Passie Pensioneert Nooit voor Kiki Boot

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn werk is het delen van dans. Ik deel het met de mensen om mij heen, door te kijken, te voelen en te ervaren. In een wereld die steeds digitaler wordt, vind ik het waardevol om met het lichaam bezig te zijn. Dans brengt de mens bij zichzelf en bij elkaar, dat is mijn grote passie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is voor mij gezondheid en vrijheid. Ondanks tegenslagen ben ik ervan overtuigd dat iedereen in staat in om geluk te ervaren, alleen moet je soms verwachtingen en gedachtes kunnen bijstellen. Wat daarvoor nodig is? Creativiteit en liefde!

Wat is mijn grootste angst? Dierbaren verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Elke dag bezig zijn met hetgeen waar ik van houd is heerlijk. In mijn werk ervaar ik vrijheid, creativiteit en bovendien humaniteit. Mijn werk is tastbaar en toegankelijk, maar tegelijkertijd ook een klein mysterie. Dans is kunst, dans is taal, dans is sport, dans is onderwijs, dans is enorm veelzijdig en dat prikkelt mij. In een maatschappij waar kunst steeds meer als bijzaak wordt gezien, ben ik des te dankbaarder dat ik elke dag bezig ben met dans.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Omdat ik mensen graag tevreden houd, kan ik kan snel over me heen laten lopen. Hier ben ik me bewust van. Ik mag van mezelf mijn inner-pittbull wel wat vaker laten zien.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik niet snel op de rem stap. Ik heb een stemmetje in mijn hoofd dat mij influistert: ‘Meer is beter!’ Dit resulteert in een hoop toffe opdrachten en kansen, maar ook in extreme uitputting en blessures.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als ik zeg dat ik nooit loog. ‘Oh ik doe de afwas vanmiddag wel..

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Een van de personen die ik het meeste bewonder is Ben Bergmans. Een waanzinnig inspirerende man met een vurige passie voor jazzmuziek en –dans. Hij vecht voor de positie van jazz en heeft een authentieke kijk op dansonderwijs, dat inspireert me. Daarnaast heb ik bewondering voor Manouk Schrauwen die straalt als danseres bij Misiconi, Anne Felix de powervrouw die alles kan doen wat ze wil, Maud Tielemans omdat ze de meest ambitieuze dansfanaat is die ik ken, Lieke en Tamar om hun bloed, zweet en tranen die ze in Ltdans stoppen, Lotte Dekkers omdat ze alle avonturen aan gaat die op haar pad komen, Zahira Suliman omdat ze een rasartiest is, Amber Fase om het nieuwe pad wat ze in is geslagen en Marieke van Diepen omdat wij onze dansreis samen begonnen en nu beiden de wereld aan onze voeten hebben.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat ik in een constante zweetlucht werk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen een groepje tieners (nog nooit gedanst), na enkele weken met mij te hebben gewerkt, in een uitverkocht Tivoli stonden. Verschillende scholen met zeer uiteenlopende jongeren werkten samen aan een grote voorstelling van productiehuis DOX. Uren achter elkaar repeteerden we in het theater. En wat deden ze in de pauze? Boombox mee naar buiten en dansen in het gras.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik heb het geluk dat ik van jongs af aan al voor mijn passie leef, en daar ook toe wordt gestimuleerd door mijn omgeving. Dit is iets wat ik iedereen gun.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niks. Niemand is perfect, maar dat maakt het leven leuk.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mezelf als enige Nederlandse danseres in het rijtje zien staan van de cast van dansgezelschap Sally Maastricht.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik houd van mijn woonplek in Utrecht, maar ik mis de kust. Qua werk reis ik heel Nederland door. Dat bevalt me wel, niets zo saai als elke dag naar dezelfde plek om te werken.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn harde schijf met al mijn jeugdfoto’s en video’s.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?Mijn optimisme en flexibiliteit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?Ideeën komen niet op één bepaalde plek. Wel raak ik vaker geïnspireerd als ik buiten in de natuur ben. Woeste zee, groene weilanden, springende geitjes..

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Restaurant Sparkling. Een schattig restaurantje waar je eet wat de pot schaft, en per gang een persoonlijke uitleg krijgt over alle producten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? The school of life – grote denkers. Ik heb het nog niet helemaal uit maar het is een verzameling van ideeën van filosofen, politicologen, sociologen en kunstenaars. Ik vind het mooi om te zien hoe bepaalde problemen op zoveel verschillende manieren benaderd kunnen worden. Iedereen ervaart een eigen definitie van waarheid, beïnvloed door verschillende factoren. Dit vind ik een interessant gegeven en is voor mij belangrijk om bij stil te staan als ik in het onderwijs werk.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Qua boeken lees ik van alles door elkaar, van Elizabeth Taylor tot Zadie Smith. James Worthy is mijn favoriete columnschrijver en mijn guilty pleasure van de Nederlandse taal is Ramses Shaffy.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Xavier Rudd, Anderson Paak, Typhoon, Miles Davis, Fatoumata Diaware, Gregory Porter, Bill Withers, Ella Fitzgerald, Melody Gardot, Ramses Shaffy, Michael Franti, Eddie Harris, Eric Satie, buena vista social club, Beethoven, Thelonious Monk, Lou Berry, Jack Johnson, Amy Winehouse, Eryka Badu, Rokia Traoré… Ik kan nog uren doortypen!

Wie is mijn held of heldin in fictie?Jess van New girl. Heerlijk zichzelf en lekker naïef.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn moeder is mijn ultieme heldin omdat ze ondanks alle tegenslagen blijft zoeken naar al het moois in het leven. Een echte powervrouw met talent als artiest zowel als docent. En Bo Westrup vanwege zijn eeuwige geduld, zorg en liefde voor mensen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik zou iedereen aanraden een cinevillepas te nemen om zo al het moois te kunnen bewonderen wat er wordt gemaakt op filmgebied. Ik kom net terug van de film City of Ghosts, die vond ik indrukwekkend en heeft me wel aan het nadenken gezet.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?Gelukkig heb ik deze financiële vrijheid voor mezelf bereikt. Toen ik begon met werken, moest ik ook opdrachten doen die ik misschien wat minder interessant vond, om rond te komen. Ik ben nu in een positie waarbij ik ruim in mijn opdrachten zit, zodat ik selectief kan zijn en me kan focussen op het werk waar ik van groei en waar ik vrij kan creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Podiumkunst is niet weg te denken uit mijn leven. Hier is het grootste deel van mijn bestaan omheen gebouwd.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn familie, vrienden en mijn allerliefste vriendje. Veel magische momenten beleef ik met partner in crime Lotte Dekkers.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik ben in afwachting van een sollicitatie bij De Stilte, wat mij een inspirerende werkplek lijkt. Daarnaast wil ik vooral blijven werken met lieve en oprechte mensen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Dansparels van dansgezelschap Sally.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?  Alexander Ekman, een choreograaf die ik bewonder.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Dansgezelschap Sally Maastricht, Dansgroep Meraki, Manship danscollectief, Danstheater Rúm, Vrije school Widar, Dansstudio Flex, Stardance studio’s,  Danscentrum Utrecht

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Bo Westrup, Lotte Dekkers en Jackie Smeets.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? kikiboot@hotmail.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s