Passie Pensioneert Nooit voor Lynette Darleen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het mooie aan film en video kunst is dat het nieuwe werelden opent voor de kijker en dat is iets wat mij van kinds af aan altijd heeft verwonderd. Die oneindige mogelijkheden die dit vak op creatief vlak bied is de rede dat ik zoveel liefde heb voor dit werk.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

 Mijn idee van ultiem geluk is wanneer ik als filmmaker mijn eigen werk mag maken en daar mijzelf mee kan onderhouden. Op dit moment zijn mijn “Passion Projects” vaak de projecten waar ik geld in moet steken. Om dit te kunnen blijven doen moet ik werk blijven doen wat geld oplevert. Het liefste maak ik alleen nog maar.

Wat is mijn grootste angst?

Dat ik de rest van mijn leven een bijbaan moet hebben om mijzelf te kunnen ondersteunen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het mooiste aan mijn werk is om te zien hoe een geschetst idee/concept eindigt als een visueel beeld. Je hebt altijd een bepaalde vorm van je film in je hoofd zitten, maar dit kan altijd op elk moment afwijken. Daarom vind ik het interessant om te zien hoe aan het einde van de rit alle aspecten van film bij elkaar komen. Hoe meer er wordt toegevoegd hoe meer de film een compleet geheel wordt. Bijv. zodra de kleur correctie er op zit voel je meteen de sfeer van de film en waneer er VFX toegevoegd zijn is de wereld die probeert te creëren nog beter te zien. En zo heeft elk aspect zijn eigen toevoeging en waarde.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Zodra ik in de stress schiet lukt het mij niet meer om te focussen. Hierdoor kan ik heel slecht werken en wordt ik heel nerveus. Achter mijn laptop zitten om iets op te lossen is een probleem want ik kan niet stil zitten. Maar het werk naast mij neerleggen en op een ander tijdstip verder gaan is ook heel moeilijk. Hierdoor wordt mijn stress steeds erger en kom ik in een soort ‘loop’.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik schiet dus erg makkelijk in de stress.

Wanneer zou ik liegen?

Liegen zou ik nooit doen. Wel zou ik snel ja zeggen tegen werk waar ik misschien nog geen ervaring in heb. Dit kan soms betekenen dat bepaalde projecten langer duren dan gepland. Maar hierdoor leer ik wel een heleboel.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Een director waar ik veel inspiratie van krijg is Nez. Zijn camera werk is vaak heel erg zweverig en 0 gravity. Een andere filmmaker die ik bewonder is Andrew Thomas Huang. Zijn werk is altijd heel bijzonder en afwijkend van de wereld die wij kennen. Daarnaast ben ik nog steeds een groot fan van Jaco van Dormael en beide Nolan broers.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Papierwerk en mijzelf en mijn werk verkopen. Zodra iemand aan mij vraagt pitch je werk eens wordt er een hele zware druk op gelegd en vergeet ik meteen wat mijn werk nou precies is.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Tijdens het filmen van de videoclip voor Shireen’s Umai. Nog nooit had ik zo’n grote set en crew geregiseerd. Tijdens deze dag merkte ik hoeveel kennis ik had opgedaan in de laatste paar jaren. Ook merkte ik hoeveel andere mensen ik kende met zoveel kennis van verschillende aspecten van het opzetten van een film. Dit maakte mij echt gelukkig.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dat ik nooit zal stoppen met mijn vak. Niet als ik thuis kom, niet als ik op vakantie ben en al helemaal niet als ik pensioneer. Mijn interesses in filmmaken gaan verder dan de 9 tot 5 baan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou meer research willen doen naar de onderwerpen van de films die ik maak. Ik voel dat ik daar nu niet genoeg tijd voor heb en ik zou die rust willen vinden waardoor ik mijzelf de tijd gun om dit te doen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ik ben genomineerd voor de MAF young masters award. In december hoor ik of ik heb gewonnen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Mijn droom is om met een groep mensen een productie huis op te zetten waarmee we altijd samen kunnen werken. Met dit team zou ik graag de wereld over gaan om opdrachten te doen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Een armband die ik van mijn vriend heb gekregen. Met nieuwe uitdagingen draag ik deze altijd. Het is een soort ‘good luck charm’.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik zie bijna altijd het positieve van dingen en zal daarom nooit helemaal opgeven.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Mijn beste ideeën komen tot mij als ik ‘s nachts op de fiets zit. De rust die dan op Rotterdam ligt zorgt er voor dat ik zorgeloos kan fietsen. Dit geeft mij ruimte om na te denken en op deze momenten kom ik op mijn beste ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik vind het erg fijn om nieuwe plekken te ontdekken, daardoor heb ik nooit een vast cafe of andere plek waar ik graag kom. Als ik mag kiezen waar ik ga zitten dan zit ik liever bij de kleinere zaakjes dan de grote bekende plekken. Deze voelen namelijk vaak overdadig en onpersoonlijk. De kleinere tentjes kan ik mijzelf altijd veel beter in thuis voelen, (voor die paar uur dat ik daar dan zit)

