Passie Pensioneert Nooit voor Paul Glandorf

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?  Ik vind het heerlijk om te zingen. En ik vind het nog heerlijker om samen met Martijn, Frank, Marcel en Mickeal een song in elkaar te zetten en dan te spelen. In de oefenruimte of op het podium. Het is te gek om een song te maken die werkt. Een song die we zelf te gek vinden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik zou echt super gelukkig zijn als we met Semistereo van de muziek konden leven.

Wat is mijn grootste angst? Muziek gerelateerd: Niet meer kunnen zingen. Dat zou ik echt verschrikkelijk vinden. Niet muziek gerelateerd: Dat er iets ernstigs gebeurd met mijn gezin.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik hou ervan als alle puzzelstukjes samenvallen. Dat liedje wat we geschreven hebben, wat we hebben opgenomen, wat we hebben uitgebracht livespelen. Op dat festival waar we zo hard voor geknokt hebben om te mogen spelen. En dat dat nummer met open armen wordt ontvangen door een heleboel mensen die we niet persoonlijk kennen. Mensen die naar dat gave festival zijn gekomen omdat daar altijd gave live muziek is. Mensen die openstaan voor de muziek die wij maken. En dat laten weten! Dat vind ik fantastisch.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan te goed dingen uitstellen.

Wat is mijn grootste valkuil? Dingen te lang uitstellen.

Wanneer zou ik liegen? Dat zeg ik lekker niet. (Ik lieg niet vaak, maar dat geloof je nu vast niet meer)

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Arjen Lucassen. Wat een held. Hij maakt de muziek die hij wil maken, zonder concessie. Hij kan daar van leven. Zodat hij kan blijven doen wat hij wil en goed kan. En toch blijft hij zichzelf uitdagen met elke nieuwe plaat. En hij luistert naar de juiste mensen om hem heen. Waardoor hij gelukkig onlangs ook live heeft gespeeld. Tot plezier van 9000 mensen van over de hele wereld. Heel gaaf.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik vind het jammer dat de muziek die wij maken niet zo populair is. Ik vind het jammer dat veel bandjes vaak voor (te) lege zalen staan omdat de mensen thuis TV zitten te kijken of omdat ze meer van dance/Volendam/beroemde bands houden. Veel Nederlanders vinden leuk wat ze voorgeschoteld krijgen. Kensington en Kane zijn absoluut geen slechte bands. Maar ik ken zo veel betere bands die voor slecht gevulde zalen staan te spelen. Die hoor je alleen niet op de radio, zie je niet op tv en spelen daardoor ook niet op (grote) festivals. Zonde!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? We deden met mijn oude band A Day’s Work de support van Marillion tijdens hun Europese Tour in 2005. In België stonden toen een paar mensen vooraan. die onze CD een paar dagen ervoor gekocht hadden. En nu al zongen ze uit volle borst mijn teksten mee.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Je passie doe je niet omdat het je werk is. Dat doe je omdat je er plezier aan beleeft. Dus ook als je je geld er niet (meer) mee kan verdienen, doe je dat wat je gelukkig maakt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn uitstelgedrag.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Door Arjen Lucassen gevraagd worden om tijdens de Try-out van Ayreon Universe mee te zingen. Voor een volle zaal in 013, Tilburg. Heerlijk.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik woon erg prettig in Alkmaar.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik kan heeeel druk zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dat verschilt. Soms op de fiets. Soms in de oefenruimte. Soms op mijn werk.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Drinken: De Victorie. Een nieuw prachtig pand en erg fijn geluid.
Eten: In de Vrolijke Pater kan je heerlijk eten. Nog betaalbaar ook.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Bijbel. Helaas. Op zich is het een prima boek. Maar een heleboel mensen die geloven wat erin staat, handelen daar ook naar. Omdat ze vinden dat anderen dat ook moeten vinden of ervaren. Dat beïnvloed anderen en dus mij ook. Van mij hoeft dat niet. Jouw vrijheid van mening en religie houdt op waar die van een ander begint.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik hou niet zo van hun muziek, maar het boek van Mötley Crüe ‘The Dirt’ is fantastisch. De bandleden hebben het zelf geschreven.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
‘When the Music’s over’ van The Doors
‘A Tout Le Monde’ van Megadeth

Wie is mijn held of heldin in fictie? Tyrion Lannister. Wat een held. Hij heeft zijn uiterlijk en zijn familieleden niet mee. Maar ondanks dat (of juist hierdoor) weet hij heel veel te bereiken. En heeft nog heerlijke humor ook.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Arjen Lucassen, Steve Hogarth, Devin Townsend, Bruce Dickinson, Dave Mustaine

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Lord Of The Rings, The Cube, Boondock Saints, 51st State, The Matrix, Memento, Deadpool, Battle Royale, Game of Thrones (okee, dat is een serie, maar wel supervet)

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat ik me met muziek bezig kan houden en me geen zorgen hoef te maken of ik geld moet verdienen. En me geen zorgen hoef te maken of mijn muzikale keuzes commercieel genoeg zijn. Dat laatste is voor mij persoonlijk geen ding.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik ben niet bewust bezig met kunst maken. Ik maak muziek die we met Semistereo vet vinden. En we hopen dat anderen dat ook gaaf vinden. We merken dat steeds meer mensen ons ontdekken en gaaf vinden. Live of op plaat. Of het kunst is, laat ik graag aan anderen over.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw Kim. Één van de redenen waarom zij geweldig is, is dat ze me alle ruimte geeft om met muziek bezig te zijn. Ze ziet natuurlijk wel dat ik het heel leuk vind om te doen. Maar de muziek is wel een reden waarom ik ’s avonds of in het weekend vaak niet thuis ben. Of dat ik uren achter de computer zit om muziekzaken te regelen. Zonder haar support zou mijn muziekcarrière er heel anders uitzien.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Heb je even? Arjen Lucassen, Steven Wilson, Devin Townsend, Anneke van Giersbergen, Zakk Wylde, Slash, Marillion, the list is endless…

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Naar de Ayreon Universe DVD. Die verschijnt begin 2018. Het was een fantastisch concert om bij te wonen. En misschien staat er nog bij de special features nog een nummer die ik zing op de Try-out. Ook kijk ik uit naar VUUR. Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om ze live te zien. Maar de eerste song online klinkt al erg goed.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018  Devin Townsend

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Progpower Europe in Baarlo. 6-7-8 oktober in Baarlo. Semistereo opent de laatste dag. We zijn voor 2018 ook al aan nieuwe shows bezig. De eerste vette show is zelfs al bevestigd. Maar die moeten we nog eventjes geheim houden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Jay Bodean (Jay van Feggelen) https://www.facebook.com/jay.bodean?fref=ts
Een fantastische zanger en fantastisch mens. Ik heb hem leren kennen bij de Try-out show van Ayreon Universe.  En Peter Lindenbergh. Peter is geen muzikant maar wel een superliefhebber. Hij is de eigenaar van ons label Freia Music (https://www.facebook.com/FREIAmusiccom/?fref=ts) en dus iemand die zijn liefde voor muziek heeft voorgezet in een label om muziek die hij te gek vindt uit te kunnen brengen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via facebook https://www.facebook.com/semistereo/?fref=ts of via e-mail: info@semistereo.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s