Passie Pensioneert Nooit voor Anne Vanschothorst

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Componeren, het maken van zogenaamde soundsculpturen. Ik voel me als een kunstenaar in een atelier die van niets iets maakt. Wanneer er een nieuw muziekstuk ontstaat dan voelt dat als een ultiem geluk.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet meer zou kunnen harpspelen; de harp is mijn hart.. mijn ademhaling.. ik heb dit instrument nodig om me te kunnen uiten en goed te voelen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het creatieproces. Samenwerking met andere kunstenaars vind ik inspirerend. Het delen van mijn muziek met de intentie de luisteraar te raken. En dat ik een indie artist ben, dus eigen baas. Ik heb in principe de vrijheid om te maken wat, voor wie en wanneer ik dat wil.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn innerlijke wereld is vaak chaos en dat manifesteert zich bijvoorbeeld in een onopgeruimd bureau, dingen kwijt zijn en vergeetachtigheid.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik kan me verliezen in de tijd, zeker wanneer ik lekker improviseer met mijn 47snaren, aan een compositieopdracht werk of audio-opnames aan het maken ben voor een nieuwe CD. De valkuil is dat ik 24/7 monomaan bezig kan zijn met muziek, mijn werk, dat ik verander in een kluizenaar en vereenzaam.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen wanneer ik zou zeggen dat ik nooit onzeker ben.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Philip Glass. De ontdekker van minimal music. Om zijn werk als filmcomponist kan ik niet heen. Zijn muziekstijl heeft eigenlijk iedere (film)componist wel beïnvloed. Ik bewonder zijn open mind en creativiteit. Hij verbindt jong en oud, verschillende culturen (in muziek) en kunstvormen ; dat is helend en zo noodzakelijk in deze (mooie) boze en gekwetste wereld !

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik heb de meest toffe job ever.. en toch: ik vind het presenteren van een nieuw werk (aan bijvoorbeeld een opdrachtgever of reviewer) altijd spannend en heel kwetsbaar.. het is toch je ‘kindje’ dat de wereld ingestuurd wordt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het meest gelukkig voel ik me met mijn harp in mijn opnamestudio.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Voor mij betekent dit dat ik muziek blijf maken en harp blijf spelen totdat ik fysiek echt niet meer kan. De urgentie om mij uit te drukken via mijn 47snaren is heel groot, van levensbelang.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?  Ik zou heel graag zelfverzekerd willen zijn. En dat ik geen fybromialgie meer zou hebben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn nieuwe CD krijgt airplay, mooie reviews en de zelfgemaakte muziekvideo’s worden zowel op de klassieke tvzender BRAVANL als Djazz.tv uitgezonden. Maar wat ik echt heel fijn vind, is dat bijna al mijn harp and soul music producties te horen zijn geweest in zowel een tv documentaire #NPO (2016) als in de bioscoop (2017).

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik werk en leef het liefst waar ik nu werk en leef.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn harp.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben een heel gevoelig, melancholisch en introvert persoon met een rijke fantasie. Ik ben wezenlijk te raken. Ontroering kan heel diep gaan. En vreugdevolle momenten beleef ik ook heel intens.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Aan het strand.. of tijdens een wandeling in het bos.. Den Haag is een groene stad en kent prachtige wandelgebieden, heerlijk om uit te waaien en inspiratie op te doen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Een fijn cafe om te borrelen is PAVLOV. Een leuke sfeer in een prachtig oud pand en niet te vergeten de heelijke live jazz muziek op de zondagmiddag. Proost !
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Met name de gedichten van Jan Eijkelboom. Hij omschrijft zo mooi helder en beeldend over de huizen van Dordrecht en oud geloof. Alsof het filmscenes zijn. Heel raak. Ik heb zijn stem gebruikt in een harPoetry project. Ik wilde een muzikaal antwoord geven op zijn verhaal en ontdekte toen opnieuw de kracht van gesproken woord in combinatie met harpmuziek. Er onstaat namelijk een nieuwe realiteit wanneer mijn harpklanken samenkomen met poëzie. Een wonderlijke synergie. Voor mij is mijn harPoetry begonnen met zijn gedichten en is sindsdien een waar music &love project.
You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? The Köln Concert van Keith Jarrett.
Wie is mijn held of heldin in fictie? Pipi Langkous zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan !”
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? “Blessed are the weird people: poets, misfits, writers, mystics, painters, troubadours for they teach us to see the world through different eyes.”Iedereen die vanuit urgentie zijn of haar hart volgt in het leven en ons de wereld met andere ogen laat zien.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Piano. Een intensief en emotioneel verhaal dat prachtig uiteen is gezet door Holly Hunter. Zij draagt de film. De indrukwekkende beelden beklijven door het spel, het landschap en de hypnotiserende piano-muziek.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Producties maken die mooi en goed zijn kosten geld. Een onbeperkt budget zou voor mij vrijheid betekenen om compromisloos te maken wat ik wil.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Without music, life would be a mistake.’ – F. Nietszche en ik las ergens: “Earth without art would be just : eh.”
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn liefde Pjotr.
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Mijn nieuwe album Beautiful World is uit en kan alle promotie gebruiken. Ik wil graag dat mijn werk gehoord wordt en dat ik gevraagd wordt voor een mooi audio-visueel project. Ik zoek dus samenwerking met film makers !
Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Momenteel werk ik aan een nieuw muziekboek en verwacht dat deze volgend jaar gepubliceerd gaat worden.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Ik geloof heel sterk in de kracht van ARTfusion. Harp muziek gecombineerd met andere kunstvormen fabriceert een nieuwe sound .. beweging .. vorm .. kleur en visie. Ontmoeting met mensen uit andere kunstdisciplines zou ik heel cool vinden.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Online!
Hoe kun jij contact met mij opnemen? via mijn website – harpandsoul.com
Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s