Passie Pensioneert Nooit voor Sandra Carson

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Wat mij beweegt is eigenlijk nieuwsgierigheid in mezelf en het leven. Om alle aspecten van mezelf te onderzoeken, met bewuste aandacht. Het is mijn passie om dit te delen met anderen. Omdat in dit aandachtig kijken en onderzoeken naar wat er leeft in jou, steeds duidelijker wordt dat het allemaal in de ruimte van je bewustzijn gebeurt. En dat geeft zo’n vrijheid en inzicht, dat je van daaruit keuzes kunt maken die goed zijn voor jezelf en de wereld.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat is voor mij het ervaren van mijn eigen vrijheid om te zijn wie ik ben en te doen wat ik voel. Daarin is zoveel liefde en dat is het ultieme geluk!

Wat is mijn grootste angst? Ik heb een oude angst van afwijzing; om niet te worden geaccepteerd te worden om wie ik ben. Na jaren van ontkenning, ben ik er mee aan de slag gegaan want ik liep steeds meer vast in een hardheid naar mezelf en anderen. Door middel van een diep coaching proces ben ik bezig om deze belemmeringen om te draaien, te transformeren naar positiviteit. Het is een moeilijk en soms best pijnlijk proces maar ik begin steeds meer de bestuurster van mijn eigen leven te zijn en dat is mij alles waard!

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik houd van de bewuste verbinding met mensen in mijn werk en om mensen meer in verbinding te begeleiden met hun lichaam, adem en gevoel. Om mensen aan te moedigen zichzelf te voelen en te zijn, radicaal eerlijk te zijn en zichzelf radicaal te accepteren, no matter what. En om dan de ruimte, de veilige bedding te scheppen zodat mensen een beetje uit hun comfortzone stappen. De magie die dan kan gebeuren, is niet te omschrijven!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan wel een preker zijn, het beter weten dan een ander.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik teveel dingen wil omdat ik door veel dingen geïnspireerd word. Als ik teveel hooi op mijn vork neem, verlies ik overzicht, motivatie en maak ik soms dingen niet meer af.

Wanneer zou ik liegen? Af en toe ben ik niet eerlijk tegen iemand als ik iets niet leuk vind. Ik vind het moeilijk directe feedback geven aan iemand en heb daar wat extra tijd voor nodig. Soms komt het er daarna niet meer van, en dat voelt voor mij dan als toch een gemiste kans om mijn waarheid te uiten of om iemand iets mee te geven dat ze wellicht nog niet wisten.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Er zijn ontzettend veel mensen die ik bewonder in mijn werk. Teveel om op te noemen en ook allemaal voor verschillende kwaliteiten. Waar ik het meeste bewondering voor heb, zijn mensen die zichzelf kennen, open zijn, hun pad kennen en de moed hebben dat te volgen. Dit herken ik in professionals,zoals andere yoga docenten, maar ook in mensen die naar mijn les komen en misschien niet zo zichtbaar zijn.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratie en logistieke dingen die erbij komen. Ik zou het liefste de hele dag ideeën willen bedenken en opzetten in projecten maar de uitwerking ervan en het resultaat zou ik het liefste geen tijd aan besteden!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Gelukkig zijn is een moment, een staat van voelen, en daar zijn ontzettend veel variaties van; het komt en het gaat. De momenten net vóór het gelukkig zijn, zijn vaak zwaar en soms pijnlijk, maar heel erg nodig voor het gelukzalige gevoel erna . Mijn grootste geluksmomenten zijn op tijden dat ik op het punt sta om te delen wat ik nieuw had geleerd en toegepast heb in mijn leven. Ik ben nu weer op zo’n punt en voel mij ontzettend dankbaar dat ik uit kan dragen wat er in mij leeft!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dit is grappig want ik heb lang geleden, toen ik yoga ging lesgeven, wel eens in een gesprek gezegd; “Ik stop met werken op de dag dat ik doodga” Het symboliseert mijn houding ten opzichte van werken. Het houdt mijn ogen ook open voor de vraag: “Geeft mijn werk mij energie, voldoening en levenslust of zuigt het mij leeg?” Het voelt als zo’n cadeau om te geven als ik werk doe waar ik mij hartstochtelijk over voel, waarom zou ik ooit willen stoppen?

