Passie Pensioneert Nooit voor Lydia van Houten

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Andere mensen inspireren en helpen. Of dat nu is met escapisme, of met ontplooiing, dat maakt me niet uit.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Haha, daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is chocolade.

Wat is mijn grootste angst? Volgens mij heb of ken ik geen angst meer. Angst is een vreemd iets als je er goed over nadenkt. Erg irrationaal vaak.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Creatief bezig zijn: Iets maken wat er niet is. Iets ontwikkelen dat er niet was.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn begrenzing in geduld. Ik kan erg slecht luisteren naar mensen die me niet interesseren. Of rustig blijven bij saaie aangelegenheden. Dat klinkt misschien arrogant, maar ik zie tijd als iets kostbaars. Iets dat niet verspilt moet worden.

Wat is mijn grootste valkuil? Soms vertrouw ik mensen en wil ik ze graag helpen. Zoals die keer dat een beginnende regisseur me vroeg te helpen bij zijn script. Daar zaten twee maanden van mijn werk in, en vervolgens hoorde ik niets meer. Of die keer dat Storytel me vroeg voor een Storytel Original. Waar ik een synopsis voor moest ontwikkelen voor een exclusieve thrillerserie via Storytel. Tijdverspilling, want na het opsturen van het verhaal hoorde ik niets meer van ze. Mijn fout natuurlijk! Gelukkig leer ik daar weer van. In de toekomst zal dat niet meer gebeuren.

Wanneer zou ik liegen? Waarom zou ik?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Niemand. De personen die ik bewonderde zijn helaas allemaal overleden.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De eenzaamheid. Vooral omdat een project niet te delen is. Als een boek verschijnt, ben ik altijd met een nieuw project bezig.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als lezers me vertellen dat ze hebben genoten van het werk.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het is de reden van ons bestaan. Al het andere is zonde van de tijd en energie.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets. Nou, misschien een iets mindere fascinatie voor chocolade.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Daar ben ik nog lang niet. Vraag maar over twintig jaar.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Thuis. Precies waar ik nu zit en werk!


Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn geest.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Complexiteit.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?  Vaak als ik slaap. Dat is echt zo. Of echte bizarre gebeurtenissen, ik verweef dat graag in mijn boeken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Eigenlijk kom ik bijna nergens omdat ik altijd werk. Jeejzus, dat klinkt bijna zielig!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Alle boeken van George Orwell, Stephen King, Ayn Rand, maar ook schilders, zoals Dali, Karel Appel, Mondriaan, Matisse. Het is eigenlijk raar, maar schilderkunst heeft mijn stijl zeker beïnvloed. Ik denk en schrijf in kleuren. Zodat een situatie makkelijk geschetst kan worden. Daarom merken lezers op dat mijn boeken erg visueel zijn.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? George Orwell, zo bizar hoe iemand zijn tijd ver vooruit kan zien. Maar ook David Mitchell, Cloud Atlas vind ik fascinerend.

‘You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Nee. Zo dramatisch ben ik niet 😉

Wie is mijn held of heldin in fictie? Oei. Ik kan echt niemand bedenken.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Activisten die het verschil maken voor dierenrechten. Maar ook voor mensen in nare omstandigheden. Echte mensen, die niet in de spotlights staan maar het verschil maken voor anderen die geen stem hebben!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Dat is zo persoonlijk. Gewoon wat iemand aanspreekt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Als je echt doet waar je goed in bent, komt dat allemaal goed. Alleen kost opbouwen van expertise erg veel tijd. Wat vind je jezelf waard? Of wat niet? Ook dat is persoonlijk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een grote rol. Alleen kunst onderscheidt mensen van dieren.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn moeder is denk ik nog steeds mijn grootste fan. Ze was de eerste die mij boeken las en meteen enthousiast reageerde.


Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Met Sophia van Hanson Robotics. Volgens mij heeft nog niemand samen met een Artificiële intelligentie een verhaal geschreven. Dat lijkt me een heerlijke uitdaging.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Dit jaar is bijna voorbij, daarom kijk ik uit naar mijn nieuwe boek in 2018: Het Dodenhuis. Alweer mijn vierde thriller.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 Stephen King en Karin Slaughter. Hoewel dat laatste al van mijn Bucketlist kan. Ik kreeg twee tickets voor een lezing van Karin Slaughter. Daarmee kon ik mijn grootste fan verrassen. Haar grootste droom was samen op de foto met haar twee schrijfhelden: ik was haar Nederlandse favoriet en Karin Slaughter haar andere favoriet. Ze glunderde alleen maar. Het maakt me dolgelukkig dat ik wensen uit kan laten komen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018De boekhandel. Bibliotheek of online. Ook via de website: http://www.lydiavanhouten.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Nadine Barroso.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via de website of via social media.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s