Passie Pensioneert Nooit voor Gert Willem Haasnoot

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als ik mensen kan helpen een stap verder te maken in hun ontwikkeling en met hun leven. Dat doe ik met mijn trainingsbureau, The Curious Network en met mijn stichting LEVENXL.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk voor mij heeft niets te maken met een euforisch gevoel, maar met de zekerheid dat de plek waar je bent ook de plek is waar je wilt zijn en dat je je met iets groters verbindt dan alleen jezelf. Je leven betekenis geeft.

Wat is mijn grootste angst? Natuurlijk is mijn grootste angst dat mijn kinderen of vrouw iets overkomt. Voor mezelf? Mijn leven maar een beetje geleefd te hebben, niet bewust. Daar is het te mooi voor.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Als een idee ook echt blijkt te werken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan redelijk dwingend zijn als ik iets wil realiseren.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn doorzettingsvermogen slaat wel eens door. Ik kan moeilijk loslaten.

Wanneer zou ik liegen? We liegen allemaal een aantal keren per dag geloof ik. Ik lieg vaak om anderen niet te kwetsen. Ik ben een pleaser.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Eigenlijk kan ik hier geen antwoord op geven. Ik bewonder andere mensen en mezelf niet zo. Dat zit niet zo in me, denk ik. We doen allemaal ons best, modderen wat aan, zijn af en toe briljant en soms onuitstaanbaar. We zijn allemaal mensen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administratie, das werk. Mijn werk niet.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik krijg door de projecten vanuit mijn stichting geregeld van erg zieke mensen te horen hoe speciaal ze zich voelen als ze worden gefotografeerd en dat ze hun verhaal kunnen vertellen. Geven maakt je rijker.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Bijna te tam geformuleerd. Passie is de energie waarmee je dingen gedaan krijgt, van jezelf en van anderen. Passie kan je opvreten en je omgeving ook. Het woord passie betekent namelijk ook lijden. Denk aan de passie van Christus.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn overgevoeligheid. Ik ben Hoog Sensitief, informatie laat zich daarom door mijn brein moeilijk filteren. Dat leidt nogal eens tot overprikkeldheid. Vooral omdat ik ook ambitieus ben, en last heb van levenshonger..

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Die moet nog komen, flauw, maar waar.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Italië of Berlijn. Berlijn is het rauwe nu, Italië, en dan Toscane is verstilde schoonheid.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Materieel? Ik heb twee ringen om mijn vinger. Die hebben beiden een hele speciale betekenis. Daarnaast mijn foto’s en de brieven die ik heb bewaard en de herinneringen in mijn hoofd. Mijn kinderen en vrouw en vrienden bezit ik niet, die zijn van zichzelf.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Door een vriend word ik wel eens ‘mister 100 procent ‘ genoemd. Dat klopt denk ik wel.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In mijn hoofd.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Een klein restaurantje in Cambrils waar we altijd fonduen, het is op een groot plein. Niks bijzonders. De kinderen steppen het plein rond. Het eten is altijd hetzelfde, we zijn daar helemaal gelukkig.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Geschiedenis van de Westerse Filosofie van Bertrand Russell. Wat mij betreft een prachtig saga van mensen die zelfstandig en kritisch durven leven en denken. Sempre diem!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Bertrand Russell, hij heeft me veranderd. Cervantes, hij maakt me aan het lachen. Nietzsche en Camus, zij rammelden me door elkaar.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? “Come wander with me”, van Bonnie Beecher

Wie is mijn held of heldin in fictie? Lisbeth Salander van de Milleniumtrilogie. Wat een stoer wijf!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Iedereen die kritisch en zelfstandig durft te zijn, van zichzelf een beter mens probeert te maken en zich inspant om iets te betekenen voor anderen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik kijk eigenlijk bijna nooit films. Tous les Soleils van Philippe Claudel kijk ik wel geregeld. Een feelgoodmovie. Ik denk dat ik me met de hoofdrolspeler vereenzelvig en het laatmiddeleeuwse lied dat hij zingt aan het einde is echt prachtig; Silenzio d’amuri. “Allerliefste, ademtocht van mijn ziel, Schenk me je hart, ik schenk je mijn leven”. Zulke zinnen maken we niet veel meer in liefdesliedjes.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Weinig. Creëren is een innerlijke drang. Handig als je geld hebt natuurlijk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het is de plek waar ik kan schuilen, veilig ben. In een wereld waarin zoveel kwaad, boosheid, hebzucht en verdriet is, is kunst een creatieve manier om daarmee te dealen. Vroeger geloofden mensen dat muziek kon genezen. Ik geloof dat kunst kan genezen, kan helen, geestelijk in ieder geval. Daarom was ik echt geschokt toen Joost Zwagerman een einde aan zijn leven maakte.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw, en ik hoop ik de hare.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik heb momenteel het voorrecht met heel veel dappere zieke mensen en met heel veel topfotografen te mogen samenwerken. Ik zou niet weten wat ik nog meer te wensen heb.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? De lancering van de website Vereeuwigd op 2 oktober. In dit project bieden we mensen die levensbedreigend ziek zijn geweest de mogelijkheid hun ervaringen en inzichten te delen om anderen, ziek en gezond, te inspireren het leven nog bewuster en met nog meer liefde te leven. We bieden op deze website fotografen ook de mogelijkheid om contact met deze mensen op te nemen zodat we zoveel mogelijk mooie foto’s bij de verhalen krijgen. We sluiten het project overigens af met een mooie tentoonstelling in 2018.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik weet niet precies wat mijn vak is. Ik heb dit jaar veel topfotografen ontmoet. Daar zou ik nog wel even mee door willen gaan. Ik zou ze vooral aan het werk willen zien.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op http://www.vereeuwigd.nu

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Patricia van der Camp, een fotografe.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? gertwillem@levenxl.nu

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s