Passie Pensioneert Nooit voor Thea Bijl

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Daar heb ik direct een heel duidelijk beeld bij. Ik vind het namelijk heerlijk om achter mijn tekentafel te zitten en vanuit het niets een tekening op het papier te laten ontstaan. Zodanig dat ik het dier (het zijn vaak dieren) als het ware tot leven zie komen. Vaak gaat me dat goed af en geeft me dan dat geweldige gevoel, de kick, om door te gaan. Om er een mooi eindresultaat van te maken, waar ik helemaal achter kan staan en dat mijn opdrachtgevers kunnen omarmen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk betekent voor mij in de eerste plaats het welzijn van mijn 2 dochters. Wanneer het met hen goed gaat, heb ik de ruimte om naar eigen behoefte ook te kunnen genieten van zoveel leuke dingen in het leven. Zoals onder meer van mijn prachtige vriendschappen; van de ogen van mijn hond die zo prachtig van kleur zijn of van een wandeling in het bos. Van een mooi stuk muziek. Het tevreden gevoel wat ik daarvan krijg betekent voor mij het ultieme gevoel van geluk.

Wat is mijn grootste angst? Dat het met mijn dochters niet goed zou gaan. Daar zou ik erg verdrietig van worden. Gelukkig gaat het met hen allebei voor de wind. Dus daar hoef ik niet over in te zitten. Mijn op een na grootste angst is een verdere verharding van de maatschappij. Dat mensen steeds ongevoeliger en respect lozer met elkaar omgaan en alleen nog maar doen wat hun eigen plezier dient, zonder rekening te houden met wie of wat dan ook.

Waar hou ik het meest van aan mijn werk? Het creëren van mijn kunst begeleid door fijne, hard afgespeelde, bij het moment passende muziek. Die combinatie geeft me een fijn gevoel en maakt me bijzonder happy.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Volgens mijn dochters kan ik nogal doordraven. Dat maakt dat ik dan, ook weer volgens hen, een beetje te druk wordt. Zelf vind ik dat uiteraard nogal meevallen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil? Mijn vergeetachtigheid. Soms ben ik zo gefocust dat ik andere zaken dan weer vergeet.

Wanneer zou ik liegen? Ik hou niet van liegen.

Welke personen in mijn leven professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Dat zijn er veel, ook al ken ik al de kunstenaars natuurlijk niet persoonlijk. Ik zie zoveel mooie werken voorbij komen waar ik intens van kan genieten. Er wordt zoveel mooie kunst gemaakt dat het teveel wordt om op te noemen. En daarbij zou ik dan ook nooit compleet zijn. Maar eentje wil ik er toch graag even uitlichten. Ik bewonder het bijzondere werk van mijn vriendin en collega Jose Smits in zeer hoge mate. Haar glaswerken en onze vriendschap zijn voor mij heel stimulerend. Maar natuurlijk, ook al mijn andere contacten met diverse andere kunstenaars zijn stimulerende factoren. Mijn denken en mijn manier van zijn valt dan op zijn plek. Het voelt als thuiskomen.

Waar hou ik het minst van aan mijn werk? Dat heeft te maken met de langdurige en intensieve opbouw van mijn werken. Het tussenstuk van opbouwen van kleuren tot een briljant eindresultaat is heel erg tijdrovend. Dat betekent dat er heel veel lagen over elkaar geplaatst moeten worden voordat ik verder kan met het detailleren. Ik kan dan weleens ongeduldig worden omdat dat gedeelte zo langzaam tot stand komt en saai is.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Daarvoor kan ik dan toch weer putten uit een van mijn in opdracht gemaakte tekeningen. Ik heb eens een mooie close-up gemaakt van een puppy, waarbij ik voelde dat hij op het papier tot leven kwam. Dat mijn tekening het beestje als het ware tot leven bracht. Dat deed me goed en daar werd ik erg blij van. Daarbij moet ik wel vermelden dat het hondje een ziekte had en niet kon blijven leven. Maar door mijn tekening kwam hij tot leven. Dat gevoel dat ik daarbij kreeg bij het maken van juist die tekening maakte me het meest gelukkig.

Wat zegt de uitspraak passie pensioneert nooit mij? Dat gevoel bij het creëren zo mooi is en dat daar nooit een einde aan komt. Dat heeft niet met leeftijd te maken. Dat heeft niet met stand of klasse te maken. Passie is overal. Dat is wie je bent. Passie is in je gegroeid en passie groeit met je mee.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben tevreden met mezelf. Ik ben wie ik ben.

