Passie Pensioneert Nooit voor Rein van Opbergen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? 

Ik doe veel verschillende dingen. Wellicht een valkuil, maar ik heb het nodig. Mijn skill? Schrijven, in de breedste zin van het woord. Van commerciële copy tot complexe concepten. Mijn passie? Blijven groeien. Ik vind het onbekende interessant. Dat zorgt ervoor dat ik me makkelijk vastbijt in nieuwe uitdagingen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Doen waar je blij van wordt. En steeds beter worden in de dingen waar je blij van wordt. Er is niets mooiers dan oprecht trots zijn op hetgeen je oplevert. Dat kan overigens alles zijn; een gedicht, een project voor een klant of bijvoorbeeld een geniale pass met (zaal)voetbal.

Wat is mijn grootste angst?

Moeilijke vraag dit. Ik denk dat mijn grootste angst werkelijkheid werd toen ik op 20 december 2014 uit het niets mijn broertje Sjaak verloor (SADS). Ik had daarvoor al moeite met zaken die definitief zijn en ik denk dat mijn angst voor het onomkeerbare sindsdien alleen maar groter geworden is.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? 

Ik geniet van het creëren. Dat gevoel, die mengeling van trots en spanning, heerlijk. Makerstrots en oordeelangst, mijn favoriete cocktail.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? 

Mijn blinde optimisme maakt me bij tijd en wijlen behoorlijk naïef.

Wat is mijn grootste valkuil? 

Ik kan heel slecht nee zeggen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik ben de laatste tijd voornamelijk bezig met commerciële klussen, als copywriter. Onlangs kwam ik er achter dat een van mijn favoriete Nederlandse rappers, Sticks (Junte Uiterwijk), ook 3 dagen in de week als copywriter werkt.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Ik ben zzp-er, dat houdt in dat er periodes zijn dat ik minder werk heb. Daar wordt ik extreem onrustig van.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? 

Ik denk toen ik de kans kreeg om met Arjan Postma, die ik heel hoog heb zitten, te werken aan een aantal toekomstscenario’s. Daar ontdekte ik mijn passie voor dingen die ontstaan, groeien, veranderen en/of verdwijnen. Ik genoot van de zoektocht naar de rationale; scenario based reasoning.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? 

Passie ≠ professie. Ik zal heus een keer stoppen met werken, maar nooit met schrijven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? 

Ik zou graag beter zijn in mezelf verkopen. Ik vind acquisitie een hele lastige tak van sport. Gek genoeg heb ik er totaal geen moeite mee als het om andermans diensten gaat.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ik denk het omschakelen van werknemer naar zelfstandig professional. Ik ben van nature behoorlijk chaotisch en rücksichtslos. Het vraagt veel van me om een ritme aan te houden en volgens een planning te werken (het lukt ook niet structureel).

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik zou wel eens een tijdje rond willen kijken in Silicon Valley. Ik ben graag op plekken waar dingen in beweging zijn en veranderingen teweeggebracht worden. Ik twijfel of ik echt zou functioneren in een Amerikaanse werkomgeving, maar dat zal ik nooit zeker weten als ik het niet probeer.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? 

Immaterieel: mijn gezondheid, en die van de mensen om me heen.

Materieel: ik heb een koffer vol herinneringen aan mijn jongere jaren. Brieven die ik kreeg, oude schrijfsels van mezelf en allerlei andere tastbare herinneringen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? 

Ik leef in het moment, ben impulsief en ga er altijd vanuit dat “alles wel goedkomt”.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? 

De FreedomLab Campus aan de Plantage Middenlaan (tegenover Artis) in Amsterdam. Ik werk daar al vanaf het ontstaan en heb er veel verschillende enorm interessante mensen en bedrijven leren kennen. Ik ben inmiddels zo’n beetje onderdeel van het meubilair, voel me er thuis en ben er mezelf, zeer belangrijk voor een Brabander.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Eten: Hele lastige vraag. Wat eten betreft vind ik het juist heel leuk om steeds nieuwe plekjes te ontdekken. Ik ben wel onwijs fan van de spareribs bij In de Buurt en de tapas bij A la Plancha.

Drinken: Gollem’s Proeflokaal. Lekker biertjes uitproberen en registreren met Untapped.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? 

All time: A Million Little pieces en My Friend Leonard, van James Frey. Het is denk ik vooral een kwestie van timing. Ik heb deze boeken gelezen op het moment dat ik een proces doormaakte dat deze boeken beschrijven. Ik had er steun aan.

Recentelijk: Gratis geld voor iedereen, van Rutger Bregman.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? 

Hank Moody.

Wie is mijn held of heldin in fictie? 

Ik game nogal graag en 1 van mijn favoriete series is de Halo-reeks. Dus mijn held: Master Chief, oftewel Spartan John-117.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? 

Dichtbij: Mijn familie, vrienden en vriendin, niet per sé in die volgorde.

Buiten bereikTom Waits, Bob Dylan, Jim Morrison, Charles Bukowski, Hunter S. Thompson, William Blake.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Boondock Saints, zonder twijfel.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Alles.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? 

Momenteel gebruik ik mijn kunst, het dichten, bijna als oefening voor mijn werk. Verwoorden is mijn vak, men zoekt klare taal. In mijn poëzie maak ik er daarom vaak een sport van om zoveel mogelijk te zeggen met zo min mogelijk woorden.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Ik heb helaas geen sponsoren en doe het overgrote deel van wat ik doe alleen. Mijn grootste fans zijn zonder twijfel mijn vriendin, familie, schoonfamilie en oma. Ik denk ook niet dat er iets is dat daar verandering in kan brengen.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Het is een droom van me om een keer samen te werken met mensen uit de muziekwereld. Ik zou heel graag een keer betrokken zijn bij het schrijven en maken van een toffe plaat.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

2018 wordt het jaar dat ik een project maak van mijn autonome creatieve uitspattingen. Ik ga eindelijk een manier zoeken om mijn schrijfsels te delen met de wereld. Ik wordt zo gelukkig van het vrij schrijven, ik moet en zal de droom om daar mijn werk van te maken tenminste één keer vol overtuiging najagen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018?
Ik ga een klein beetje valsspelen en rappers onder “mijn professie” scharen. Dan kom ik uit bij de eerder genoemde Junte Uiterwijk (Sticks), Glenn de Randamie (Typhoon) en Peter Kops (Extince).

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? 

Dat is dus nog niet helemaal zeker, maar de nieuwsgierigen onder ons kunnen natuurlijk altijd mijn website in de gaten houden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Arjan PostmaWouter Boog en Glenn de Randamie

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

rein@dependanst.com, +316 43259558, LinkedInFacebookInstagram of gewoon eens aan komen waaien op Plantage Middenlaan 60 in Amsterdam, waar ik veel van mijn tijd doorbreng.

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s