Passie Pensioneert Nooit voor Sophie Verdaasdonk

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?  Mensen met dans de kans geven om weer dichterbij zichzelf te komen door hen niet alleen met hun hersens te laten denken, maar ook met hun lijf te laten voelen. Want het is mijn overtuiging dat wij, als mensen, door meer (bewust) te bewegen een betere connectie met onszelf krijgen en uiteindelijk hierdoor ook meer de connectie met anderen gaan vinden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk zit hem in de kleine dingen. Mijn ultieme idee van geluk is de vrijheid hebben om zorgeloos deze kleine dingen te kunnen beleven met je partner, familie en vrienden.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is te leven in een samenleving waarin we de compassie voor elkaar geheel zijn verloren en alleen nog oog hebben voor ons eigen ego en eigen belangen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik elke dag bezig mag zijn met wat ik het liefste doe: dansen! En dat ik met mijn bedrijf Dance to the People steeds een stapje verder kom om dans een bredere maatschappelijke inbedding in onze samenleving te geven.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Op het moment dat iemand mij iets gaat uitleggen wat ik al weet of mij iets twee keer verteld, reageer ik snel geïrriteerd. Het komt voort uit het idee bij mij dat mensen dit doen omdat ze denken dat ik iets niet weet en daardoor voel ik me snel ondergewaardeerd….

Wat is mijn grootste valkuil? Mijzelf wegcijferen. Ik sta altijd klaar voor mijn vrienden, wil nooit een belofte breken en heb moeite met accepteren dat ik niet alles op kan lossen voor anderen. Hierdoor ga ik mezelf geregeld voorbij.

Wanneer zou ik liegen? Echt liegen doe ik nooit, daarvoor ben ik veel te eerlijk en direct. Maar een leugentje om bestwil, zoals het geheimhouden van een surprise party, daar lieg ik graag voor.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Met slechts één naam noemen, doe ik een grote groep mensen tekort. Ik bewonder namelijk alle kunstenaars, dansers en artiesten die leven voor hun passie en – in een samenleving waar kunst niet belangrijk wordt gevonden – niet bij de pakken neer gaan zitten, maar manieren vinden om hun werk voort te zetten. Ik vind dat iedereen die dit doet een groot applaus en mijn bewondering verdient!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Mijn werk is grotendeels geboren uit mijn frustratie dat niemand begrijpt wat de waarde van dans (en kunst) is voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en voor de samenleving. In een wereld waarin meetbaarheid en digitalisering voorop staan, moet ik vaak mensen ervan overtuigen waarom de richting die ik heb gekozen ook waardevol is. En overtuigen doe ik graag, soms wou ik alleen dat het iets minder frequent nodig was

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Elke keer wanneer ik iets losmaak bij mensen met dans. Of dit nu bij mijn leerlingen is op het moment dat er een kwartje valt, bij het publiek dat oprecht geraakt is door het stuk waarin ik dans of bij mensen in het bedrijfsleven wanneer ik zie dat ze eindelijk weer contact maken met hun lichaam.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Heel veel! Het is dankzij mijn passie dat ik zoveel mooie paden in mijn leven al heb mogen bewandelen en het is dankzij mijn passie dat ik nooit zal stoppen om te doen waar ik echt achter sta

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets. Het meest belangrijke wat dans mij ooit heeft gegeven, is ongelofelijk veel zelfkennis. Ik ken mijzelf van binnen naar buiten en heb geen angst om mijn eigen fouten te erkennen en toe te geven. Daardoor accepteer ik mezelf hoe ik ben, inclusief alle mooie en minder mooie kanten. Want het hele pakketje bij elkaar maakt mij Sophie.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik mijn eigen bedrijf Dance to the People ben begonnen waar nu twee mooie concepten uit zijn gerold: beweging en dans integreren in het bedrijfsleven met Change Your Rhythm en dansers direct in contact brengen met mensen uit het bedrijfsleven in onze aankomende conferentie Dance @ Work.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Rondtrekkend over de hele wereld. Ik ben dol op het ontmoeten van nieuwe mensen, het ontdekken van andere culturen en het zien van prachtige landschappen. Dus al reizend werken is voor mij de droom.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn lijf. Zonder mijn lichaam zou ik niet kunnen doen wat ik doe en bovendien liggen in mijn hersenen al mijn mooie herinneringen opgeslagen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik altijd het goede wil zien in mensen en de wereld wil verbeteren. Door mijn omgeving word ik regelmatig naïeve idealist en kleine wereldverbeteraar genoemd en daar ben ik trots op.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Niet een specifieke plek, maar ik krijg de beste ideeën als ik in beweging ben. Dus als ik gewoon een wandeling aan het maken ben, aan het dansen ben of aan het sporten. En dit kan overal (ook op je werk)

