Passie Pensioneert Nooit voor Helena Olewicz

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het creëren, het schilderen van emoties. Ik heb steeds een drang om de juiste kleur, het juiste beeld en het juiste gevoel weer te geven. Compositie, structuur, reliëf, soms in sobere tinten, soms in een ware kleurenexplosie. Laag per laag, steeds opnieuw, met een kritische blik, meenemen en loslaten. Het blijft een zoektocht naar evenwicht, een groeiproces, het streven naar perfectie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Bestaat ultiem geluk?? Soms zoeken we het ver, geluk zit in kleine dingen. Een terrasje op een zonnige dag, een leuke babbel met een gelijkgestemde ziel of eens uitbundig feesten met vrienden. Gewoon doen wat ik graag doe, wat en wanneer ik wil, dat is mijn geluk.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is om mentaal af te takelen, afhankelijk te zijn van anderen, mezelf te verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Vooral mijn vrijheid. Ik kan zelf beslissen wat ik doe, afhankelijk van mijn gevoel op dat moment. Tevens de perfecte combinatie van eenzaamheid en stilte in mijn atelier en de sociale contacten in mijn galerie.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn koppigheid, maar is tevens mijn sterkste eigenschap omdat ik niet snel opgeef en blijf doorzetten, hoe moeilijk het soms ook is.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn perfectionisme, soms moet ik gewoon genoegen nemen met ietsje minder.

Wanneer zou ik liegen? Enkel leugentjes om bestwil, en dan nog…eerlijkheid duurt altijd het langst.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik heb bewondering voor àlle personen die hun passie nastreven – soms onder moeilijk omstandigheden – en de mooiste dingen creëren.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratieve beslommeringen. En dat ik mijn handen nooit écht proper krijg, terwijl ik mooie handen toch wel belangrijk vind. Ik weiger echter met plastic handschoenen te schilderen, ik wil graag voeling hebben met de materie waarmee ik werk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben telkens gelukkig als mijn schilderijen ergens ‘thuiskomen’, alsof ze er écht horen. De reacties, de emoties en ontroering van mijn klanten, daar doe ik het voor.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie blijft een drijfveer om te leven en te overleven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Veel…maar ook weer niets. Ik zou dan niet meer de persoon zijn die ik nu ben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Enerzijds een groot project van ‘kunst-op-maat’ mogen leveren in een fantastische villa in Spanje, anderzijds het realiseren van eleven11 artgallery, een inspirerende ontmoetingsplaats waar iedereen kunst kan ontdekken en beleven, dankzij een unieke samenwerking met bedrijven en kunstenaars.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben tevreden waar ik nu woon en werk, maar als ik écht mag kiezen, graag een huisje/atelier met zicht op zee.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn huis, mijn thuis, de plaats waar ik mezelf kan zijn en creëren. En mijn schilderijen natuurlijk, elk schilderij heeft zijn eigen verhaal.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn intuïtie, soms heel sterk aanwezig. Ik heb al wel eens spijt gehad dat ik mijn ‘buikgevoel’ niet had gevolgd.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik heb meer ideeën dan tijd om alles te realiseren, mijn ideeën komen overal.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Er zijn zoveel adresjes waar ik graag ga eten, een lichte voorkeur naar Italiaans bv Da Gianni in Ham. Maar ik kan ook genieten – bij mooi weer – van een picknick op ‘mijn speciaal plekje’ aan het Albertkanaal te Beringen. Zolang het gezelschap maar goed is en er bubbels zijn.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Mijn allereerste boek, ‘Het Hazenboek’ van Josephine Siebe. Ik herinner me, ik was ongeveer 7 jaar, hoe ik door dit verhaal werd meegesleept. Hierdoor had ik de microbe van het lezen te pakken en heb heel wat boeken verslonden! Helaas lees ik de laatste tijd veel te weinig.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Paolo Giordano en de gedichten van Pablo Neruda.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik hou van verschillende genres muziek, maar ook van stilte. Voor mijn laatste dag opteer ik dan voor een privéconcertje van Jonas Winterland, die me door zijn teksten telkens weet te

ontroeren.
Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik heb niet echt een held(in) in gedachten, maar als ik er dan toch eentje moet kiezen, Assepoester. “Even miracles take a little time” 
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn grote helden en heldinnen zijn de mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen. Zo heb ik onlangs de bezielers van “Ambulance Wens België” leren kennen, zij vervullen de laatste wens van terminaal zieke patiënten. En zo zijn er waarschijnlijk nog heel veel vrijwilligers die er alles aan doen om anderen nog een klein stukje geluk te geven of te helpen. Dàt zijn voor mij de grootste – vaak anonieme – helden.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Mar Adentro” van Alejandro Amenábar, een aangrijpende film over recht op euthanasie.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Uiteraard is het belangrijk om het financieel te redden. Ik denk dan niet alleen aan de nodige rekeningen die betaald moeten worden, maar ik hecht ook heel veel waarde aan kwaliteitsvolle canvasdoeken en verf. Daarom alleen al moeten er de nodige financiële middelen zijn.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik adem kunst. Kunst is mijn leven en mijn werk, kan me geen leven zonder voorstellen.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn zoon, mijn familie, vrienden en klanten die me steeds weten te stimuleren om verder te gaan.
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik ben een einzelgänger, werk het liefst alleen. Maar toch is het nodig om me te omringen met kunstenaars die prachtige kunstwerken maken, zodat ik een mooi geheel kan aanbieden in mijn galerij. Momenteel werk ik samen met een leuk groepje kunstenaars, die elkaar perfect aanvullen. 
Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Elk project is voor mij even belangrijk. Of het nu een nieuwe tentoonstelling is of een workshop, ik doe het steeds even graag en met heel veel zin.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Heb niet direct iemand in gedachten, maar hoop toch nog een aantal kunstenaars te ontmoeten die hun passie kunnen overbrengen in hun werk.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? eleven11 artgallery te Beringen.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van alle personen die passioneel met iets bezig zijn, of het nu kunst is, muziek, schrijven of zelfs een bedrijf runnen met passie. Om er dan toch ééntje te noemen, kunstenaar/schrijver Ivo Konings, die binnenkort gast exposant is in mijn kunstgalerie.
Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via www.helena-olewicz.be of www.eleven11.be

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s