Passie Pensioneert Nooit voor Sander den Das

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Samen met de andere bandleden van Black Operator werken aan een nieuw eigen nummer blijft voor mij een geweldig proces. Ook het traject daarna is tof. Het live spelen, opnemen en uitbrengen. Pas als iets echt van jezelf is ervaar ik dat. Ik zou wat dat betreft nooit alleen in een coverband kunnen zitten omdat ik altijd de drang moet voelen om iets te maken wat nieuw is.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezond blijven en zo lang mogelijk omringt zijn door mensen die je dierbaar zijn. Dat overstijgt eigenlijk alles. Als ik het trieste nieuws rond bijvoorbeeld Anne Faber hoor en zie, dan realiseer ik me eens te meer dat al het andere compleet relatief en bijzaak is. Soms belangrijke bijzaak maar bijzaak desalniettemin.

Wat is mijn grootste angst? Mensen te verliezen die je het meest dierbaar zijn. Mijn vriendin, familie en vrienden zijn me alles waard.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik hou er van om creatief bezig te zijn. Het maken van eigen muziek en alles wat daar aan hangt. Van optreden, repeteren, een nieuwe clip schieten tot aan een nieuwe song schrijven op mijn akoestische gitaar. Tof om progressie met je bandleden te kunnen delen en een grove schets uit te groeien tot iets wat andere mensen ook tof vinden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan om de lieve vrede te bewaren of om conflicten uit de weg te gaan wel eens te meegaand zijn. Daar baal ik dan achteraf van. Aan de andere kant soms ben ik dat juist weer helemaal niet, en sta ik juist (te) erg op mijn strepen.

Wat is mijn grootste valkuil? Ongeduld. Ik wil wellicht de ladder naar potentieel succes wel eens te snel beklimmen, en kan me er dan wel eens te druk om maken als eea niet snel genoeg gaat.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als ik zeg nooit te liegen 😉.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Zonder mensen op een voetstuk te willen plaatsen bewonder ik mensen die hun eigen koers varen en doen waar hun hart naar uit gaat zonder daarbij al te veel concessies te doen. In de muziek zijn dat bijvoorbeeld mensen als Nick Anderson van de Hellacopters en Jack White. Ik hou van die eigenzinnigheid. En Slash is cool, punt!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Heb je even… de muziek business is helaas ook in Nederland vaak een wereldje waar de gunfactor en vriendjespolitiek een veel te grote rol spelen. Dit resulteert helaas in vervlakking van het muzikale landschap en zorgt er voor dat veel goede bands geen kans krijgen omdat ze net even niet de juiste contacten paraat hebben. Tevens roeptoetert in de muziek business iedereen elkaar veel te veel na. Ik kan daar na al die jaren nog steeds slecht tegen als het mijn pad weer eens kruist.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Geluk in mijn werk haal ik uit allerlei dingen en ik zie het als een ladder waarop je steeds weer een trede omhoog klimt. Van het allereerste optreden tot aan een mooie gig in Paradiso, maakt eigenlijk niet uit. Maar met Black Operator was dat toen onze gitarist Michiel en ik onze vorige single Mr. Preacherman schreven. Toen wist ik dat we iets heel bijzonders hadden en dat het qua muzikale richting helemaal goed zat.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik hoop dat ik alle ideeën in mijn kop heb vastgelegd voordat ik met pensioen moet/mag.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets, tis wat het tis.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ehm tekenen van platencontract, plaat uitbrengen en touren langs alle grote Nederlandse festivals en zalen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In mijn huidige woonplaats Amsterdam heb ik het uitstekend naar mijn zin, en ik hoop er nog lang te wonen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn vriendin Annemarie (alhoewel bezitting klinkt niet erg vriendelijk haha) en uiteraard de gezondheid van alles en iedereen die me dierbaar is. Grappig, ik ben niet materialistisch. Veel muzikanten kunnen intens geilen op een mooie gitaar of ander instrument. Ik heb dat totaal niet, nooit gehad ook. Gaat mij om de muziek, instrumenten zijn voor mij slechts gebruiksvoorwerpen om dat te creëren. Al komt het uit een wasmachine, het zal me een zorg zijn…