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ledig erf. Ik vind het een heel leuk stuk Utrecht waar je goede films kan zien, lekker kan eten en gezellig kan borrelen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Teveel om op te noemen. Ik lees nogal graag en heb van jongs af aan zoveel boeken verslonden, in allerlei verschillende genres. Recent heb ik een boek gelezen over wat er destijds in Palestina allemaal is gebeurd tijdens de vorming van Israël en dat heeft me enorm aan het denken gezet over hoe de geschiedenis zich altijd herhaalt en ook hoe weinig we eigenlijk hierover hebben gehoord op school.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik heb geen favoriete schrijvers. Wel ongelofelijk veel boeken die ik prachtig vond, zoals Terugkeer ongewenst van Charles Lewinsky, Hoe ik talent voor het leven kreeg van Rodaan Al Galidi, Mornings in Jenin van Susan Abulhawa en een schitterend gebrek van Arthur Japin.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Alles van Andrea Bocelli. Mijn vader luisterde tijdens zijn laatste maanden altijd naar zijn muziek en nog steeds roept het zoveel emotie voor me op als ik ernaar luister. En het nummer ‘to hell with the world’ van David Ford. Niet alleen vind ik de titel toepasselijk, het is ook het nummer van mijn vriend en mij.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Hermione Granger. Slimme meid die altijd het beste met anderen voorheeft, actie onderneemt om dingen te veranderen en hallo ze kan toveren!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Iedereen die op welke manier dan ook probeert om deze wereld een betere plek te maken is per definitie mijn held of heldin!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Zoveel mooie films. Closer, Eternal sunshine of the spotless mind, l’Enfant, As it is in heaven, ik kan nog wel even doorgaan.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat je alle tijd en vrijheid hebt om je alleen met je passie bezig te houden en je jouw projecten de aandacht kan geven die ze verdienen. Plus dat je er niet over na hoeft te denken of het wel commercieel genoeg is wat je doet. Door dans een ander imago te geven, ben ik hard op weg om dit voor mijzelf en voor anderen te bereiken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een gigantische rol in mijn leven. Ik zie in de hele wereld om me heen bijvoorbeeld choreografieën ontstaan. Of dit nu is als ik naar prachtige muziek luister, kruisende witte strepen van vliegtuigen in de lucht zie of een druk kruispunt observeer, kunst is het kader waarmee ik de wereld benader en begrijp.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn lieve vriend, Ties. En Jacqueline de Kuijper is als business partner mijn partner in crime.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met iedereen die zich bezig wil houden of al houdt om dans een bredere maatschappelijke inbedding te geven. Ik geloof ontzettend in het idee van sharing is caring, dus werk graag met iedereen samen die dezelfde passie heeft!

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Onze aankomende conferentie Dance @ Work in maart 2018 waarin we matchmaker spelen tussen het bedrijfsleven en de danswereld.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Chrystel Pite, ik bewonder haar choreografieën. Vooral het laatste stuk wat ik van haar gezien heb: The Statement bij het NDT.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Op de conferentie Dance @ Work: www.dancetothepeople.nl of in de aankomende korte dansfilm waar ik recent opnames voor heb gemaakt. En tot die tijd ben ik te bewonderen bij verschillende dansstudio’s in Utrecht en sinds kort ook als actrice bij Prison Escape Breda.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Nienke Jorissen. Ik heb pas met haar gewerkt en zij maakt hele mooie artistieke films met performers.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

sophie@dancetothepeople.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s