn hoofd… Hahaha… Nee dat is niet echt een eigenschap. Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is denk ik dat ik uren door kan ratelen over mijn werk. Dat soms vrienden op whatsapp wel eens zeggen: ”Kap er nou eens over. Kun je niet ergens anders over praten.” Dat is dus daadwerkelijk passie. 

Wat is mijn grootste valkuil? Wellicht mijn perfectionisme. Maar anderzijds is het ook een zegen.

Wanneer zou ik liegen? Om anderen te beschermen. Mensen zeggen vaak dat liegen slecht is, maar stel je nou eens voor dat je in de tweede wereld oorlog wist dat je buren Joodse onderduikers hadden. Als er dan een SS soldaat aan de deur zou komen en die zou vragen of jij weet of er zich ergens in de straat Joodse onderduikers bevonden, dan ben je ineens een held als je zou liegen. Het is allemaal zo betrekkelijk.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Steven Erikson, George R.R Martin en Thomas Olde Heuvelt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Mijn verhalen hebben talloze karakters die hun eigen visie hebben op wat goed, juist of noodzakelijk is. Het overzicht kan ik wel houden, echter zorgt het voor ontiegelijk veel chaos. Daarbij moet je je bedenken dat ik ADHD heb, dus de chaos is niet altijd een pretje.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb sinds kort een make-over uitgebracht omdat ik over de oude versie niet tevreden was. Nu ben ik pas echt heel trots op het eindresultaat. Het logische gevolg daarvan is natuurlijk dat ik gelukkig ben.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat het voor de volle honderd procent klopt!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben wie ik ben. Ik ben van mening dat je niks mooiers kan zijn dan jezelf, dus ik hoef niet per se iets te veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn boek: De Zaden der Hoop Boek I – De Val van Hymír.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Gewoon waar ik nu leef, in mijn appartementje in Amersfoort.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn eigen boek denk ik. Ik heb er keihard voor gewerkt.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn doorzettingsvermogen. Als ik iets in mijn kop heb zitten, dan heb ik het niet in mijn kont zitten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Het bos of de Soesterduinen. De laatstgenoemde ligt net buiten Amersfoort.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Een all you can eat wokrestaurant.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Malazan book of the fallen. Er staat al op de achterflap: ”Steven Erikson afflicts me with awe… his work does something that only the rarest of books can manage: it alters the reader’s perception of reality.” Zo heb ik vroeger veel geschreven, maar maakte het nooit af. Er was een karakter in zijn boeken die heel veel indruk op me gemaakt heeft. Dit karakter heet Ganoes Paran. Hij vond dat hij ook moest afmaken waar hij aan begonnen was. ”Finish what you’ve started Paran,” was een zin die zo nu en dan terugkwam in zijn eigen hoofd. Doordat het verhaal zoveel indruk op me heeft gemaakt, en omdat deze Paran dat ook deed, ben ik daarin dus veranderd.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Steven Erikson en Thomas Olde Heuvelt.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Geen muziek. Ik wil dan gewoon rustig sterven.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn ouders.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? New Kids.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Genoeg geld hebben om te maken wat je wilt en hoe je het wilt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Muziek zou je ook onder kunst kunnen scharen, hè? Ik luister vaak muziek tijdens het schrijven. Als ik een epische veldslag beschrijf, luister ik bijvoorbeeld naar muziek van Two Steps from Hell. Als ik iets duisters schrijf, luister ik naar Arch Enemy. Als ik iets totaal krankzinnigs schrijf, luister ik desnoods naar Dragostea Din Tei.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Elsa Bakker denk ik. Zij heeft ook één van de twee quotes op mijn boek gegeven.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Samen met een reguliere uitgever zou mooi zijn.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Thomas Olde Heuvelt, Saskia Boree, Susie Bosveld en Christine Charliers.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Geen idee nog waar je me kunt ontmoeten. Susie Bosveld wil wel binnenkort met mij een kraampje delen om boeken te signeren. Waar en wanneer weet zij zelf ook nog niet, maar ik zal dit tzt laten weten. Verder kun je mijn boek hier kopen: https://www.bol.com/nl/p/de-zaden-der-hoop-boek-i/9200000082844359/?suggestionType=typedsearch Dit is het ebook. De make-over van de paperback zal spoedig beschikbaar zijn.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Christine Charliers

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn email adres: owandrake@gmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s