Passie Pensioneert Nooit voor Bon Sjef

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Van niks iets maken.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een utopische gedachte waarin we allen in vrijheid kunnen leven en doen waar we ons op dat moment goed bij voelen. Als dat vandaag muziek maken is en de volgende dag brood bakken is dan moet dat kunnen.
Wat is mijn grootste angst? Dat ik mezelf verlies in het proces van het leven en de stappen en keuzes die ik maak niet meer van mij zijn.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Door mijn werk maak je veel verbindingen met mensen die je normaal niet zo snel zult tegen komen en dat vindt ik mooi.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Te kritisch
Wat is mijn grootste valkuil? Ik vind heel veel dingen leuk om te doen en soms zeg ik iets te snel ‘ja’. Daarmee kan ik mijzelf nog weleens in de nesten werken.
Wanneer zou ik liegen? Ik zou misschien meer moeten liegen om iemand zijn gevoelens te besparen. Ik ben vaak veel te eerlijk en er zijn mensen die daar niet zo goed mee om kunnen gaan.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Kendrick Lamar
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De druk van ‘moeten’ en deadlines. Ik begrijp heel goed dat deadlines nodig zijn om bepaalde doelen te behalen maar soms zijn er dingen die moeten gebeuren in een bepaalde tijdsperiode en dan ligt er vaak heel veel druk op het werk.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen we met onze act Bon Sjef & Phill Ballins op Bevrijdingsfestival 2017 mochten spelen. Op het moment dat ik op het podium stond en er zo’n 200 mensen stonden te springen dacht ik; ‘Dit is wat ik voor de rest van mijn leven wil doen’.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat, als je 100 jaar mag worden je nog steeds passie in je leven zult hebben.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik heb soms weleens last van de drang om mezelf te bewijzen tegenover anderen. De enige persoon die ik moet overtuigen ben ikzelf en dan volgt de rest vanzelf als je geloofwaardig bent.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb al heel veel grote dingen mogen doen in mijn leven en ik ben nog niet eens toe gekomen aan het aller grootste. Maar hetgeen wat mij altijd bij zal blijven is dat ik voor (toen nog prinses) onze koningin Maxima heb mogen optreden in de Jaarbeurs.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Iedereen droomt van in een warm land wonen, maar hier in Nederland hebben we het goed dus ik blijf hier voorlopig nog wel even.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik hecht zelden waarde aan bezittingen. Ik heb wel veel spullen maar spullen zijn altijd vervangbaar. Ik denk dat ik waarde hecht aan spullen met een mooie herinnering, zoals een oude kogel uit de tijd toen ze nog met musketten schoten (zoek maar op google), die heb ik van mijn opa gekregen die weer van zijn vader was geweest. Dat vind ik mooi om voor altijd te bewaren.
Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik open en eerlijk ben. Ik probeer een goed persoon te zijn en ik vindt het belangrijk dat je dan transparant door het leven gaat. Ik denk dat mensen dat wel aan mij merken en zich veilig voelen om zich open te stellen.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik krijg de beste ideeën als ik vrienden om mij heen heb. anywhere any time. of door een goed gesprek
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Een wegwerp BBQ in een park in Utrecht met mensen waar ik van hou.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het boek ‘Steal like an Artist’ heeft mij ontzettend veel geïnspireerd. Dit boek staat vol handige tips en tricks hoe je om kunt gaan met een creatief brein.
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik wil een beat op repeat en dan freestyle ik mijn allerlaatste verhaal.
Wie is mijn held of heldin in fictie? Mario
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? De echte helden en heldinnen in real life zijn de mensen die een real life hebben. Als jij er alles aan doet om alles uit het leven te halen en je ben respectvol naar iedereen en je blijft op je pad dan ben je een held in mijn ogen.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Forrest Gump all time classic
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Maximaal leven en creëren. Terug geven aan de community en mensen inspireren om mooie dingen te doen.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een hele grote rol in mijn leven. Ik ben altijd al bezig geweest met muziek, film en fotografie en ik blijf opzoek naar nieuwe uitdagingen, zodra je werk uit gaat brengen/online zetten dan kan je het kunst noemen want mensen gaan er een mening over hebben en als jij iets creëert waar mensen over na moeten denken dan maak je wat mij betreft kunst.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn mooie vriendin, mijn vader en Olav Mackaay en Lada Mursee
Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? In 2017 wil ik graag samenwerken met mensen die ik al heel lang ken en samenwerken met mensen die ik nog nooit heb ontmoet.
Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar de EP die ik samen met Phill Ballins ga uitbrengen.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017? Kees de Koning, labelbaas van Top Notch
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Al mijn werk is te volgen op https://www.facebook.com/BonSjefOfficial/ like mijn pagina als je op de hoogte wilt blijven.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?  Mijn grote vriend Olav Mackaay, tevens ook mijn muzikale partner. Naast muzikaal genie is hij ook kunstenaar en maakt hij echt prachtige werken en overall inspirerend persoon.
Hoe kun jij contact met mij opnemen? Je kan contact met mij opnemen door op https://wolffmngmt.com/ te klikken en daar contact te leggen.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s