Passie Pensioneert Nooit voor Sanne Nelissen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk is om mensen te ondersteunen bij het realiseren van hun plannen. Dit ligt echt aan de basis van mijn werk als cultuurscout.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk zit voor mij in de kleine dingen. Samen met m’n vriend en kind op de bank, een regenboog zien, een complimentje krijgen. Onlangs nog kreeg ik een berichtje van een vriendin die aangaf dat mijn nieuwe huis heel prettig aanvoelt. Daar word ik echt heel gelukkig van.

Wat is mijn grootste angst? Het verliezen van dierbaren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het moment dat initiatiefnemers er achter komen dat ze zelf een heel mooi evenement hebben kunnen neerzetten nadat ze langs zijn geweest. Partijen samen hebben kunnen brengen die elkaar naar een hoger plan brengen. En natuurlijk dat er door mijn komst als cultuurscout meer gebeurt op het gebied van kunst en cultuur in mijn gebied en mensen hiermee in aanraking komen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan scherper in mijn antwoorden zijn dan dat ik het ook zo bedoel.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik wil het mensen graag naar de zin maken en vind het daarom lastig om af en toe ‘nee’ te moeten zeggen.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als het nodig mocht zijn of als het gaat om een leugentje om bestwil om bijv. iemand te verrassen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik heb een paar collega’s waarvan ik vind dat zij het erg goed hun werk doen. Hun manier van werken, hun inzet en het overzicht wat ze hierbij hebben en bewaren.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik houd het minst van de administratie en verslaglegging die bij mijn werk komt kijken. Ik ben liever ‘buiten’ bij de mensen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Laatst nog, toen ik in de buitenlucht mocht werken. Ik mocht toen nationaal en lokaal bekende dichters interviewen. Mensen die hun passie vinden in hun werk en dit op papier kunnen zetten en voordragen en waar anderen van mogen meegenieten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie is geen werk, dus het is iets wat altijd zal blijven en niet zal verdwijnen. Het is een beetje als dromen, als je niet meer droomt dan is er weinig om voor te leven. Ik vind dat als je niet ergens een passie voor hebt, dat je wel wat mist in je leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Jee, wat een vraag. Wat zou ik aan mezelf willen veranderen…denk denk…de scherpe kantjes mogen van mij wel eraf (zie ook minst aantrekkelijke eigenschap) en meer vertrouwen in mezelf hebben.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het uitzetten van de Cultuurprijs in IJsselmonde en het opzetten van de Cultuurprijs in Hillegersberg-Schiebroek. Dit is een prijs voor iedereen met een tof idee op het gebied van kunst en cultuur in het eigen gebied. Iedereen die woont of werkt in het betreffende gebied mag deelnemen en het plan moet binnen een jaar gestart of gerealiseerd zijn. Het is laagdrempelig en daardoor voor iedereen mogelijk om deel te nemen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik heb het wel naar mijn zin waar ik nu zit maar als ik dat los zou laten, zou ik toch graag in de warmte werken en leven. Een mooi sociaal project waarbij ik mensen kan helpen en in mijn vrije tijd erop uit kan trekken om van mooie natuur te genieten in een aangenaam klimaat.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? De reizen die ik heb gemaakt, zij hebben bijgedragen aan hoe ik nu in het leven sta. Het zijn herinneringen die niemand je meer af kan nemen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben een gevoelsmens, sociaal, heb een luisterend oor en als ik het erg naar mijn zin heb, kan ik best druk en aanwezig zijn.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dit kan overal zijn; in een drukke winkelstraat of als ik in mijn eentje door een park wandel.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Met mijn vrienden in het park. Kleedje mee, iets te eten en te drinken, genieten maar.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het boek ‘Op blote voeten’ van Marlo Morgan. In dit boek gaat het over je ontwikkeling en dat je dit moet vieren ipv het aantal jaar dat je bent geworden. Nu houd ik wel van een feestje, maar het vieren van je ontwikkeling vond ik wel een eye-opener.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Roald Dahl, Wouter Stips, Jill Mansell, Edward van de Vendel. Met name ‘Ik juich voor jou’ van Edward van de Vendel vind ik fantastisch. Zo mooi en pakkend geschreven, zeker het gedichtje over This varkentje die turnkampioen wil worden.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Op dit moment zou het muziek zijn van Danny Vera en daarnaast muziek waar ik niet zo zeer naar zou willen luisteren maar gewoon hard mee mee kan zingen en voor een laatste keer erop dansen.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pippi Langkous. Doen waar jezelf zin in hebt en geen gevaar en problemen zien.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Niet heel origineel maar dit zijn mijn vriend en zoontje van 2. Mijn vriend omdat hij zo goed met mij kan omgaan en ik volledig mezelf mag en kan zijn en mijn zoontje is mijn kleine held omdat ik vind dat hij het zo goed doet. Hij is grappig en snapt al een heleboel.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Le fabuleux destin d’Amélie Poulain. Een mooie Franse film die zich afspeelt in Parijs en een beetje vreemd en gek is.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dit zegt mij dat ik werk om geld te verdienen om mezelf verder te ontwikkelen en ruimte te hebben om de dingen te doen die ik wil doen om bijv. te reizen, te trouwen, uit eten gaan etc. Geld maakt niet gelukkig, maar het helpt er absoluut bij!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt zeker een rol in mijn leven. Ik heb aardig wat gereisd in de afgelopen jaren en van elke reis heb ik een kunstvoorwerp meegenomen. Veelal doeken (o.a. uit Sri Lanka, Thailand en Cuba) maar ook voorwerpen uit Indonesië, Vietnam, Peru en Ecuador. In mijn werk staat kunst centraal om als middel om in te zetten ter bevordering van de sociale samenhang in mijn gebied.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is met stip mijn zoontje. Die kan al van ver roepen ‘MAMA!’ en op je af stormen zonder zich af te vragen of het wel past als je aan het werk bent. Heerlijk!

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik zou niet zo 1,2,3 iemand kunnen noemen; maar hoop elke dag nog nieuwe mensen te ontmoeten die een mooi idee voor het gebied hebben en waarbij ik kan ondersteunen om hun idee waar te maken.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het project waar ik dit jaar erg naar uit heb gekeken was een inzending voor de Cultuurprijs, nl. Poëzie in het Park. Op deze dag stonden nationaal- en lokaal bekende dichters met elkaar op één podium en ik mocht deze mensen interviewen. Een project dat voor de eerste maal heeft plaatsgevonden en voor herhaling vatbaar is.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Ik zou graag een aantal stedelijke partijen willen ontmoeten waarmee ik een samenwerking aan kan gaan in mijn gebied Hillegersberg-Schiebroek.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Dat is niet zo moeilijk, ik ben te vinden in Hillegersberg-Schiebroek, Rotterdam. In het gebied op bezoek bij mensen om kennis te maken met nieuwe initiatieven, bij evenementen of af en toe op kantoor aan de Argonautenweg.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Ik ben wel benieuwd naar het verhaal van Ellen Deckwitz.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via his@cultuurscouts.com of 06 34 777 154 http://www.cultuurscouts.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s