Passie Pensioneert Nooit voor Arianne Abbestee

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het meerstemmig zingen van eigen arrangementen met mijn vocalgroep de Meisjes met de Wijsjes. En eigen nummers die ik eerst alleen zelf op de piano heb geschreven compleet maken met mijn band.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De vrijheid hebben om dingen te doen die je leuk vindt.

Wat is mijn grootste angst? Dat iemand van wie ik houd iets ergs overkomt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik bezig kan zijn met mijn passie en grotendeels zelf kan bepalen hoe, wat en wanneer ik iets doe.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan dwangmatig zijn en ben soms ongeduldig, dan kan ik bot uit de hoek komen.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik een beetje dwangmatig kan zijn in hoe ik wil dat iets wordt uitgevoerd en dat het dan ook af moet. Ik moet mezelf met regelmaat vertellen dat er morgen weer een dag is.

Wanneer zou ik liegen? Als ik iemand door de waarheid te vertellen heel erg zou kwetsen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik vind Ed Sheeran en Adele bewonderenswaardig. Ed Sheeran omdat hij zo veelzijdig is en met allerlei soorten muziekstijlen en nummers wegkomt. Dat vind ik bemoedigend voor mijn eigen werk. Ik vind het ook leuk om niet alles in hetzelfde genre te schrijven. Adele bewonder ik omdat zij overkomt als een puur mens, geen schone schijn, doet haar eigen ding. Ed Sheeran overigens ook.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het feit dat ik zelfstandig ben betekent ook dat ik mijn administratie moet bijhouden. Ik kan het, maar leuk is anders.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik vind zoals gezegd het moment dat ik samen met mijn band een nieuw nummer aan het uitwerken ben altijd gelukzalig. Het ontstaan van het totaalplaatje dat tot dan toe alleen nog maar in mijn hoofd zat is een magisch moment. Ook houd ik van het proces van een nummer opnemen in de studio tot het uiteindelijke resultaat op cd. Het geeft een kick om je eigen nummers compleet afgemixt en gemasterd door de speakers te horen. Daarnaast geniet ik altijd van het optreden met mijn vocalgroep de Meisjes met de Wijsjes. Het leukst is het wanneer je het publiek goed kunt zien en echt contact kunt maken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie kan wat mij betreft niet pensioneren, omdat het niet aanvoelt als werk maar juist als vrijheid, geluk. Het lijkt me dan ook essentieel dat je ergens gepassioneerd over bent en als je dat niet bent om dan je passie te vinden. Passie kan wat mij betreft overal in zitten. Ik heb niet alleen passie voor muziek, maar bijvoorbeeld ook voor badminton en interieurstyling; daar word ik dolgelukkig van. Liefde is natuurlijk ook een vorm van passie, liefde voor je partner, familie en vrienden. Dat lijkt mij een noodzakelijk onderdeel in je leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?  Ik zou wat minder dwangmatig willen zijn in hoe iets “moet”. Lekker loslaten en aan een ander toevertrouwen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat is voor mij persoonlijk het uitbrengen van een EP en single met mijn soloproject ‘Arianne’. Dankzij deze EP heb ik ook wat mooie kansen gehad. Bijvoorbeeld optreden bij Radio 2 en Veronica, deelnemen aan de Grote Prijs van Nederland en op mooie podia staan zoals Paradiso Amsterdam en Noorderzon Groningen. Voor de Meisjes met de Wijsjes is dat denk ik het feit dat wij onze eigen theatertour gaan doen begin 2018. Momenteel zijn we daarvoor aan het crowdfunden via Voor de Kunst. (https://www.voordekunst.nl/projecten/6267-de-meisjes-met-de-wijsjes-theatertour). Verder hebben we een heleboel leuke en bijzondere optredens mogen doen. Onder andere met Willemijn Verkaik en René van Kooten.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben tevreden met waar ik op dit moment leef en werk; Haarlem, Nederland. Mijn vriend en ik zeggen wel altijd tegen elkaar dat we ‘later’ misschien nog wel eens een bed & breakfast willen beginnen in een iets landelijkere, warmere omgeving.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn dag- en fotoboeken van vroeger. Eigenlijk is alles te vervangen behalve dat.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik altijd positief en opgewekt probeer te zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Op de fiets.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik heb niet één favoriete plek. Afhankelijk van mijn stemming vind ik het heerlijk om te wandelen en bijvoorbeeld bij een pannenkoekenhuis te eten. Maar ik kom ook graag bij Anne&Max voor een lekkere high tea, of ieder andere gezellige lunchroom of restaurant. Haarlem heeft wat dat betreft enorm veel te bieden.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Wauw, moeilijke vraag. Ik denk, zonder dat ik weet waarom, meteen aan kinderboeken van Roald Dahl, Annie M.G. Schmidt, Jacques Vriens en Carry Slee. Maar wat voor een invloed die op mij hebben gehad… Ik denk wel dat ik de stijl van Annie M.G. Schmidt als inspiratiebron heb voor hoe ik komische, verhalende, Nederlandse liedteksten schrijf.


Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik ben erg fan van de komische, bizarre boeken van Jonas Jonasson, maar houd ook van het verhalende en sfeervolle van Khaled Hosseini en Carlos Ruiz Zafón. Daarnaast ben ik fan van Griekse Mythologie en lees ik graag vertalingen door Imme Dros.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik denk oude soul en jazz. Dat geeft me een warm, huiselijk gevoel. Al is de cd ‘Every Kingdom’ van Ben Howard al jaren mijn favoriet.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Donald Duck. Niet omdat hij zo’n schoolvoorbeeld is van hoe een mens zou moeten leven, maar omdat ik enorm om hem kan lachen en het hele tijdschrift een nostalgische waarde voor me heeft.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real lifeMensen zoals Boyan Slat, de bedenker van The Ocean Cleanup. Mensen die zich inzetten voor het behoud van de natuur en de aarde en daadwerkelijk een verschil weten te maken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Jeetje… The Green Mile komt als eerste bij me op. Prachtige film, heeft destijds veel indruk op me gemaakt. Maar er zijn zo veel mooie films!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dan denk ik aan het feit dat ik zanglessen geef om mijn vaste lasten te kunnen betalen en commerciële optredens doe voor de extraatjes. Voor het creëren van je eigen muziek en concept krijg je niet betaald, terwijl je daar wel het drukst mee bent.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?  Dat kan soms een inspiratiebron zijn. Vooral beeldende kunst vind ik soms heel mooi, die laat ruimte voor je eigen interpretatie van het verhaal om het beeld heen. Ik heb bijvoorbeeld meegedaan aan ArtRocks en heb toen een lied geschreven bij Petite Chouette, een beeld van een uiltje van Pablo Picasso. (https://www.youtube.com/watch?v=d2RW859Sjfc)

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Voor mijn eigen werk heb ik een paar heel trouwe fans, maar het is een beetje vreemd om die hier bij naam te noemen, vind ik. Dat geldt ook voor de Meisjes met de Wijsjes. Mijn ouders en vriend zijn trots op mij en ons en dat is heel waardevol voor me.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met de Meisjes lijkt het me leuk om met een bekende Nederlandse artiest een nummer op te nemen. Marco Borsato zou heel gaaf zijn bijvoorbeeld.

Naar welk project in 2018 kijk ik uit? Ik heb erg veel zin in de theatertour ‘Tegeltjeswijsheid’ die we met de Meisjes gaan doen. Deze loopt van januari t/m april 2018. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen en zoals genoemd de crowdfunding. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat en kan niet wachten om de podia te betreden.


Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Het lijkt me ook wel gaaf om eens met een goede arrangeur de arrangementen van de Meisjes te bekijken en wie weet nog meer tips en tricks leren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018De Meisjes met de Wijsjes spelen door het hele land. Vooral de theatertour is een ideale gelegenheid om ons te zien, dat zijn allemaal openbare voorstellingen. Verder spelen we vaak op besloten (bedrijfs)feesten, dus dat is wat lastiger. Met Arianne speel ik momenteel (bijna) niet, omdat ik mijn repertoire aan het vernieuwen ben. Wanneer ik genoeg nieuwe nummers heb en weer kriebels krijg om het podium te betreden zal dat waarschijnlijk in de regio Noord- en Zuid-Holland zijn.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Daisy Correia of AINA kunnen denk ik ook een mooie visie geven op Passie Pensioneert Nooit.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Mijn contactgegevens vind je op www.arianneabbestee.nl. Ook kun je via deze site mijn andere websites en social media kanalen vinden.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s