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Eigenlijk dingen die gewoon op in mijn leven op mijn pad komen. Daar ga ik dan mee aan de slag. Op dit moment zijn dat; het uiten van mijn emoties en hulp vragen. Ik heb de neiging het allemaal zelf uit te zoeken! Een andere is het uitspreken van “mijn waarheid” wat eigenlijk gewoon betekent dat ik zo eerlijk mogelijk probeer te zijn in alle situaties. Alle dingen komen bij mij neer op de oude zelf-afwijzing en gebrek aan het ervaren van eigenliefde. Ik zie meer en meer dat ik anderen er niet mee dien en mezelf ook niet.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Een grote prestatie in onze cultuur betekent; hoe succesvol ben je in de maatschappij. Dus in mijn geval; hoeveel mensen kwamen er naar je les, workshop of training? Maar voor mijzelf zijn andere dingen misschien wel grotere prestaties; het durven aangaan van iets compleet nieuws, wat ik nog nooit eerder heb gedaan en wat ik zelf misschien niet voor mogelijk had gehouden. Ik heb net mijn eerste Tantra workshop voor vrouwen gehouden. Voor mij was dit een prestatie van ongelofelijke proportie!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik heb 11 jaar in het buitenland gewoond en dat was geweldig, maar ik weet ook dat mijn sociale omgeving, het hebben van een vangnet van vrienden en familie en de cultuur van je leefomgeving van onschatbare waarde zijn. Tja, een lekker klimaat met warmte en zon zou ik heerlijk vinden voor een aantal maanden in het jaar, maar het wonen in Nederland geeft mij zo’n goed gevoel dat ik het op dit moment niet meer permanent in wil ruilen voor een ander land.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mensen: mijn drie mooie dochters, mijn man Chris (en hond Louie), mijn familie en vrienden, mijn sistergroup

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Die vraag vond ik best moeilijk en heb daarom mijn vrienden gevraagd! De meesten zeiden mijn openheid…

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Bed, bad en bos. Als ik hardloop of wandel op de heide, krijg ik vaak de meest inspirerende ideeën. Ik neem tegenwoordig wel mijn telefoon mee om meteen te noteren, want vaak als ik weer thuis ben, ben ik ze weer vergeten…

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? In mijn woonplaats Bussum ga ik niet zo vaak uit eten maar meestal naar Amsterdam of Utrecht. In Bussum is het denk ik “La Vespa” omdat ze daar echt Italiaanse pizza’s hebben (mijn kinderen houden daarvan) en in Amsterdam zoveel plekken dat ik niet weet wat ik moet kiezen. Het laatste restaurant waar ik heerlijk heb gegeten was Le:en in Utrecht

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Spirituele boeken over Tantra hebben mij het meest geleerd en geïnspireerd; “Blue Truth” van David Deida, “Awakening Shakti” van Sally Kempton. De laatste mooie roman die ik heb gelezen die ontzettend veel indruk heeft gemaakt is “The Glass Castle” een auto biografie van Jeanette Walls. Dat gaat over haar kindertijd, in de VS met haar onorthodoxe ouders die nu van verwaarlozing en misbruik beticht zouden worden, maar die ze met ongelofelijke schoonheid en liefde weet te beschrijven.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? De laatste jaren heb ik vooral veel non-fictie gelezen, maar mijn “all time favourites” zijn John Irving, Barbara Kingsolver en Isabel Allende, echte “verhalen’ schrijvers met een gigantisch talent voor fantasierijke, bizarre en originele maar geloofwaardige verhalen waarbij de (hoofd)personages zo menselijk, vreemd, uniek en geliefd beschreven worden, dat ik alle emoties, hun geluk en pijn, voel die zij voelen en ik mij aan het einde van het boek altijd diep verbonden voel met ze.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Daar heb ik nog niet heel erg over nagedacht, maar deze twee nummers zouden er goed bij kunnen passen. “Life is sweet” van Natalie Merchant. “Open” van Mooij

