Passie Pensioneert Nooit voor Meg den Hartog

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Alle mooie dingen die in mijn geest ontstaan op een doek ‘tot leven’ brengen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De totale blijheid, eenheid met alles en liefde voor alles die ik regelmatig voel en ervaar.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik niet meer kan kijken. Of horen. Maar ik denk daar eigenlijk nooit aan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het bruisende gevoel dat ik heb als ik nieuwe ideeën krijg, en het in mijn eentje met fijne muziek schilderen in mijn atelier.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben eigenwijs.

Wat is mijn grootste valkuil? Te lang doorwerken.

Wanneer zou ik liegen? Om mijn leven of dat van een ander te beschermen

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Beeldend kunstenaars dus: Margot Homan – Fantastische beeldhouwster, maakt prachtige klassieke marmeren en bronzen beelden, Jack Storm maakt schitterende glas-objecten en Gregg Dunn die de meest boeiende kunst maakt over hersenen en hersencellen met behulp van micro-etching.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratie. En mijn schoteltjes en penselen schoonmaken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nu eigenlijk tijdens het kijken naar de nieuwe heb schilderijen die ik gemaakt. En vooral het schilderij Qi Pao heeft onverwachte kanten voor me. Doordat ik met palladium hele kleine bloemetjes op het schilderij heb geplakt met blaadjes en takjes die allemaal hele kleine spiegeltjes zijn, verandert het schilderij steeds door de veranderende lichtinval. En zeker met de lijst, die ik ook verguld heb (klopt eigenlijk niet want er zit geen goud op maar palladium) is het effect nog sterker.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het is voor mij heel waar. Ik denk dat ik doorga met schilderen tot ik niet meer kan. Als ik een aantal weken niet kan schilderen word ik onrustig. Het is dus een soort levensbehoefte geworden, waar ik wel heel blij van word.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik 4 jaar geleden pas begonnen ben met exposeren, dat het nu zo geweldig goed gaat en dat ik eind november mijn eerste solo expositie heb bij Galerie de Twee Pauwen in Den Haag.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Hier, waar ik nu woon.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn lichaam, want dat is mijn instrument om te kunnen schilderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn wipneus.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik krijg overal – maar dan ook echt overal – ideeën….

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? “Bij Teus” heb ik net ontdekt. Fijn restaurant. En bij Barista hebben ze heerlijke koffie.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken van Karl Jung, Karen Hamaker, Eckhart Tolle en Joe Dispenza. Daardoor ben ik meer geworden wie ik werkelijk ben.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Dat wisselt. Maar bovenstaande schrijvers boeien me altijd.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Op dit moment: ‘I love my life’ van Robbie Williams.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik hou van tovenaars: Gandalf, Dumbledore….

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn man, Karen Hamaker, Eckhart Tolle en Joe Dispenza. Geweldige mensen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik zou jou aanraden om Gandhi te kijken. Hoe 1 mens de wereld kan veranderen. En The lord of de rings. blijft mooi en heel knap gemaakt.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Feest! Heb ik!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote. Ik schreef het al eerder: als ik een periode niet kan schilderen word ik onrustig. En ik vind het ook heerlijk om kunst te bekijken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Dat doe ik al: ik werk samen met Ron de Hoog: mijn gepassioneerde lijstenmaker, die een kunstenaar is op het gebied van inlijsten, inrichten en belichten van kunst. En met Peter Schuurmans: net zo gepassioneerd; hij maakt de lijsten voor mijn goud-serie, waarvan Ron de Hoog het ontwerp heeft gemaakt. Die lijsten verguld ik zelf met het goud of palladium dat ik heb gebruikt op mijn schilderijen. En samen maken we dus hele mooie kunstwerken. De lijst maakt het schilderij af.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn solo expositie bij Galerie de Twee Pauwen in Den Haag op 26 november aanstaande.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Gregg Dunn.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Bij de opening van de expositie op 26 november om 15:00 uur bij Galerie de Twee Pauwen in Den Haag.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Peter Schuurmans, Ron de Hoog, Anthonia van Rappard.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn website: http://www.megdenhartog.nl

Dit is een bericht van Passie Pensioneert Nooit founder Peter de Kuster

Maak een Proefrit in jouw Droomjob en Creëer een Leven en Werk waar Jij van Houdt en Nooit van Wil Pensioneren. 

