Passie Pensioneert Nooit voor Silvester Zwaneveld

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik hou heel erg van iets creëren. Ik ben beeldend ingesteld dus er komt altijd een verhaal uit dat beeldend is. Dat kan een verhaal zijn, een film, een animatie of een tekening. Maar het maken is de drijfveer.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik ben op vele momenten gelukkig. Maar vaak heeft het te maken met: als iets lukt. Als iets goed gelukt is. Dat kan een avond zijn, een kunstwerk, een tekening, een vrijpartij of een goed gesprek.

Wat is mijn grootste angst? Ik ben erg bang voor stilstand. Ik ben geen ambachtsman, maar een kunstenaar. Dus dingen die ik al kan zijn voor mij niet interessant. Dat wat ik nog niet kan, dat is leuk, spannen en interessant.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik hou erg van nieuwe dingen. Iets leren vind ik fantastisch en dan vooral het moment dat het klikt, dat je voelt: Nu beheers ik de basis, nu beheers ik de details, nu maak ik een verschil.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijk eigenschap is denk ik dat ik erg ongedurig kan zijn. Als ik iets nieuws aan het leren ben, kan ik niet rustig aan doen. Ik wil door en door en door en daarna vooral nog verder door. Dat is voor mijn omgeving verrekte lastig.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat ik soms niet diep genoeg ga. Ik ben snel verveeld en wil dan weer iets anders doen. Daardoor verdiep ik me misschien minder dan als ik me op één ding zou focussen. Maar dan komt altijd de vraag naar boven: Wat wil je liever: Succes of gelukkig zijn in wat je doet. Ik kies logisch genoeg toch telkens weer voor het laatste.

Wanneer zou ik liegen? Ik lieg altijd en zoveel mogelijk, mits het een verhaal mooier maakt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik zit in veel verschillende disciplines dus heb ook veel verschillende voorbeelden. Comedy: Billy Connolly (Hij beheerst de kunst om van ene simpele anekdote, comedy van de bovenste plank te maken). Animatie: Pixar (Altijd origineel, ontroerend en technisch waanzinnig.) Tekenen: Aaron Blaise (Ik kan uren naar zijn tutorials kijken). Film: Alex van Warmerdam (Altijd origineel, uniek en indrukwekkend)

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Boekhouden. Blerghh.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De dag dat een oude man naar me toe kwam en vertelde dat hij sinds de dood van zijn vrouw, 10 jaar geleden, niet meer had gelachen. Maar dat het vanavond was gelukt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik zal altijd blijven maken en ik zal altijd blijven leren. Dat is niet wat ik doe, dat is wie ik ben. Dus dat zal nooit stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Oh de ene dag wil ik alles aan mijzelf veranderen, de andere dag helemaal niks. Zo gaat dat altijd bij mij. De ene dag ben ik tevreden over alles wat ik doe en wie ik ben, de volgende dag sta ik te trillen van onzekerheid.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Oei, dat vindt ik lastig. Alles wat ik heb gemaakt is een momentopname van die periode. Ik heb altijd geleerd: kunst is een persoonlijke expressie van een persoonlijke emotie’. Hoe kan ik dat nou beoordelen of zeggen dat dat je grootst prestatie is. Het is altijd wat het is.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zou het heerlijk vinden om verschillende plekken te hebben waar ik zou kunnen leven en werken. Hier thuis in Apeldoorn, maar ook in Rotterdam en een mooi huisje aan de kust van Spanje. Eenderde van dat plan is al gelukt, ha ha ha.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn kinderen en mijn vrouw zijn voor mij het meest waardevol. Maar qua bezittingen… pff alles is vervangbaar denk ik. Ik ben wel heel blij met de techniek van tegenwoordig. De vrijheid om te maken wat je wilt. Daar geniet ik elke dag van. Er is zoveel mogelijk tegenwoordig.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik heb werkelijk geen idee. Waarschijnlijk dat ik scheef kijk naar de wereld en altijd iets zie wat anderen niet zien.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dat is altijd anders, maar ‘vervelen’ werkt altijd wonderbaarlijk goed.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Overal waar je kan eten en praten, maar het liefst eten in het wat hogere segment.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Zen en de kunst van het motor onderhoud. Ineens begreep ik dat er meer was dan alleen vermaak. Een kleine geschiedenis van bijna alles. Dit boek opende voor mij de wereld naar wetenschap en naar oneindige realistische wonderen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Richard Dawkins. Bill Bryson

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Eminem. Michael Jackson. Zero 7

Wie is mijn held of heldin in fictie? Superman

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vrouw staat bovenaan.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik heb vele favoriete films: Monsters inc. Shawshank Redemption. Starwars. Alien. Toy story. En zo kan ik nog wel 80 films doorgaan.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Het is heerlijk om wat geld te hebben om in je projecten te investeren, maar ook zonder geld lukt het vaak en maakt je verdomde creatief.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst speelt een grote rol in mijn leven. Ik lees van de krant alleen de kunstsectie elke dag.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrouw is mijn partner in crime, zij steunt mij bij alles.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik vind iedereen met passie interessant.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Ik ben nu bezig met ‘Houston we have a problem’, dat is spannend en te gek. Ik ben ook de ‘Plaza Patatta Musical’ aan het regisseren, ook daar kijk ik naar uit. Daarna een hernieuwing met Arie. Plannen genoeg.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017. Ik hoef niemand specifiek te ontmoeten, maar sta overal voor open.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik speel in alle theaters van Nederland. https://www.silvesterzwaneveld.com/. Mijn filmwerk is vaak op TV te zien. Mijn animaties vindt je hier: https://www.silly-productions.com/. En hier kan je mijn boeken vinden: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/uitgeverijnanda/

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Thijs Kemperink. Pieter Jouke. Rob Urgert

Hoe kun jij contact met mij opnemen? retsevlis@planet.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s