Passie Pensioneert Nooit voor Nadine Barroso

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Verhalen vertellen en daarmee mensen subtiel aan het denken zetten. Zo subtiel dat ze het bijna niet doorhebben. Ik hou er niet van om mensen een richting in te duwen door mijn mening te verkondigen maar ik vind het wel mooi om een klein zaadje planten. Mijn ervaring is dat dit verbindend werkt met respect voor eigen ruimte.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Met mijn kinderen en man onder warme dekens op de bank met de open haard aan. Met zn allen keuvelen in ons grote bed onder het dikke dekbed doet het ook goed!

Wat is mijn grootste angst? Dat ik één van mijn loved ones moet missen in het leven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het rondwandelen in een andere wereld, een wereld die ik mag creëren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? ‘Aantrekkelijk’ weet ik niet, dat kan een ander beter beantwoorden over mij. Een eigenschap die ik zelf soms lastig vind met betrekking tot de buitenwereld, is dat ik heel erg moet opladen na sociale dingen. Daardoor ben ik niet altijd de gezelligste en heb ik, als ik niet voldoende ben opgeladen, geen zin om onder mensen te zijn of een praatje te maken. Accepteren dat ik zo ben lukt aardig maar af en toe ‘moet’ ik dan toch sociaal zijn op het moment dat ik het liefste voor stilte en rust ga.

Wat is mijn grootste valkuil? Het liefst wil ik alles meteen doen. Als ik een verhaal in mijn hoofd heb, schrijf ik het liefst binnen een paar weken het boek. E-mails beantwoorden, een blog of stukje plaatsen op Facebook, een bestelling afhandelen, ik wil dat het liefste doen wanneer het in me opkomt. Helaas kan dat simpelweg niet met drie jongere kinderen. Die gaan altijd voor en daar sta ik ook achter. Echter, als er dan veel tijd overheen gaat voordat ik iets kan beginnen of afmaken, vind ik dat wel lastig. Ik leer nu vooral dingen te parkeren, en na een snelle aantekening met beide benen – en vooral mijn hoofd – in het Nu te blijven.

Wanneer zou ik liegen? Alleen als mijn leven ervan afhangt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik heb veel respect voor veel schrijvers maar ik bewonder niemand echt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het promoten van mijn eigen boeken. Ik doe het en ik ben er redelijk goed in, denk ik, maar het past niet bij me. In de wereld van boeken schrijven en uitgeven is het tegenwoordig echt nodig dat je jezelf flink in de kijker zet. Ik vind dat best pittig want ik ben juist introvert en word vooral blij van het creatieve proces in mijn eentje.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Altijd als ik urenlang achter elkaar kan schrijven. Om ideeën die al wekenlang opgesloten zitten in mijn hoofd eindelijk tot leven te zien komen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer je jouw passie gevonden hebt, voelt het niet als werk, maar als iets dat gewoon bij je hoort en je gelukkig maakt. Waarom zou je daar ooit mee willen stoppen?


Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
Ik zou wat geduldiger willen zijn zodat ik iets makkelijker kan accepteren dat alles pas kan gebeuren als de tijd rijp is.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik denk niet echt in termen van prestaties. Als kind had ik de droom een boek te schrijven en uit te (laten) geven zodat mensen het konden lezen en plezier aan beleven. Dat is gelukt, inmiddels zijn het er twee. Ik heb geen bepaald doel voor ogen nu. Zolang er verhalen in mijn hoofd geboren worden, zal ik schrijven en zolang ik schrijf zal ik manieren vinden om mijn verhalen bij lezers terecht te laten komen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In de nabijheid van de mensen waar ik van hou, met genoeg tijd over voor het leven. En dat is precies hoe het nu is.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Alles en iedereen die het meest waardevol is in mijn leven, bezit ik niet. Ik ben wel ontzettend blij met ons warmte thuis, een huis waar we ons alle vijf fijn voelen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik leef me altijd heel erg in, in een ander. Voor mijn personages is dat heel handig, in het echte leven sluit ik me daar soms juist een beetje voor af. Ik kan niet voorkomen dat er altijd wat binnen sijpelt en ik vermoed dat dit er weer uitkomt via mijn schrijven.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Het maakt niet uit waar ik ben, als ik maar ergens naar op weg ben of beweeg. In de auto kan ik heel goed nadenken, maar ook wandelend door het bos of in onze groene buurt.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik heb geen favoriete plek; het liefst ga ik naar verschillende restaurants. Het gezelschap is veel belangrijker. En het eten natuurlijk, ik ben dol op lekker eten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat zijn er te veel om op te noemen. Ik heb (Engelse/Amerikaanse) literatuurstudie gedaan en van ieder boek dat ik las nam ik wel iets mee. Mijn eigen debuutroman ‘Ego’ en de research daarvoor heeft mijn leven echt ‘groots’ beïnvloed. Dit was geen thriller zoals mijn tweede en volgende boek maar een ontdekkingsreis met spirituele invloeden. Ik werd zo geconfronteerd met mijn eigen ego dat het een proces van ontwikkeling in gang heeft gezet dat me wezenlijk anders in het leven doet staan.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik heb geen favoriete schrijvers. Ik lees alles en iedereen als het verhaal me aanspreekt.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Geen idee. Ik luister liever naar de stemmen van de mensen die ik lief heb.

Wie is mijn held of heldin in fictie? In fictie, niemand.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die werken in de zorg en het onderwijs. Daarin zie je het meest terug dat we een samenleving zijn.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik ben daar heel voorzichtig mee. Smaken verschillen zo ontzettend.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Voor mij persoonlijk betekent het dat ik er pas echt aan toekwam om naast ons jonge gezin boeken te schrijven, toen ik niet meer buitenshuis hoefde te werken. Toen had ik pas voldoende tijd, rust en ruimte.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? In mijn werk geen. In mijn leven geniet ik van de prachtige kunst die mijn lief inbracht in ons huwelijk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenoot en partner in alles.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken?  In 2017 met niemand meer. Voor 2018 ga ik rustig op zoek naar een andere goede uitgever die meer gespecialiseerd is in het uitgeven en promoten van thrillers.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Naar het rustig schrijven van mijn derde boek, maar dat zal voornamelijk in 2018 zijn.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 ‘Ooit’ mag ook. Melanie van ’t Hof – zij schreef het waargebeurde ‘Het Leven Verlaten’ over het leven met een afgekeurde lever. Ook Monique Hoolt, die het prachtige Tamar schreef zou ik graag eens willen ontmoeten. Haar boek heeft veel betekend voor mij. Ook andere Nederlandse thrillerschrijfsters zou ik graag eens tegenkomen, zoals Mariska Overman, Lydia van Houten, Marlen Beek-Visser en Angelique Haak. Met die laatste ga ik binnenkort een kop koffie drinken. We zaten bij elkaar op de Middelbare school!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Mijn boeken vind je in de (online) boekhandel en zijn te bestellen via mijzelf. (www.nadinebarroso.com) Via Facebook – Auteur Nadine Barroso – deel ik regelmatig stukjes over dingen die me nauw aan het hart liggen en kun je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom publicaties.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Danielle Jansen van InContact Comtraco

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via info@nadinebarroso.com en Facebook

Mijn boeken op Bol.com

Ego: https://www.bol.com/nl/f/ego/9200000054577950/

Ken Mij Niet: https://www.bol.com/nl/p/ken-mij-niet/9200000073795108

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s