Passie Pensioneert Nooit voor Kees Blom

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Verstilling, licht en ruimte.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezondheid, vrijheid, rust om te schilderen en genieten van mijn gezin en kleinkinderen.

Wat is mijn grootste angst? Blind worden…!

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik houd het meest van het verstilde maakproces van mijn schilderij. Eenmaal gereed, mag het de deur uit, want het gaat me dan irriteren in de zin dat ik wil blijven corrigeren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ben soms wat te extreem op mijn zelf, zodat ik de dingen om mij heen (die ook heel belangrijk zijn ) uit het oog verliest.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik niet zakelijk genoeg ben…

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen, als ik zou zeggen dat ik het allemaal alleen heb gedaan.

Welke personen in mijn professie die nog leven, bewonder ik? Dat is Rob Mohlmann de kunstschilder die zijn eigen museum nu heeft in Appingendam. Ik vind deze man geniaal! Behoort tot de beste realistische kunstschilders van deze tijd en schrijver en selfmade man op en top! Voor de rest waardeer ik een hele hoop collega kunstenaars.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat is het schoonmaken van mijn penselen! klinkt als iets idioots…, maar ben hierin pietje precies.. en dat kost veel tijd en dan denk ik : waarom nu weer zoveel penselen gebruikt!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkigst met mijn werk? Ben sowieso niet het meest gelukkigst met mijn eigen werk! Wel met het proces naar het eindresultaat. Dat is het mediteren/bidden tijdens de schilder sessies op mijn atelier.

Wat zegt de uitspraak “passie pensioneert nooit” mij? Dat ik nooit met pensioen gaat en dat ik hoogstwaarschijnlijk tot aan de lengte van dagen zal blijven schilderen tot dat ik wordt geroepen.

Wat zou ik aan mijzelf willen veranderen? Dat ik me wat vrijer en gemakkelijker zou voelen tussen groep gezellige mensen. Ik speel hier een “rol” die mij heel veel moeite en energie kost. Ben liever op mijn eigen. Maar is ook soms lastig!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat mijn werken bij Museum Mohlmann hangen tussen de top van de gevestigde Nederlandse realisten.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Op de Veluwe waar ik nu woon…Ietsje ruimer atelier zou fijn zijn… Maar ik ben zeer tevreden met waar ik nu woon en werk en dat is in Apeldoorn.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Gezin inclusief kleinkinderen en gezondheid uiteraard!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik mij nergens druk over maakt…tot ergernis soms van mijn omgeving.

Wat is de beste plek, waar ik ideeën krijg buitens huis, in mijn stad? Dat is het pad langs het kerkhof, daar staan een paar oude beuken en daar loop ik dagelijks met de hond. Ik mijmer en ventileer, mediteer en bid en krijg daar vaak invallen en soms antwoorden. Nog geen 200m van mijn atelier.

Wat is de favoriete plek om te eten en te drinken in mijn stad? Doe ik zelden… tot nooit .. Voel me niet prettig in een restaurant met allemaal gezellige mensen en opdringerige obers. ( zegt niks over mijn stad maar meer over mij..) zeg het als kanttekening er maar even bij!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik heb veel spirituele boeken gelezen en deze hebben mij wel beïnvloed in de zin van een innerlijke herkenning in mijn dagelijkse leven. Ben opgegroeid met de bijbel, maar dat vond ik een fout boek met al die verkeerde voorbeelden van moord en doodslag en jaloerse die wrekende God… Daar ben ik sinds kort op terug gekomen en zie veel herkenning in hoe het nu in de wereld er aan toe gaat. Jezus kwam de vrede en de verlossing brengen…, maar werd niet begrepen en aan het kruis genageld.. Gebeurt nu nog. Als we allemaal wat meer op Jezus zouden gaan lijken, dan zou de wereld er beter uit zien! (het baardje heb ik al)

Wat is mijn favoriete schrijver? Maarten het Hart, Siebelink, Jan Wolkers

You only die once, Welke muziek wil je beluisteren op je laatste dag? Ave Maria… Ben niet Katholiek, maar dit ontroert mij diep.

Wie is mijn held heldin in fictie? Dat is voor mij al van af mijn jeugd Tarzan…Ha, ha! Die opkomt voor het dierenrijk en leeft tussen de apen. Prachtige held waar ik in mee droomde. (stripboekjes op de markt voor 25 cent/gulden tijdperk).

Wie zijn mijn helden/heldinnen in real life? Mijn grootste held is Jezus! Heldin is mijn vrouw die toch 4 knappe kinderen heeft gebaard ,waaronder ook een drieling!

Welke film zou ik jouw aanraden om ooit in jouw leven te zien? Sorry maar heb geen echte film aanrader… ga ook nooit naar de bioscoop..(te veel mensen) Kijk wel mee naar series af en toe. Ik weet het… klinkt saai!

Wat zegt de uitspraak “financiële vrijheid om te creëren “mij? Dat zegt mij veel. Het geeft rust! Mijn streven was al van jongs af aan financieel onafhankelijk te worden en dat zijn we min of meer nu.. gelukkig! Geen slaaf van het geld!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Alles! sta er mee op en ga er mee naar bed! Alle vormen van scheppende kunst intrigeren mij !

Wie is mij grootse sponsor/partner in crime? Sponsoren heb ik niet.. wel partners en dat zijn mijn galeriehouders.

Naar welk project in 2017 kijk ik uit? Mijn eerst volgende deelname op een gerenommeerde kunstbeurs.

Welke mensen in mijn professie zou ik in 2017 willen ontmoeten? Ik heb natuurlijk al veel inspirerende lieve collega’s ontmoet. Maar een gesprek met kunstenaar Marc mulders, ondanks het verschillende werk voel ik raakvlakken, met name het proces tijdens het maken van een schilderij.

Waar kan je mij en mijn werk in 2017 ontmoeten? Tot eind december bij Museum Mohlmann Appingendam, Warnars & Warnars Kunsthandel Naardenvesting (permanent) en bij Galerie Lauswolt Ulterterp (permanent).

Graag zie ik Collega Marius van Dokkum voor een interview van Passie pensioneert nooit.

Hoe kun je met mij contact opnemen? Atelier Kees Blom http://www.keesblom.nl

kees_blom@hotmail.com 06 25 38 21 33

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s