mip8

Ja, jij kunt een gooi doen naar jouw droomjob zonder jouw huidige job, levensstijl of onderneming te riskeren. In Proefrit in jouw Droomjob zul je ontdekken hoe het ontmoeten van een mentor die jouw droomjob heeft, van een gesprek tot een uurtje tot daadwerkelijk een paar dagen samenwerken met de mentor jou zal inspireren om jouw eigen verhaal te versterken over jezelf en jouw creatieve droomjob die jij altijd wilde. Het kan de eerste stap zijn om die droomjob waar te maken

midnight-in-paris-007

Revolutionair en praktisch, deze hands – on  class ontworpen door Peter de Kuster – de oprichter van Passie Pensioneert Nooit zal bijdragen dat jij met jouw passie jouw geld verdient wanneer je leert om:

 • Een “Proefrit in jouw Droomjob” voor jezelf in elke creatieve onderneming te maken
 • De vaardigheden op te bouwen en de kennis te vergaren die jij nodig heb om aan jouw nieuwe creatieve onderneming te beginnen
 • De angst om te veranderen te overwinnen
 • Een ontslag of andere onvrijwillige verandering in de kans van jouw leven te veranderen
 • Een droomjob te ontwerpen die nog niet bestaat
 • Een geleidelijke, veilige overgang te managen van jouw huidige job of onderneming naar jouw droomjob
 • Financiële risico’s te minimaliseren wanneer je met jouw nieuwe moedige leven start

ejfelkor_parizsban

“The secret of success is making your vocation your vacation – Mark Twain”

Door alle generaties heen hebben mensen al een Proefrit in hun Droomjob gemaakt. Bij architecten, kunstenaars, schrijvers, designers, reclamemensen, koks en acteurs bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld. Wel is het iets dat vooral bij de start van een loopbaan wordt gedaan. Terwijl je het altijd kunt doen om je beeld bij wat je doet en wilt doen met je passie voor je werk aan te scherpen door zij aan zij te werken met iemand die jouw rolmodel is.

Ik ben jaren geleden begonnen iedereen die op zoek was naar een praktische invulling voor hun droomjob te adviseren een Proefrit in jouw Droomjob te maken. 1, 2, 3 dagen echt werken met iemand die jouw droomjob heeft. Of gesprekken van een paar uur met hen. Bijna iedereen die een Proefrit maakte is daaruit gekomen met nieuwe energie, een helder verhaal en vastberadener dan ooit om hun droomjob waar te maken. Ze hebben boeiende projecten binnengehaald, een opleiding gestart of op andere manieren hun droomjob verder gebracht. Na jaren van fantaseren heeft de Proefrit in een paar dagen hen de kracht gegeven om in actie te komen.

Deels was het een leereffect – de concrete kennis die zij hebben gekregen over de onderneming van hun dromen. Deels was het de mentor die hun hand vasthield, hun zelfvertrouwen een boost gaf en hen hulp bood. Deels waren het de contacten die zij maakten, die het maken van de volgende stappen eenvoudiger maakten.

Maar het belangrijkste van allemaal, naast deze praktische zaken, was iets anders. De Proefrit in jouw Droomonderneming ontwaakte en gaf energie aan iets diep in henzelf, een gedeelte dat voorheen sluimerde en dat, eenmaal wakker geworden, weigerde om genegeerd te worden. Weet dat je als je een droomonderneming overweegt dat het niet alleen gaat over hoe jij jouw uren op het werk besteedt. Het gaat over het verbinden van jouw werk – leven met jouw diepste gevoel over jezelf. Het gaat erom werk te hebben dat je met passie doet, dat je energie geeft in plaats van uitput, waar je van voelt dat het van betekenis is.

WAAROM DEELNEMEN AAN PASSIE PENSIONEERT NOOIT? 

1.  Om een proefrit in jouw droomjob te maken voor je jezelf committeert

2. Om een mentor te vinden

3.  Om de ins en outs van een onderneming te leren kennen

4.  Om contacten in de bedrijfstak te leggen

5.  Jouw zelfvertrouwen te verhogen

6.  Om een passie te exploreren

7.  Om jouw nieuwsgierigheid te bevredigen over ‘ the road not taken’

8.  Om mogelijke loopbanen te testen wanneer je nog niet weet wat je wilt

9.  Om een ongebruikelijke, opwindende reis te maken

10. Om iets nieuws uit te proberen en jezelf op nieuwe manieren uit te dagen

11. Om een nieuw verhaal te krijgen over jouw huidige onderneming, job, lifestyle en toekomst

12. Om verbinding te krijgen met iets dat in jou sluimert.

Wil je weten hoe de Proefrit in jouw Droomjob werkt? Klik op één van de links hieronder.

Hoe het werkt voor deelnemers

Hoe het werkt voor mentoren

Hoe het werkt voor werkgevers

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s