Passie Pensioneert Nooit voor Suzanne de Bruin

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat ik mensen kan inspireren, bewustwording kan creëren op onze levensstijl en met liefde verandering teweeg kan brengen. Ik vind het geweldig dat ik dit op verschillende manieren kan doen: zo geef ik yoga lessen, schrijf ik artikelen en sta ik open voor alle samenwerkingen waarin krachten gebundeld worden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat ik met vrienden en familie mag genieten van alle kleine en grote dingen in het leven. Dat ik nieuwe mensen mag ontmoeten, van hen mag leren en samen met hen nieuwe dingen mag creëren. Dat ik de wereld mag ontdekken. En dat ik zonder stress en financiële zorgen kan werken aan mijn dromen en daarmee positieve verandering teweeg kan brengen. We hebben het tenslotte wel over ultiem geluk 😉

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is dat mijn perfectionisme en de hoge eisen die ik aan mezelf stel, mij zo in de weg gaan zitten dat ik mijn werk niet aankan. Ik ben eerder in die valkuil getrapt en ben me er dus van bewust. Het is aan mij om hier een weg in zien te vinden, die voor mij werkt. Elke dag opnieuw. Ik wil voorkomen dat anderen ook in die valkuil vallen, wat best makkelijk gebeurt in onze veeleisende maatschappij. Dit is een van de redenen waarom ik met yoga (en mijn bedrijf) ben begonnen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De blije, enthousiaste en ontspannen gezichten na mijn yogalessen. Dat maakt me echt gelukkig. Daarnaast houd ik er onwijs van dat nu ik mijn eigen bedrijf heb, ik ál mijn creativiteit en dromen tot uitwerking kan brengen. Die vrijheid vind ik echt heerlijk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik de neiging heb de mensen in mijn nabije omgeving snel af te snauwen op het moment dat ik me gestrest voel. Hier ben ik niet trots op, zeker omdat ze dat totaal niet verdienen. Maar wederom ben ik mezelf hiervan bewust, wordt eraan gewerkt en heb ik het geluk dat onvoorwaardelijke liefde bestaat.

Wat is mijn grootste valkuil? De combinatie van eigenschappen die mij een heel krachtig en energiek persoon maken, zijn tegelijkertijd mijn grootste valkuil. Enthousiasme, perfectionisme en ongeduld. Deze drie eigenschappen zorgen ervoor dat ik dingen creëer en mijn plannen van de grond komen, maar ze kunnen me ook de kop kosten wanneer ik hierin doorsla. Balance is the key (I need to find).

