Passie Pensioneert Nooit voor Korja van der Werff

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik schilder met enorm veel passie “ Zen landschappen”, dit zijn grafische schilderijen over ‘ t Friese landschap. Ze geven rust, balans, mooie kleuren en ruimte in de drukte van alle dag. Mijn andere passie is loopbaan coaching d.m.v. schilderen, “ loopbaan-schilderen”. Met mijn zelf ontwikkelde schilder methode en coaching , help ik mensen hun passie en droombaan te vinden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik voel me erg gelukkig in de natuur, op een kleedje, met een kopje koffie, schetsend in het Friese weiland. Ik kan me ook heel gelukkig voelen bv onder het eten met de kinderen, mooie gesprekken of heel veel lol. Als er harmonie is. Geluk is voor mij mensen verder helpen met een nieuwe stap in hun leven, met een schilder methode die ikzelf bedacht heb. De prachtige schilderijen die dan ontstaan en de verhalen erachter, daar kan ik nog weken van nagenieten.

Wat is mijn grootste angst? Dat er iets ergs met m’n kinderen en dierbaren gebeurt. Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid die ik heb, dat ik zelf nieuwe dingen kan ontwikkelen en die ook kan echt kan uitvoeren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Zweetvoeten, nee grapje . Teveel tegelijk willen en dan niet kunnen stoppen, ik probeer heel erg de rust te bewaren in mijn/ons leven.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik teveel wil en teveel ideeën heb. Ik moet heel duidelijk keuzes maken.

Wanneer zou ik liegen? Als m’n leven of dat van m’n dierbaren er vanaf hing.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? David Hockney met zijn grafische landschappen. Margaretha Schokker hoe zij ondernemers vanuit haar hart begeleidt en coacht.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Administrrrrraaaaatie

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Tijdens het loopbaan schilderen en coachen van klanten. Prachtig hoe ‘t kwartje valt en hoeveel nieuwe energie dat geeft bij mensen. De geweldige verhalen erachter die mensen je vertellen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als je met passie bezig bent, stopt dat nooit. Dat pensioneert nooit.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat jonger willen zijn, met de ervaringen van nu. Zodat ik nog wat langer van het leven kan genieten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een portret schilderij van een vrouw, met kleuren in harmonie, goed gelijkend, laag over laag, met diepgang. De vriendin van de geportretteerde vrouw werd geraakt door het zien van dit portret, alsof ze haar vriendin om zich heen voelde toen ze het schilderij zag.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? We wonen prachtig, daar ben ik erg blij mee. Ik werk graag in het weiland en zou nog wel eens een werkruimte willen hebben met uitzicht op het weiland.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Dat is de zilveren ring van mijn overleden moeder, die draag ik elke dag. En m’n kinderen, maar die zijn niet mijn bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik tussen de regels door kan lezen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Tijdens een wandeling, die ik geregeld maak, krijg ik de beste ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Mijn favoriete plek is “De Walrus” in Sneek.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De portretten van Chaim Soutine , een boek van Alfred Werner. Zijn portretten hebben grote indruk op mij gemaakt, de kleuren en het kijkje in de ziel vind ik fenomenaal. In mijn portretten kun je ook iets van de ziel terug zien.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Roald Dahl, zijn andere kijk vind ik geweldig ! Bv het sprookje van Goudlokje, waarbij ze niet afgeschilderd werd als lief meisje maar als iemand die huisvredebreuk pleegde. Een soort omdenken.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? “It’s my life”, van Bon Jovi.

Wie is mijn held of heldin in fictie? James Bond, ik hou daarvan. Het ligt er dik bovenop, dus niet te spannend voor mij.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? De schilder David Hockney, met zijn grafische landschappen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De film “Haar naam was Sarah”, prachtig verfilmd, net zo goed als het boek.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat ik geld nodig heb om mij verder te ontwikkelen, te creëren. Daardoor allerlei leuke dingen in het leven kan doen, met mijn gezin en dierbaren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is voor mij een manier om schoonheid te laten zien. te genieten, anders te denken, inspiratie op te doen, ik word er door geraakt.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn kinderen en mijn vader.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met ondernemers die op zoek zijn naar loopbaan coaching d.m.v. schilderen, om ze te helpen bij het nemen van de volgende stap in hun leven, op zoek naar hun droombaan.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Het starten van loopbaan-schilderen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 David Hockney.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mijn Zen-schilderijen hangen van 29 oktober – 23 december in Galerie van Harinxma in Beetsterzwaag. Facebook: Korja – Beeldend Kunstenaar website: http://www.korja-art.com instagram: korja-art

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Theo Tel uit Leek

Hoe kun jij contact met mij opnemen? info@korja.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s