Passie Pensioneert Nooit voor Aafke de Vries

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mensen helpen en begeleiden bij het vinden en (her)waarderen van hun eigenheid, zodat ze meer geluk, vrijheid en vertrouwen gaan ervaren. En dat ze vrij worden van hun blokkades of beperkende overtuigingen, zodat ze steeds meer in contact zijn met hun eigenliefde en de liefde voor anderen en al het leven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk zit van binnen. Ik ervaar het als liefde die door me heen kan stromen, wel of niet in contact met iemand anders. Die liefde is er altijd, het is je essentie, je levensenergie, je kern. Als ik ermee in contact ben dan kan ik het gevoel hebben dat ik bijna ontplof van geluk.

Wat is mijn grootste angst? Hier moet ik echt heel lang over nadenken omdat ik daar niet zo mee bezig ben. Ik vertrouw erop dat alles gaat zoals het moet gaan. Ik ben wel eens bang voor afwijzing maar ik identificeer mezelf niet volledig meer met die angst zoals ik dat vroeger wel kon doen. Daarom heeft het minder grip op mij gekregen en kan het gevoel sneller weer afzakken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De momenten waarop ik voel dat mensen een stapje verder komen in hun bewustwording, zelfacceptatie of zelfwaardering. Dat ze gaan groeien, meer energie en kracht krijgen, emoties durven voelen, lichter en blijer worden. Eigenlijk was dat al die tijd al aanwezig in iemand, maar zaten er blokkades of andere rommel voor. Als je steeds meer bij je essentie komt, bij het ‘zijn’ in het Nu, dan hoef je niet meer iets te ‘doen’ of ergens aan te ‘werken’.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan kritisch zijn.

Wat is mijn grootste valkuil? Meer met de ander bezig zijn dan met mezelf.

Wanneer zou ik liegen? Als ik zou zeggen dat ik niks om luxe geef.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder niet echt iemand, maar ik waardeer wel verschillende mensen. Dat zijn vaak mensen die niet zo hun ego op de voorgrond hebben staan, zoals Steven de Nie (EFT), Marleen van den Hout (coaching en ademhaling), Katharine Hone (coach en permacultuur), Hanneke van Stigt Thans (loopbaancoach en healer).

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Reclame maken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb geen specifiek moment. Iedere keer als iemand iets gelukkiger of vrijer wordt dan voel ik dat ook.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ook al zou ik met pensioen gaan, ik blijf toch wel bezig met ‘lichtwerk’, omdat ik geloof dat het belangrijkste wat we hier te doen hebben is gelukkig worden en blijven. Iedereen wil dat en als iemand daar hulp bij nodig heeft dan zou ik het niet kunnen laten om die hulp zo goed mogelijk te bieden.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat flexibeler willen zijn, makkelijker mee kunnen bewegen bij een onverwachte situatie, of bij drukte. Nu heb ik altijd tijd nodig om te wennen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben zó blij dat ik van de prestaties af ben. Toen ik werkte als professioneel musicus had ik steeds het gevoel dat ik moest presteren en daar werd ik niet gelukkig van. Ik probeer me daar nu verre van te houden.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik droom wel eens van een land waar een warmer klimaat is, omdat ik dat zo lekker vind. Maar het meest ideaal zou ik vinden dat ik een 2e huis en werkplek zou hebben op een lekker warm eiland met mooie natuur. Want helemaal weg uit Nederland wil ik toch ook weer niet.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Volgens mij bezit ik uiteindelijk helemaal niks, maar in dit aardse bestaan is mijn meest waardevolle bezit het vermogen om liefde te voelen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Betrokkenheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Die plek heb ik niet. De beste ideeën krijg ik als ik net wakker ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Gandhi.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘Het verstoorde leven’ van Etty Hillesum, omdat zij het voor elkaar krijgt om toch momenten van geluk te ervaren ook al zit ze als Jodin in een concentratiekamp. Ze beschrijft haar zoektocht naar de liefde en het geluk van binnen en het contrast met de liefdeloze wereld waarin ze zich bevindt. Ontzettend knap, indrukwekkend en hoopgevend. ‘Anastasia’ van Vladimir Megre over onze essentie en eenheid met de natuur en liefdeskracht, ‘Licht op schaduw’ van Debbie Ford over het toelaten van al onze emoties en schaduwkanten, ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle over onze essentie, voorbij de persoonlijkheid en de vormwereld waarmee we ons identificeren, ‘Australië op blote voeten’ van Marlo Morgan over een arts die een tijd samen is met aboriginals en in contact komt met haar essentie. Zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Het laatste boek dat ik gelezen heb is ‘Wat als dit de hemel is’ van Anita Moorjani, een prachtig boek over het vergroten van de liefde voor jezelf en hoe helend dat kan zijn, zowel voor jezelf als voor anderen, en over hoe alles en iedereen met elkaar verbonden is.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Zie hierboven. Qua romans heb ik erg genoten van de Dina-trilogie van Herbjørg Wassmo en ook van de mysterie-trilogie van Kathleen McGowan.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik heb een grote zwak voor het intermezzo uit de Cavalleria Rusticana van Mascagni. Verder ben ik fan van Rufus Wainwright, James Vincent McMorrow, Anthony and the Jonsons, Bon Iver, Beth Hart, Tori Amos en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar of ik die allemaal wil horen als ik doodga? Ik denk eigenlijk dat ik dan kies voor de stilte, daar ben ik namelijk ook heel erg fan van.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Vaak zijn dat cliënten, maar ook vrienden, familie, geliefden, eigenlijk heel veel mensen wel als ik er zo over nadenk. Eigenlijk is iedereen een held want iedereen doet altijd het beste wat hij of zij kan. Dieren vind ik ook helden trouwens.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik vind ‘Down to earth’ een prachtige film, maar ook ‘Intouchables’ en ‘A beautiful mind’.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat ik genoeg geld zou hebben om precies daar mee bezig te zijn waar ik mee bezig wil zijn. Dat is nu gedeeltelijk het geval, dus ik ben goed op weg.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Vooral op het gebied van muziek speelt het wel een rol. Ik kan daarvan genieten en er in opgaan.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn moeder.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Donalda Hup, Marleen van den Hout, Katharine Hone. Oprah Winfrey zou ook niet verkeerd zijn.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Het Stroomweekend met Donalda in maart, de ontstressdagen met Katharine en Marleen in april en september, en de Landelijke EFT-dag op 10 maart.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018Yvonne Toeset.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Op de landelijke EFT-dag op 10 maart in Zwolle of via Skype, op mijn Stroomdagen op 20 januari of 17 februari in Zwolle, in het Stroomweekend in Luttelgeest van 16 t/m 18 maart, op de ontstressdagen op 14 april of 29 september in Zwolle, in mijn eigen praktijk in Zwolle of overal via Skype. Kijk op http://www.dathebiknoualtijd.nl.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Marleen van den Hout, Katharine Hone, Hanneke van Stigt Thans, Pauline Oostenrijk.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via info@dathebiknoualtijd.nl.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s