Wanneer zou ik liegen? Hmm lastig, ik ben namelijk geen voorstander van liegen. Ik denk dat ik wel eens ‘lieg’ als ik on the spot iemand iets moet antwoorden, wat ik zelf nog niet helemaal uitgevogeld heb. Dan kan ik wel eens ‘ja’ zeggen terwijl later blijkt dat het ‘nee’ was. Als het belangrijk is, dan kom ik er altijd later nog even op terug.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Rachel Brathen, zonder twijfel. Een jonge vrouw en collega-yogadocent, die met haar openheid over zowel de mooie als nare dingen in het leven en met haar prachtige kijk op de wereld mij elke keer opnieuw inspireert.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Haha, dat weet ik nog niet! Mijn bedrijf en het werk dat ik doe is voor mij nog heel nieuw, dus op het moment heb ik nog niet ontdekt wat ik niet leuk vind.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nu. Ik ben heel gelukkig met de kans die ik mezelf geef om mijn eigen bedrijf te beginnen, zodat ik mijn dromen vorm kan gaan geven op mijn eigen manier.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer ik vanuit liefde en plezier werk, kan ik het eigenlijk geen werk noemen. Het is mijn passie, en die zal nooit verdwijnen. Je kunt niet pensioneren van de kern in jezelf.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niet per se iets. Ik wil heel graag leren hoe ik het makkelijker kan maken voor mezelf en hoe ik kan groeien als persoon. Natuurlijk heb ik eigenschappen waar ik minder blij mee ben, maar dat is ook een deel van mij en dat heeft me gebracht waar ik nu ben. En daar ben ik dik tevreden mee. Veranderen niet, groeien wel.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat mijn concept om privé yogales aan huis te geven van de grond komt en dat ik afgelopen week mijn eerste paar cliënten had. Daarnaast heb ik een tijdje geleden mijn voorbeeld blogster benaderd met de vraag of ik haar mocht interviewen. Daar reageerde ze enthousiast op en afgelopen week mocht ik het interview afnemen!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik denk dat Nederland altijd mijn thuisbasis blijft. Het is mijn droom om ooit de wereld over te reizen om workshops te geven en mensen te inspireren. Dus leven en werken: overal! Zolang ik maar wel ‘thuis’ kan komen in Nederland.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik wilde zeggen: mijn gitaar, maar toen dacht ik wat dieper na. Mijn lichaam is het kostbaarste bezit. Hoe filosofisch (of misschien zelfs zweverig) het ook klinkt, zonder lichaam of met een ziek lichaam, kan ik niet doen wat ik graag wil doen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat zijn er twee. Ongeduld en creativiteit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Elke plek waar ik kan praten met anderen of nieuwe mensen kan ontmoeten. Ieder mens laat mij weer nieuwe ideeën of inzichten zien en op die manier inspireren ze mij. Gewoon door wie ze zijn en dankzij hun ervaringen en meningen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Dat is een klein café in Hendrik Ido Ambacht, aan het water. Water maakt mij altijd zo rustig, dat is waarom het zo’n heerlijke plek is voor een broodje of een gezellige kop koffie.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Mijn filosofieboeken op school vond ik altijd reuze interessant, maar het boek ‘De weg naar verandering’ van Dr. Wayne Dyer heeft letterlijk mijn ogen geopend. Het is een boek waarin de 81 verzen van het taoïsme worden uitgelegd op een prachtige, diepzinnige, maar duidelijke manier. Het liet me de wereld echt op een andere manier ervaren.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Dat hangt van het genre af. Soms heb ik zin in diepe boeken of boeken over yoga. Dan zou ik zeggen Dr. Wayne Dyer of Bernie Clark. Maar heb ik zin in fictie of romantiek, dan zou ik Veronica Roth of Chantal van Gastel naar boven brengen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? In eerste instantie dacht ik aan Ludovico Einaudi of ‘Comptine d’un autre été, l’après-midi’ van Yann Tiersen. Toen besefte ik dat ik geen muziek wil luisteren die me diep raakt en ontroert op mijn laatste dag. Dan zou ik kiezen voor akoestische gitaarmuziek, die niet al te treurig is.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Moana, van de nieuwe Disney film. Ze is de dochter van het stamhoofd. De stam waarin zij is opgegroeid, is heel hecht en traditiegetrouw. Toch wordt ze al heel haar leven aangetrokken tot de zee en besluit ze uiteindelijk haar hart te volgen en de zee op te gaan. Op die manier redt ze uiteindelijk ook haar volk van de afgang.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? De mensen met een pure en mooie intentie, die eerlijk en rechtvaardig zijn en altijd hun eigen normen en waarden naleven zonder daarbij anderen te kwetsen of minderwaardig te laten voelen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Lastig! Dat hangt ook weer van je stemming af. De eerste film die bij mij écht indruk maakte, keek ik op mijn zesde. Dat was Titanic, met zijn ultieme romantiek en spanning (lekker cliché). Mocht je in de stemming zijn voor minder romantiek, maar meer mind-blowing films, dan zou ik Lucy aanraden!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat heb je als je niet door budget beperkt wordt in het uitwerken van je ideeën en dromen. Lijkt me heel bijzonder, zeker als je het kan inzetten om de samenleving en de aarde een stukje mooier te maken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Als het gaat om kunst in de zin van beelden, schilderijen en de gedachtegang daarachter, dan op het moment niet zo veel. Maar kunst in de zin van mooie dingen creëren, op welk vlak dan ook, speelt een hele grote rol. Namelijk de rol van inspiratie en motivatie.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Wederom een cliché: mijn ouders. Met aandacht luisteren ze altijd naar wat ik te vertellen heb, ook al hebben ze het al honderd keer gehoord (wat weleens voorkomt als ik heel enthousiast ben). Ook weet ik dat ze altijd eerlijk zullen zijn, waardoor ik kan blijven groeien als mens.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? 2017 is bijna voorbij, maar in dat jaar heb ik met verschillende mensen gewerkt die voor mij als voorbeeldfunctie dienen of die ik heel interessant vind. Super gaaf! Volgend jaar hoop ik dit door te kunnen zetten en wie weet wat voor moois er op mijn pad komt. Samenwerken met een duurzaam bedrijf in yogamatten/kleding of een gaaf tijdschrift lijkt me geweldig!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? As we speak zit ik middenin allemaal projecten in spé. Zo ga ik bijvoorbeeld samenwerken met een voetreflexologe, mag ik nog meer blogs gaan schrijven voor verschillende platformen en kan ik mijn yogalessen uitbreiden. Ik kijk ontzettend uit naar al deze projecten.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Als dat zou kunnen, Rachel Brathen! Ik geloof heilig in ‘niet geschoten is altijd mis’ en dat leef ik dan ook na, dus wie weet.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik hoop overal en nergens! Het lijkt me onwijs gaaf om het land (en de wereld) over te reizen voor mijn werk. Omdat ik in Ridderkerk (Zuid-Holland) woon, zal mijn uitvalsbasis voorlopig in de regio Drechtsteden zitten. Dit omdat ik zowel privé lessen, yoga op de werkvloer als yogalessen op sportscholen aanbied.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Nienke Thurlings.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via http://www.suzenbysuus.nl of info@suzenbysuus.nl,  www.facebook.com/SUZENbySUUS/

Ben je nieuwsgierig, heb je interesse in een yogales of heb je een leuk idee om onze krachten te bundelen? Ik hoor het graag!

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s