Passie Pensioneert Nooit voor Lisetteh

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik ben beeldend kunstenaar. Mijn passie in mijn werk is het verbeelden van gedachten, of nog vager… sferen, op een manier die mezelf verrast en die iets vertelt. Ik experimenteer met materialen en technieken om steeds nieuwe vormen en mogelijkheden te ontdekken en te onderzoeken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat is een moeilijke vraag. Er zijn veel momenten die me gelukkig maken, maar als ik aan geluk denk denk ik toch altijd aan mijn kinderen.

Wat is mijn grootste angst? Iemand moeten verliezen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De momenten van het creëren en laten ontstaan maar ook het moment dat het samenkomt in een expositie en je alles weer opnieuw ziet op een andere manier.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Als ik ergens in geloof, kan ik fel worden als iemand het tegendeel beweerd of me ernstig belemmerd.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben ongeduldig. Ik kan soms gewoon niet wachten tot iets de tijd heeft gekregen die het nodig heeft.

Wanneer zou ik liegen? Als ik me bedreigd voel.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Er zijn veel
kunstenaars die ik bewonder om verschillende redenen. Ik heb niet 1 held of heldin.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Misschien het gesjouw. Eigenlijk ben je steeds bezig spullen naar binnen en getransformeerd weer naar buiten te sjouwen en weer terug en het feit dat altijd alles tegelijk komt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Waarschijnlijk toen ik net begon. Ik kan me momenten op de academie herinneren dat ik echt heel gelukkig was. Het gevoel eindelijk dat​ ​gevonden te hebben. De bevestiging die ik kreeg. De verwondering was nooit groter dan toen. Alles lag nog open en ik was ze aan het
ontdekken. Dat doe ik nog steeds, maar nu zijn er ook veel dingen die ik al weet.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het zegt dat passie niets met leeftijd te maken heeft. Het zegt dat passie ook niks met geld te maken heeft.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Vroeger zou ik een hele waslijst invullen bij deze vraag. Tegenwoordig ben ik wel zover dat ik het meeste wel geaccepteerd heb aan mezelf en ermee leef. Wat wil ik veranderen? Ik zou willen dat ik er alles uit kon halen wat erin zat. Ik hoop dat ik dat kan bereiken.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dit vind ik ook een lastige vraag, want natuurlijk veranderd dat elk jaar. En over welk gebied gaat het? succes? professie? techniek? inzichten? Ik kan werken noemen die ik als grootste prestatie zie, maar over een paar dagen zie ik dat weer anders. Misschien is het wel gewoon
het feit, dat ik nog steeds doe wat ik doe en er nooit over getwijfeld heb of ik dat wel moet doen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik hou van de zon, van de zomer en de belofte ervan. Ik word erg somber van regen en haat de wind en vooral het geluid ervan. Ik word onrustig van storm en onweer en ik vind ijzel en gladheid echt onoverkomelijk. Ik zou dus op een plek willen leven waar ik op blote voeten naar buiten kan lopen, het hele jaar door en waar ik geïnspireerd wordt door de mensen om me heen en de energie die er is.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Zijn kinderen bezittingen? Zij zijn me het meest waardevol, mijn kinderen. cliché maar waar.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Na mijn vijftiende heb ik besloten geen zwart meer te dragen omdat ik vond dat er genoeg gerouwd was. Sindsdien ben ik dus vrij kleurrijk gekleed.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Altijd als ik onderweg ben. lopend, fietsend.. op reis, dan heb ik de rust en is mijn hoofd leeg
genoeg voor nieuwe dingen. Ze komen vanzelf. Ik heb nooit een gebrek aan ideeën, meestal juist een overschot. Mijn hoofd is een ideeënfabriek.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Niet persé in mijn stad. Mijn favoriete plekken zouden juist in andere steden zijn. Nieuwe leuke plekken verkennen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken die zoveel indruk op me maakten dat ze weken in mijn hoofd bleven zitten. Die zijn er veel geweest. Ik lees graag.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Dit verandert ook jaarlijks. Ik vergeet de namen van de schrijvers en de boeken ook weer net zo vlug als dat ik ze las, heel irritant. Titels van films blijven ook niet hangen. Op dit moment, de laatste boeken die ik gelezen heb? Thomas Rosenboom, Tim Krabbé, P.F. Thomése, Tommy Wieringa, Griet Op de Beeck, soms Arnon Grunberg,

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik denk niet dat ik die heb. Ik kan in elk geval niemand bedenken. Als kind hield ik van Pippi Langkous en Barbapappa. die overal in kon veranderen. Ook wilde ik graag tovenaar worden, nog steeds.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik heb veel respect voor mijn ouders. Zij hebben veel meegemaakt en zijn altijd bereid veel mensen in hun omgeving en mij te helpen in vele opzichten.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik ben een mietje wat films betreft. Als er een leeftijdsgrens is kijk ik eigenlijk al niet, omdat ik heftige beelden niet meer uit mijn hoofd krijg. Welke film vind ik dat jij moet kijken? Waanzinnige vraag. Dat is zo persoonlijk.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Financiële vrijheid om te creëren betekent voor mij dat ik vrij ben in wat ik kan maken. Geen concessies hoef te doen en niet na hoef te denken over het feit of het geld op zal leveren, wat ik aan het doen ben.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is mijn werk, het is een manier om te communiceren, iets vast te leggen, te uiten. Iets teweeg te brengen. Het is een manier om met andere ogen te kijken of te laten zien.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Die zijn er meer en ik wil. zoals misschien duidelijk is, geen namen noemen van mensen die er niet om gevraagd hebben. Ik ben blij met alle steun die ik krijg.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik wil graag werken met mensen die me nieuwe dingen leren, die me inspireren en energie geven en waar ik weer andere inzichten van krijg.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? 2017 is bijna voorbij of lijkt dat maar zo? Ik heb een druk jaar gehad tot nu toe en hele leuke en bijzondere projecten gedaan. Van performance tot landart en mijn grafische werken. Een veelzijdig inspirerend jaar tot nu toe.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017?
De kunstenaars die me kunnen inspireren en me daarmee iets nieuws bij kunnen brengen. Deze mensen wil ik altijd graag ontmoeten. Ik ben er niet perse op uit om beroemde kunstenaars te ontmoeten, want, wat heb ik daaraan? Bij kunstenaars gaat het dan toch vooral om het werk en minder om de persoon, lijkt me.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? In mijn atelier aan de zuid Willemsvaart 215 in Den Bosch. Op dit moment is mijn werk te zien in de W2 fabriek in den Bosch.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
http://www.lisetteh.com
voorseth@gmail.com setlisetteh instagram of setlisetteh op facebook.

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s