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Als kind las ik altijd veel fantasy. Dit heeft mijn interesses in nieuwe werelden erg gestimuleerd. Boeken zoals Changeling en Edge Chronicles zijn nog steeds een van mijn favorieten en tot aan deze dag toe zal ik ze altijd blijven gebruiken als voorbeelden waar mijn liefde voor het zoeken naar het onbekende vandaan is gekomen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Een favoriete schrijver kiezen is voor mij het zelfde als het kiezen van een favoriete regisseur, het is bijna onmogelijk.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Ik zou naar Moderat willen luisteren, deze muziek heeft alle emoties samengevoegd en zou ik op elk moment in mijn leven kunnen beluisteren.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

 Angelina Jolie’s Maleficent.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

 Ik heb geen helden of heldinnen in real life, maar wel heb ik veel respect voor mensen die doen wat ze willen en zich niet conformeren aan het ‘dit is zoals het hoort’. Dit is iets wat ik zelf wel iets meer zou willen hebben en daarom kan ik opkijken naar mensen die doen wat ze willen en het daardoor ‘gemaakt’ hebben volgens de rest van de wereld.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

‘Le tout nouveau testament’ van Jaco van Dormael. Een film die vol zit met easter eggs en symbolisme, iets wat voor mij heel belangrijk is in film.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

 Als ik financiële vrijheid zou krijgen, betekend dat dat ik mijn auteurschap sneller kan ontwikkelen zonder hier van af te wijken voor bepaalde opdrachten omdat ik ineens mijn huur niet meer kan betalen. Dit zou betekenen dat ik sneller mijn echte talent ontdek en ontwikkel en met meer zekerheid werk kan vinden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

 Kunst is altijd belangrijk geweest. Ik zie het als een aanvulling op de wereld die vol zit met dingen die moeten en kunst kan daar een ontsnapping aan zijn.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

 Natuurlijk is dat mijn moeder. Zij heeft mij altijd gesteund in alles wat ik wilde en daar ben ik heel dankbaar voor.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?

 Met Nez of met Andrew Thomas Huang. Beide regisseurs maken films die dicht bij mijn eigen werk staan. Ze gebruiken dezelfde onderwerpen en dezelfde manier van filmmaken die ik doe. Ik haal altijd veel inspiratie uit hun werk en daarom hoop ik ooit een keer met hun samen te werken om te zien hoe zij omgaan met het creatief proces.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit?

 Het filmen van Shireen’s nieuwe videoclip ‘so human of you’. Ik ga samen met de zangeres een paar dagen in een studio staan en mooie beelden schieten, we gaan experimenteren en proberen zoveel mogelijk verschillende dingen te doen zonder een te groot film plan aan vast te plakken. We willen open staan voor onverwachte dingen die goed zouden kunnen werken en met een strak plan is dit niet te vinden.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017

Ik zou graag Andrew Thomas Huang ontmoeten. Een regisseur die mij al een langere tijd erg inspireert met zijn werk. Ook de manier waarop hij werkt vind ik erg interessant. Zo heb ik ooit een keer een lezing van hem bijgewoond waarin hij vertelde hoe hij grotendeels van zijn werk heeft geïnspireerd op stenen die hij vond in de natuur. De kleuren die hij erin zag en de structuur was een van zijn grootste inspiratie bronnen voor Björk’s video ‘mutual core’ en Atoms for peace’ video ‘before your very eyes’.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017?

Mijn afstudeer werk is te zien op ‘Media Art Festival Friesland’ op 7 t/m 16 december in Leeuwarden en ikzelf zal 15 en 16 december ook aanwezig zijn.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Annicke Shireen een modeontwerpster met een unieke style.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn Instagram, Website en Vimeo

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s