Passie Pensioneert Nooit voor Maartje Symons

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is het ondernemerschap en het aangaan van toffe samenwerkingen. Het matchen van kwaliteiten en het helpen groeien van mensen en bedrijven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Rust. Klein, niet te veel. En van daaruit een gevoel van vrijheid ervaren.

Wat is mijn grootste angst? Dat mijn kinderen ongelukkig zijn of iets ergs overkomt. En eenzaamheid. Oh ja, en dat mijn vliegtuig neerstort.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het ontmoeten van nieuwe mensen en ze helpen met hun verhaal te ontdekken en te maken. Een kans zien en hem grijpen. Grenzen overgaan en dan een vreugdesprongetje maken als iets gelukt is.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Alles moet perfect, ik ben heel erg van de details – ontzettend irritant.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik doe veel te veel – maar dan ook echt te veel. Ik moet beter mijn grenzen aangeven en vertrouwen op anderen.

Wanneer zou ik liegen? Ik kan ontzettend moeilijk liegen – eigenlijk helemaal niet. Maar als mensen die ik liefheb het zouden vragen dan zou ik wel heel erg mijn best voor ze doen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Chris Anderson, curator van TED.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ach, er zijn altijd minder leuke dingen. Die zitten bij mij vooral in de uitvoering. Als iets gelukt is, het vreugdedansje is gedaan, dan verlies ik soms mijn interesse.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik ben het meest gelukkig als ik met iemand werk en het lukt om tot de kern te komen. Uit te vogelen waar iemand heel gelukkig van wordt – what makes their heart sing. Dat bij iemand het lampje echt aangaat, dat je dat dan aan iemand ziet. Heerlijk!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je iets doet waar je energie van krijgt dan hoeft dat nooit te stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Haha, nog te veel. Ik kan zeker nog wel meer berusten in dingen, meer accepteren. En dus beter mijn grenzen aangeven en soms dingen aan anderen overlaten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn bedrijf The Workz. Dat het lukt. Dat ik merk dat ik zo’n groot netwerk heb opgebouwd van mooie mensen. Dat ik weer een stap dichter bij mezelf ben gekomen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik hou van Amsterdam. En droom weleens van wonen en werken in de zon (wie niet). Maar dan moet wel iedereen die ik liefheb meeverhuizen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben een hoog sensitief persoon. Dat maakt mij tot wie ik ben met bepaalde uitvergrote eigenschappen. Waaronder trouw, gevoelig, zorgzaam, en overprikkeld.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Als het stil is. Dat is niet plaatsgebonden. Of in een goed gesprek met iemand.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Het liefst de vertrouwde plekken waar ik de mensen ken en waar we vaak komen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Long walk to Freedom – Nelson Mandela. Niet specifiek aan te wijzen hoe het mij beïnvloed heeft. Dat doet het eigenlijk nog steeds. Het verhaal geeft zo veel dingen. Kracht, rust, begrip en ook energie, vechtlust, passie.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik hou erg van de thrillers van Karin Slaugther.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Mijn broertje maakt muziek. Hij kan prachtig zingen en daar zou ik dan graag naar luisteren. En Madonna en Gloria Estefan.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pippi Langkous – heerlijk, die vrijheid blijheid.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn moeder, definitely! Zij is zo moedig, dapper en zorgzaam. Lief, sterk en gigantisch positief.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Begin Again vond ik een heerlijke film. Het gevoel dat die film mij geeft. Het gevoel dat alles mogelijk is. De muziek in de film is ook erg fijn.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Financiële vrijheid geeft veel meer ruimte om TIJD vrij te maken. Tijd om met mensen te praten, te ontdekken, te leren en te creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Niet heel bewust. Kunst zit voor mij in kleine dingen, in het onverwachte.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat zijn toch mijn kinderen, mijn man en mijn ouders – en gelukkig maar. Heel fijn, die onvoorwaardelijkheid.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Daar kan altijd iemand bij. Leuke, lieve, oprechte, geïnteresseerde mensen – kom maar op!

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Het verder ontwikkelen van mijn bedrijf. Het zoeken van nieuwe samenwerkingen. Wie weet wat er allemaal komen gaat. Projecten waar ik blij van word. En het project Maartje, dat houdt nooit op.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 Chris Anderson van TED.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Via onze website www.theworkz.nl. Maar ik hoop ook dat ons lukt om wat meer naar buiten te treden in 2018. Daar zijn we nog wat onzeker en bescheiden in.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Mijn vriendin Mariette Oostinjen. Zij is haar eigen weg aan het vinden middels haar nieuwe bedrijf Helder, heel mooi om te zien.

Hoe kun jij contact met mij leggen? Op www.theworkz.nl staan mijn gegevens. En via Linkedin – https://www.linkedin.com/in/maartjesymons/.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s