Passie Pensioneert Nooit voor Milja Praagman

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het leukst vind ik het nadenken over dingen die me bezighouden. Uiteindelijk denk ik zo lang na tot het samensmelt in een idee voor een prentenboek. Soms komen er na lange tijd een paar dingen samen dat is nog mooier.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat overkomt me soms zomaar ineens. Meestal ook wanneer ik het niet verwacht. Het heeft voor mij in ieder geval niets te maken met kaarsjes en zonsondergangen. Geluk zit meer in iets liefs, iets moois of gewoon even zo’n moment dat alles klopt of goed is.

Wat is mijn grootste angst? Ik heb veel angsten, er is er niet een het grootste maar samen zijn ze wel met veel.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Iets nieuws ontdekken in het tekenen of schrijven en een origineel nieuw idee. In het tekenen is dat in het ontdekken van nieuwe manieren om iets te verbeelden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan niet goed tegen autoriteit en ik ben erg ongeduldig en impulsief.

Wat is mijn grootste valkuil? Ongeduldig en impulsief is niet zo’n handige combinatie.

Wanneer zou ik liegen? Liever lieg ik nooit, ik ben er niet goed in. Ik ben een wandelende leugendetector, ik zie het meteen wanneer mensen liegen. Daardoor heb ik het gevoel dat anderen dat ook meteen aan mij zouden zien wanneer ik lieg.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Het ligt net zo in mijn aard om iemand te bewonderen, ik heb wel veel collega’s die ik heel leuk vind en erg waardeer.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het secretaresse gedeelte, alle mails beantwoorden en de boekhouding doen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Wanneer ik aan het tekenen ben of aan het schrijven ben en er dingen gebeuren ik ontdekkingen doe die ik niet had kunnen voorzien. Dat voelt een beetje als een schatgraven en een goud vinden.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer je je hart volgt (ik kan niet anders), dan is dat denk ik vanzelfsprekend.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou best wat geduldiger en minder impulsief willen zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Elk boek wat ik heb geschreven en/of geïllustreerd een mooie prestatie, iedere keer weer.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zou heel graag in een ander land willen wonen waar het warmer is en de mensen wat relaxter maar tot nu toe heb ik dat ideale land nog niet gevonden.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Hier heb ik het langst over nagedacht, maar ik kan niets bedenken. Al ben ik wel heel erg blij met mijn laatste aankoop een espressoapparaat en een schilderij van Isabella Werkhoven wat ik een paar jaar geleden heb gekocht.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn hoofd legt vreemde verbanden dat levert naast humor ook goede ideeën op voor mijn werk.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Opvallend vaak krijg ik goede ideeën in de trein of in de auto als bijrijder, wanneer ik naar buiten kan kijken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Er is een restaurant wat ik ongelooflijk goed vind en waar ik inmiddels al drie keer heb mogen eten dat is Kaagman en Kortekaas te Amsterdam.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Heel veel boeken ik lees heel veel. Maar er is er een die ik zou willen noemen die ik vorig jaar las en wat ik ongelooflijk verhelderend vond dat is Intuïtie van Jan Knol over Spinoza. Dit boek lezen zou veel therapieën overbodig maken denk ik.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Teveel om op te noemen.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Moeilijke keuze ik ben niet zo’n muziekluisteraar maar sinds gister is dit liedje favoriet dat vind ik echt prachtig dat is On Every Page van The Tallest Man On Earth.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pipi Langkous

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? De schrijfster van Pippi Langkous; Astrid Lindgren en Roald Dahl.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? ‘Smoke, ‘Magnolia’ en meer recent ‘Moonlight’.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Het is fijn financiële vrijheid, maar ik vind het ook goed om in periodes wat minder te hebben dat maakt creatief. Al is makkelijk op vakantie kunnen wel een van de allerfijnste dingen die er bestaan vind ik.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? De grootste rol. Beeldende kunst is wel mijn grootste inspiratiebron in mijn werk.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders, man en kinderen en vrienden.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Daar wordt aan gewerkt, maar houd ik nog even geheim.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Naar dat geheime project!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 Weet ik niet. Ik hou erg van toevallige ontmoetingen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Mijn prentenboeken kun je vinden in de betere boekhandel en in de meeste bibliotheken. Zie mijn website; http://www.miljapraagman.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Dolf Verroen

Hoe kun jij contact met mij opnemen? mpraagman@xs4all.nl http://www.miljapraagman.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

  • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
  • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
  • De angst om te veranderen te overwinnen
  • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
  • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
  • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
  • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s