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mmm mensen zeggen wel eens dat ik grappig loop. Maar goed het brengt me waar ik wezen moet.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Avondje uit in Amsterdam werkt prima. De stad voedt me constant met al z’n prikkels. Maar een goed idee kan overal oppoppen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik hou erg van No-nonsense plekken als biercafe De Gollem bijvoorbeeld. Lekker speciaalbiertje en patat met stoofvlees of zo. Maar kom qua uitgaan ook heel graag in Paradiso of de Nieuwe Anita.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De onofficiële bio van Guns n Roses. Geweldig om te lezen hoe de band zich opwerkte van de keiharde LA clubscene naar de wereldtop.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik hou erg van Scandinavische thrillers. Jo Nesbo of zo.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Als het de laatste is laat het dan maar een lang nummer zijn. Ik denk Appetite For Destruction. De debuutplaat van Guns ‘n Roses. Eigenlijk een van de weinige platen is me in zijn totaliteit nooit verveeld.

Wie is mijn held of heldin in fictie? James Bond (iedere man die anders beweert liegt dat hij barst) , Columbo (ik hou van antihelden) en de door Clint Eastwood gespeelde ‘man with no name in Sergio Leone’s “Dollar” trilogie, Clint is sowieso cool.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Op filmgebied dus Clint Eastwood. Waar voormalig topacteurs als De Niro en Pachino tegenwoordig het ene na het andere twijfelachtige vehikel van een film maken, levert Eastwood nog steeds de ene na de andere parel af. Zowel als regisseur als acteur een vakman puur sang en met recht de laatste levende Hollywood legende.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De actiethriller ‘The Wariors’ moet je gezien hebben. Waanzinnige soundtrack en de film over straatbendes toont een geweldig beeld van het grauwe New York in de 70s. Ook ‘Duel’, het uitstekende regie debuut van Spielberg met Dennis Weaver in de rol van zijn leven is een parel die niet iedereen kent en waarmee Spielberg zijn talent al vroeg liet zien.

Oh en kijk eens verder terug dan wat Netflix je voorkauwt. Naar de oude meesterwerken van The Marx Brothers en Laurel en Hardy bijvoorbeeld. Over talent gesproken...

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Mijn baan stelt me in gelegenheid om niet te veel concessies in deze baan te hoeven doen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik ga graag naar musea, met name de Hollandse meesters uit de gouden eeuw vind ik tof. Maar ik hou ook van goede fotografie. Vooral foto’s van oude straatbeelden kan ik uren naar kijken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is mijn vriendin Annemarie. Zij steunt me onvoorwaardelijk, en durft me ook te vertellen als iets niet goed is.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met mijn Black Operator bandleden natuurlijk!

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? We zijn met Black Operator net begonnen aan de opnames van ons debuutalbum wat volgend jaar moet gaan verschijnen. Eerst komt er volgende maand nog een single met videoclip uit dus daar kijk ik erg naar uit.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Ik ken heel veel mensen in de muziek en het is altijd leuk om weer eens iemand tegen te komen die je al even niet gezin heb. Maar concreet zou ik de jongens van mijn vorige band The La La Lies wel weer eens willen spreken. Veel te lang geleden maar het komt er zomaar niet van, oprecht benieuwd hoe het met ze gaat.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? We zijn te vinden op alle digitale platforms en onze nieuwe single “Marita” komt binnen enkele weken uit. Tevens spelen we binnenkort vast wel weer eens bij jou in de buurt. Hou dus onze Facebookpagina in de gaten!

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Ik zou mijn beste vriend Ed Schouten willen uitnodigen. Hij is klokkenmaker van beroep en dat is zeker ook zijn passie. Hij kan je daar alles over vertellen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

www.facebook.com/blackoperator

www.blackoperator.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s