Wat is mijn grootste prestatie tot nu toe? Misschien een vreemde manier van omschrijven, maar ik denk dat mijn creatieve bewustwording is. Dat fijne gevoel van gewaarworden en ontdekken van het proces waarmee ik kon gaan creëren. Van daar uit stroomt dat bijzondere gevoel wat het creatief bezig zijn teweeg brengt. En het is daarna ook fijn om te constateren dat het ‘maken van mijn dieren’ steeds meer waardering krijgt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Zonder mijn kinderen kan ik niet, daarom blijf ik in hun buurt. Maar, wanneer ik daar van mezelf geen rekening mee zou hoeven houden, zou ik helemaal voor het zonnige zuiden kiezen als leefgebied. Kou en grijze luchten zijn niet mijn favorieten.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn meest waardevolle bezittingen zijn mijn dochters, verder mijn vriendinnen en sinds kort mijn nieuwe vriend. Kortom, mijn meest waardevolle bezittingen zijn dus de mensen die het dichtst bij me staan.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk zelf dan meteen aan mijn spontaniteit en mijn enthousiasme.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik wandel graag in het bos met mijn hond en tijdens de wandeling visualiseer ik wat ik wil maken en hoe. De verschillende opties van wat ik met het onderwerp zou kunnen doen. Ik zie het beeld altijd voor me, dus al wandelend creëer ik.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik woon nu in een heel klein dorpje. En heb daar geen vaste gelegenheid. Maar vroeger had ik dat wel. Toen dronken mijn oudste dochter en ik eenmaal per week een capucino in cafe de V in Eindhoven. Dat was dan voor mij een echte capucino en voor haar een kopje op geschuimde melk met cacaopoeder. Ze was toen nog wel heel klein, maar het was altijd al wel een feestje voor ons allebei.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik hou van lezen, en heb ook veel gelezen en lees nog steeds veel. Het liefst levens – beïnvloedend. Ik hou onder ander van de boeken van Marilyn French, Renate Dorrestein, Isabel Allende. Maar daarnaast ook van fantasie, bijvoorbeeld van Stephen King.

Wie zij mijn favoriete schrijvers? Renate Dorrestein, Isabel Allende, Maarten ’t Hart, Stephen King, Umberto Eco.

You only die once. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Het zou grappig zijn, maar misschien is dat wel mijn favoriete muziek die ik opzet tijdens het tekenen. Dat zou dan lekker vrolijke en drukke muziek zijn.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Vroeger droomde ik weg bij verhalen van Winnetou en Old Shatterhand. De helden uit de westernfilms waren mijn helden. Maar ook Tarzan, Sissi en Angelique, figuren uit kostuumfilms. Of uit series zoals Polly en Kung Fu. Nu, op dit moment maakt actrice Susan Sarandon wel het grootste indruk op mij.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vriendinnen in real life zijn altijd al belangrijk geweest voor mij. Met hen erbij is de kwaliteit van leven altijd al een stuk mooier geweest. Maar ook mijn 2 dochters zijn mijn heldinnen. Zij hebben van mij een moeder gemaakt en dat is een rol die ik met liefde heb vervuld. En sinds kort heb ik een nieuwe held in mijn leven. Ook daar ben ik heel dankbaar voor.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Dat kan ik niet aanbevelen, omdat er zo veel films in diverse verschillende genres in aanmerking zouden komen. Maar mijn jongste dochter en ik zijn gek op fantasy films. Wij maken er altijd een uitje van wanneer er weer een nieuwe film uit komt.

Wat zegt de uitspraak de financiële vrijheid om te creëren mij? Kunnen creëren zonder zorgen. Moet er niet aan denken dat er geen brood is of geen huis of geen verwarming. Daar zou ik echt niet creatiever van worden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het maken van kunst is een drang van binnenuit. Ik kan niet zonder.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat zijn mijn kunstvrienden en kunstvriendinnen.

Met wie zou ik in 2017/2018 graag werken? Met 2 andere kunstenaars. Zij zijn mijn steun en inspiratie. Met hen samenwerken is een feestje.

Naar welk project kijk ik uit? Ik ben gevraagd om mee te doen aan een Wilde Katten tentoonstelling die gekoppeld is aan een Stichting voor Wilde Katten. Daar heb ik veel zin in en stimuleert mij nu al enorm.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag ontmoeten? Dat zijn er veel. Er zijn veel kunstenaars waarvan ik hun werk bewonder en die ik graag zou ontmoeten. Maar dat ga ik ook doen. Ik ben van plan de aankomende tijd veel exposities te gaan bezoeken.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Ik heb een druk expositie-seizoen achter de rug en ga dit jaar nog 1 expositie doen. Die expositie is in Eindhoven tussen Kerst en Oud en Nieuw. En wordt georganiseerd door de KEK (kollectief eindhovense kunsten). Info komt via mijn facebook.

Wie zie ik graag uitgenodigd om passie pensioneert nooit verhaal te vertellen? Jose Smits, Cees van Antwerpen, Lied de Haas, Fried Waterschoot.

Hoe kun je contact met mij opnemen? http://www.theabijl.nl,  facebook/bijl.thea

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s