Wie is mijn held of heldin in fictie? “Thelma and (of) Louise”, en alle vrouwen/mensen die de weg naar hun eigen vrijheid en liefde volgen

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Vrouwen en mannen die in hun kracht staan en authentiek zijn.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Misschien de oude documentaire “Tipi in Africa” over een meisje dat opgroeit tussen de wilde dieren. Het is de expressie van universele waarheid dat zonder angst er alleen maar liefde is en dat er niets om te vrezen is (oa giftige slangen, cheetas, schorpioenen). Om daar op zo’n tastbare, visuele manier aan herinnert te worden maakt dat het echt inzinkt over hoe moeilijk wij het onszelf maken, hoeveel angst onze keuzes bepaalt en hoeveel leed dat aan onszelf en anderen toebrengt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Om in artistieke vrijheid te kunnen leven en uiten, hebben veel mensen een financiële basis nodig. Maar dat geldt ook weer niet voor iedereen. Ik heb het meeste inspiratie, mijn beste ideeën en de grootste creativiteit, als ik geen financiële druk voel. Ik voel dus dat ik een bepaalde financiële vrijheid moet hebben om mijn passie te kunnen leven. Vaak gaat het nu samen en verdien ik met datgene wat mij inspireert, en soms moet ik werk doen dat ik minder leuk vind, maar dat mij wel die ruimte brengt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het beoefenen en lesgeven van yoga vind ik vergelijkbaar met het maken van kunst. Ik kan geen les in elkaar zetten die niet een bepaalde creatieve basis en input heeft. Ik gebruik altijd veel muziek in mijn lessen omdat dat ook een bepaalde energie/emotie op kan roepen. Verder in mijn leven heb ik fasen waarbij ik het heerlijk vind om naar musea en theater te gaan maar als ik het druk heb met mijn werk, dan voel ik de behoefte minder sterk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man Chris

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Ik werk heel graag samen met mensen die enthousiast zijn, geïnspireerd zijn en het verlangen hebben de wereld te beïnvloeden. Mensen die willen delen wat zij aan wijsheid hebben vergaard. Nu ben ik bezig met coaching en ga ik misschien verder werken met de Handelgroup in New York die deze methode heeft ontwikkeld. Ik werk ontzettend graag verder samen met de mensen met wie ik dat nu ook al doe, bij De Nieuwe Yogaschool, met Johan Noorloos, met EkhartYoga, Yoga Moves en vele anderen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Een aantal dingen; ik kijk er naar uit om de TRE methode te gaan geven, meer Tantra workshops en workshops voor vrouwen en coaching. Ik kijk enorm uit naar het lesgeven in de Teacher Training van De Nieuwe Yogaschool (voor oa Defensie) en mijn eigen Advanced Yoga Teacher Modules bij Yoga Moves. En in het najaar van 2018 geef ik een yoga retreat in Lanzarote waar ik nu al naar uit kijk!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2017 In maart 2018 komt TRE oprichter David Bercelli naar Nederland, daar kijk ik naar uit. Ik doe een coaching training van de Handel Group en zou het geweldig vinden om de oprichtster hiervan te ontmoeten, Lauren Zander. Op yoga gebied plan ik om Doug Keller weer te zien in 2018.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Het makkelijkste is via Facebook op Sandra Carson Yoga, Instagram Sandra_living_alignment en mijn website Livingalignmentyoga.com (binnenkort Sandra-Carson.com). Mijn online lessen kun je volgen via EkhartYoga.com

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Jasmijn Koelink Hoe kun jij contact met mij opnemen? http://www.livingalignmentyoga.com of Sandra@livingalignmentyoga.com

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s